Jaka alternatywa dla GG. Może AQQ? - kilka pytań

Kompletna bzdura. Nie wiem skąd się biorą takie legendy :expressionless:

ale teksty mają hehe jeszcze nic takiego nie słyszałem :smiley:

na gg bardziej można się włamać bo można hasło wyciągnąć:D

Ja preferuje komunikator tlen wersji na Linux bo mam w nim wszystkie protokoły komunikacyjne jakie są w sieci :).

Nionio dam znać jak znajdę instalkę Ziuuma też czekam bo jestem ciekaw czy to będzie coś nowego czy nie.

Rozwalił mnie tekst o hakerach…

Korzystam z tego, co mi się podoba, co dobre jest dla mnie - nie to, że zainstaluje Nowe GG bo wszyscy je mają i szpanują…

hej,

mam takie pytanie czy jesli zainstaluje aqq a nie mam gg na kompie

(nie moge zainstalowac w zaden sposob nie wiem dlaczego jesli ktos moze cos poradzic na to bede wdzieczna:) mam przenosny internet w iplusie i przy rejestracji konta gg wyskakuje blad serwera)

to bede mogla jakos zalogowac sie na nr z gadu ten ktory juz mam?

tak

@asica.pl

• NoweGG, czy jak to tam teraz się nazywa to twór dość nowy i był pisany pod czątku. Całkiem możliwe, że program ten był pisany w języku C#, ale to tylko mój strzał. Jeśli mam rację, to problem z instalacją GG można rozwiązać instalując Framework.NET (w wersji 2.0 lub 3.5, z czego dla przeciętnego śmiertelnika na dziś dzień wystarcza wersja 2.0, która waży ok 30MB, a nie prawie 400MB jak to ma miejsce w przypadku wersji 3.5)

• druga możliwość - jeśłi pracujesz na koncie użytkownika, a nie administratora to powinnaś mieć zablokowaną możliwość instalacji oprogramowania

GG10 nie jest pisane od zera. GG10 oparte jest na NGG, aczkolwiek zawiera nową ciekawą technologię…

Tak nawet wypowiadała się osoba z GG. :slight_smile:

dzieki za info:)

a jesli nie jestem administartorem to jakos moge wylaczyc te blokade zebym mogla sciagnac gg? albo w ogole czy moge zmienic siebie na administartora?

Jak nie jesteś adminem, to nie możesz mianować się adminem. Proste i logiczne.

• A sprawdź co jest napisane w Panelu sterowania->konta użytkowników. Obok twojego awatara powinna znajdować się tam informacja o twoim koncie, np: “Konto z ograniczeniami chronione hasłem”.

• To jest twój komputer, czy może jesteś jednym z kilku użytkowników tego komputera?

• Może po prostu plik się źle ściągnął? Spróbuj pobrać jeszcze raz

• Instalowałaś jakiegoś firewall’a? A może masz włączonego Windows Defender’a? Może jakiś program blokuje ci zmianę/dodawanie rekordów w rejestrze?

• A może po prostu robi to jakiś syf (czytaj wirus, trojan itp)?

A czy można dodać do AQQ drugie konto GG? Nie bardzo wiem gdzie i jak to zrobić.

Można, aqq-dwa-konta-t201292.html

http://aqq-pomoc.info/sieci/74-wiele-kont-gg :wink:

Który plik odpowiada za archiwizację wiadomości i w jakim folderze on się znajduje tak aby po reistalce systemu można było wczytać archiwum AQQ?

Możesz skorzystać z wtyczki Archeolog http://www.aqq.eu/dodatki/doc_details/651-archeolog-131.html :wink:

Pliki archiwum znajdują się w C:\Users\Nazwa Użytkownika\WapSter\AQQ Folder\Profiles\Nazwa Profilu\Data\Archive - pliki z rozszerzeniem .DC2

Pytanie.

Mam zafajkowane:

• Informuj mnie o nowych aktualizacjach

• Informuj mnie o wersjach beta

• Informuj mnie o nowych wersjach dodatków

Częstotliwość automatycznej aktualizacji: Codziennie

Czemu jak wychodzi nowa beta nic nie wyskakuje i mnie nie powiadamia? Wyszła dziś beta 51 nic nie wyskoczyło. Sprawdzam ręcznie również nic nie wykrywa.

Ja mam ODZNACZONE informowanie o nowych betach, a zdarza się, że o betach mnie powiadamia. Raz nawet uaktualniłem przez to AQQ do bety - musiałem po tym wracać do starej wersji, bo się zawieszało.

Mechanizm aktualizacji aqq czasem jakoś dziwnie nie sprawdza aktualizacji, znajduje wersje beta itd… rozwiązaniem na część dolegliwości może być tutaj wtyczka FixUpdater http://forum.aqq.eu/topic/5295-fixupdater/ :slight_smile:

mi znajduje bete tylko wtedy kiedy ustawie to w opcjach…