Który plik odpowiada za archiwizację wiadomości i w jakim folderze on się znajduje tak aby po reistalce systemu można było wczytać archiwum AQQ?
Możesz skorzystać z wtyczki Archeolog http://www.aqq.eu/dodatki/doc_details/651-archeolog-131.html
Pliki archiwum znajdują się w C:\Users\Nazwa Użytkownika\WapSter\AQQ Folder\Profiles\Nazwa Profilu\Data\Archive - pliki z rozszerzeniem .DC2
Pytanie.
Mam zafajkowane:
-
Informuj mnie o nowych aktualizacjach
-
Informuj mnie o wersjach beta
-
Informuj mnie o nowych wersjach dodatków
Częstotliwość automatycznej aktualizacji: Codziennie
Czemu jak wychodzi nowa beta nic nie wyskakuje i mnie nie powiadamia? Wyszła dziś beta 51 nic nie wyskoczyło. Sprawdzam ręcznie również nic nie wykrywa.
Ja mam ODZNACZONE informowanie o nowych betach, a zdarza się, że o betach mnie powiadamia. Raz nawet uaktualniłem przez to AQQ do bety - musiałem po tym wracać do starej wersji, bo się zawieszało.
Mechanizm aktualizacji aqq czasem jakoś dziwnie nie sprawdza aktualizacji, znajduje wersje beta itd… rozwiązaniem na część dolegliwości może być tutaj wtyczka FixUpdater http://forum.aqq.eu/topic/5295-fixupdater/
mi znajduje bete tylko wtedy kiedy ustawie to w opcjach…
Nadal używam AQQ a z niedogodności odnotowuję aktualnie w zasadzie tylko spam od AQQ.
Co kilka dni przysyłają jakieś linki do tapet czy tego typu ■■■■■ół :?
Tak przy okazji, wie ktoś w jakiś sposób ustawić swojego (a nie z domyslnej galerii) AVATARA?
Próbowałem wrzucać jpg do folderu avatars ale AQQ tak jakby go nie widzi…
PPM na kontakt dla którego chcesz zmienić avatara/Wizytówka/Inne/Zmień awatara/Wybierz
Albo PPM na kontakt dla którego chcesz zmienić avatara/Więcej/Avatar/Wybierz
xD
hmmm AQQ chyba powinno samo pobierać avatary z serwera gg prawda ? mi nie pobiera mimo zaznaczonej opcji w kontakcie …
Nie spam, tylko link do gratisów za używanie komunikatora. Warto czasem poświęcić chwilę i poczytać, zanim się…
Dzięki
Jak sprawdzić numer w AQQ czyjeś osoby? W GG nie było z tym problemu. Natomiast tutaj nie bardzo wiem jak. Można sprawdzić tylko przez “AQQ Contact State” ?? Jeśli tak jest to mało wygodne i duże utrudnienie jeśli chce na szybko znaleźć.
PPM na kontakt -> Wizytówka
Inna sprawa, że AQQ nie współpracuje z dodaną dziś przez GG “funkcjonalnością” i jeśli ktoś wyśle do nas emotkę: :), albo :D,program sypie błędami (w dodatku ten błąd się zapętla i jedyne rozwiązanie aby się go pozbyć to zabicie AQQ z menedżera zadań). Ma zostać to naprawione dopiero za “kilka dni”.
Czy istnieje program, wtyczka do AQQ, która zrobi backup całego profilu AQQ?
A czy można być połączonym z dwoma numerami GG jednocześnie czy tylko jedne w danej chwili?
Można być połączonym z wieloma numerami GG jednocześnie.
Dodam, że obsługuje to wtyczka “gg clone”