Panda ma ostatnio duże problemy z użyciem CPU. Przy większych plikach na windows 10 zużywa 100% CPU.
Więc jeśli nie Panda, to co?
Proszę o przykłady niesprawiających problemów w użytkowaniu oprogramowań.
No i ja mam Windows7, więc nie wiem czy Panda sprawia takie same problemy jak na 10. - Może ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć występowanie problemów z pandą na siódemce?
Avast.
Polecam od microsoftu
Defender ma b. słabą wykrywalność. Avast czy AVG będą znacznie lepszym wyborem.
Nie widziałem problemów z Pandą na Windows 7.
Defender. Jeśli nie pasuje to Avira.
Wcale nie taką bardzo słabą. Po prostu średnią. W zamian jest bardzo lekki.
Comodo lub cały pakiet Comodo Internet Security.
Kaspersky Free AV
defender to jakaś marna podróbka antywirusa to daje tak marną ochronę że nawet szkoda coś takiego polecać. Z darmowych polecam pandę lub kaspersky free. Jeśli chodzi o płatny program to Arcabit jest całkiem dobrym antywirusem
zbigg47 - dzięki za ten wpis. Będę miała więcej informacji.
Wcześniej wpisałam w wyszukiwarkę forum słowo “antywirus”, ale ograniczyłam się do działu Windows7, bo chodziło mi o oprogramowanie na siódemkę, a ten wpis dotyczy Windows10.
No i ja nie jestem kompletnym laikiem w tej kwestii, więc opierając się na tym co przeczytam, wybiorę to, co uznam za najlepsze dla mojego laptopa.
Na razie przychylam się do AVG Free i Panda Free.
AVG i AVAST teraz to jedna firma. Avast popsuł już dawny dobry AVG.
To nieciekawie… Używałam kiedyś AVG i był naprawdę dobry. - Jednak porównując Pandę i AVG, widzę, że AVG ma lepsze opinie i aktualizację z października, a Panda ma podobnie dobre opinie, ale ostatnią aktualizację z marca. - Czy to znaczy, że nad rozwojem Pandy nie bardzo pracują?
Kaspersky Free AV
Poczytaj o aferze z Kasperskym.
Odnośnie afery z Kaspersky, może przestaniemy używać też AdGuard (bloker reklam rosyjskiego autorstwa), bo również kradnie dane, jak Kaspersky. To i to rosyjskie… A czy wierzysz w prawdziwość tej afery? Dla mnie to przepychanki USA - Rosja.
Żeby dowiedzieć się co i jak wystarczy adres - https://www.av-test.org/en/antivirus/
Jest to strona organizacji która przeprowadza regularnie testy i zamieszcza rankingi.
Ludzie, nie polecajcie Kasperskiego, bo to ruski szpieg… Lepiej tradycyjnie wziąć Avasta albo Malwarebytes i tyle.
Ja wolę i tak Eset…