Unbroken, 2014. Polecam, dobry film wojenny i oparty na faktach.
http://www.filmweb.pl/film/Niez%C5%82omny-2014-693142
Powiem, że średni dość - jak dla mnie. Polecam z podobną tematyką tylko w drugą stronę - historia żołnierza (właściwie dwóch - maratończyków Koreańczyk i Japończyk) imperialnej armii, który trafia do niewoli sowieckiej w Mandżurii w 1939, potem do armii czerwonej a potem do wermachtu - efekty specjalne może przesadzone (jak kto lubi - swoją droga niezłe), ale poza tym świetny.
My Way (https://en.wikipedia.org/wiki/My_Way_%282011_film%29)
[/IMG]
PS
Także na faktach.
Początek (wspomnienie z nocy) rzeczywiście śmieszy, ale dalej to już wciąga i chce się oglądać, to że wykorzystanie możliwości mózgu w 100% czyni istotą podobną z definicji bogu, to ciekawe raczej a nie śmieszne. Stworzeni na boskie podobieństwo dlaczego nie mieliby stać się mu równi.
Zachwyca, zachwyca - ja się zachwycałem tylko wiele lat temu
Żaden film nie ukazywał wcześniej, wówczas (wówczas był cenzurowany) i jeszcze długo później w taki sposób armii amerykańskiej i w drugim epizodzie wojny wietnamskiej.
As w rękawie(2006)
Jeden ważny koleżka - świadek koronny - ważny dla służb i masa zabójców wynajętych by go uśmiercić, jedni nie wiedzą o innych, więc kulminacja to kilogramy wystrzelonych pocisków i litry wylanej krwi także policjantów i agentów FBI.
Dwójka moim zdaniem jest słabsza.

Pitbull. Niebezpieczne kobiety
Gatunek: Sensacyjny
Produkcja: Polska
_ Uwaga: Post może zawierać treści zdradzające fabułę… _ 
Po ponad dwóch godzinach seansu wyszedłem z kina zmęczony, po prostu zmęczony…
W moim odbiorze, do poprzednika “Nowe porządki” nawet się nie umywa…niby dostajemy to wszystko co już było i się podobało…
Jest brutalnie, jest wulgarnie, jest gruba działalność przestępcza, jest nawet piła mechaniczna “dyscyplinująca” osiedlowych osiłków…ale w sumie efekt jak dla mnie, jakiś dziwnie nijaki…
Humor, taki fajny poprzednio…a tym razem uśmiechnąłem się “instynktem stadnym” tylko kilka razy…
Pani Alicja Bachleda Curuś w jednej z głównym ról…z grzeczności nie skomentuję…
Okay, wystarczy…w ostatnim słowach zaskoczę sam siebie… trzeba zobaczyć, trzeba… ![]()
Film “Kler”, już widzieli?
Jak jeszcze nie widzieli, to parafrazując jednego z bohaterów, arcybiskupa Mordowicza…“co to k**** jest, do ch*** karmazyna?!” ![]()
W temacie tego tytułu wszystko już chyba, ze wszystkich stron zostało napisane i powiedziane…koniecznie trzeba obejrzeć ![]()
Wywiad z reżyserem:
magazyn.wp.pl Smarzowski: “Mój film opowiada o ciemnych stronach Kościoła”
Americna Pie 1-3, Naga Mila
Saga Star Wars od epizodu 1-szego
Dziewczyna Mojego Kumpla
Wzgórza Mają Oczy (1)
Ostatni dom po lewej
Poznaj Mojego Tatę, Poznaj moich rodziców
Szklana Pułapka cała seria
Córeczka Tatusia 2018
W ramach oddechu w trakcie przedświątecznego pędu, chwila refleksji https://www.youtube.com/watch?v=p5N68K3UAJU
“Plagi Breslau” obejrzane…szału nie ma, ale za to Wrocław ładnie pokazany…oj “niebezpieczni” ludzie tam się “kręcą”, w każdym razie, warto na film “rzucić okiem” ![]()
Czas kupować / rezerwować bilety na “Kobiety mafii 2”…nie wiem jak Wy, ale Ja już mam ![]()
Jak ktoś jeszcze nie był na “Kobiety mafii 2”, to bez zwłoki niech się wybierze, rozrywka przednia, ponad dwie godziny dobrego kina ![]()
Byłem wczoraj i trochę się zniesmaczyłem. Pierwsza część była dużo lepsza. Ta druga zaś jest zbyt przesadzona.
Znam dwie osoby, które mają dokładnie odmienne zdanie ![]()
Druga część ma zdecydowanie większą dawkę humoru, a mniejszą wulgaryzmów ![]()
Ale okay, wszyscy wiemy, iż tam “gdzie jeden film, tam dwóch Polaków i trzy opinie” ![]()
John Wick - kto nie widział to polecam. Dwójka to tylko strzelanina. W maju planowana jest trójka. Mam nadzieję że będzie choć trochę lepsza niż poprzednia.
Polecam
Moim zdaniem lepszy niż wskazuje ocena.
Wzgórza Mają Oczy oraz Wzgórza Mają Oczy 2 według mnie nie tyle straszny co taki swojaki klimat ma 
Ten też ma fajny klimat:
A to nie horror, ale i tak potrafi zryć berecik