Problem w systemie a nie w pliku, skoro mój się dodał ostatecznie po 6 godzinach walki.
O widzisz! I to jest fajny argument
A ja próbuję bezskutecznie usunąć avatar…
Musisz wejść na portal, potem w ustawienia profilu, kliknąć “zmień awatar” i potem “usuń aktualny”. Na forum zmieni się po jakimś czasie. Teoretycznie do następnego logowania.
Czyżby nagle dp nie przyjmowało plików z rozszerzeniem .png? Próbowałem takowy jako avek sobie ustawić i po kliknięciu wyślij cofa mnie do strony w wybraniem pliku do ustawienia jako avatar, oczywiście plik, który wybrałem moment wcześniej, jako avatar się nie ustawia.
JPG/GIF też nie, chyba padło coś “kompletnie”.
Wciąż nie działa zmiana awataru w portalowym profilu…chciałem na grudzień coś innego, niż zazwyczaj i nie przyjmuje żadnego obrazka po wskazaniu i wciśnięciu “wyślij”. Teraz nie ma żadnego i żeby było śmieszni na forum mam jednak stary. Czytając wcześniejsze komentarze aż chce się zacytować klasykę - czy to błąd czy nowa funkcjonalność?
Temat założony już jakiś czas temu, administracja nie reaguje, więc chyba tak ma być.
Nadużycia powierzchni na serwerze pewnie, wystarczy że każdy nasz awatar będzie zaokrąglany do 1 MiB i z 4 GiB mogą zajmować z 40 GiB i powód może się nie rzucać w oczy.
To nic nie da przy alokacji w okolicach 1 MiB.
Jak to się zaokrągla? piR2
Za raz wam zrobię okręgi (znaczy się koła) i jaja:
Made by:
Nie działa jak nadpisujecie zaokrąglenie na klasie CSS: avatar
.
Fajnie na forum Avatar jest, a na stronie głównej nie można dodac avatara bo wyskakuje “Nieprawidłowy plik”. Jak sie nie znasz na CSS nie dodasz avatara.
Nie znam się…znaczy mają gdzieś ten problem, skoro nic z tym nie zrobiono.
Zmiana avatara na głównej już działa.
Pewnie chwilowo…
Cześć, naprawiliśmy problem z brakiem możliwości podmiany avatara na portalu. Avatary powinny wgrywać się już na stronę.
Fajnie…dzieki