Jakiej słuchasz muzyki?

Analizując treść powyżeszego, jest to nic innego jak podcinanie gałęzi na której się siedzi.

Dorośniesz, zrozumiesz o co biega i sam będziesz się śmiał ze swojego niby buntu 8)

Temat brzmi:

A nie: co sądzisz o innej,niż słuchasz,muzyce?

Słucham głównie Rock’a,ale lubię też posłuchać innych gatunków muzyki,pod warunkiem,że nie jest to coś a’la Mandarynka :x

Moja ulubiona kapela:RHCP("Papryczki :wink: )i Metallica a ostatnio polubiłam Rammstein,chociaż nie lubię j.niemieckiego :]

Po moim avatarze widać że słucham starego dobrego rocka i starych dobrych wykonawców tego typu: Van Morrison, Fleetwood Mac, Status Quo, Ten Years After, ZZ Top i inni.

Może jestem jednym z nielicznych który nie lubi disco polo, mandaryny albo dody, ale bynajmniej sie tego nie wstydzę.

Oto kilka tego typu kawałków do posłuchania(preview):

http://sg1.allmusic.com/cg/smp.dll?link … c&r=64.asx

http://sg1.allmusic.com/cg/smp.dll?link … 8&r=64.asx

http://sg1.allmusic.com/cg/smp.dll?link … y&r=64.asx

ja słucham prawie wszystkiego! nie lubie reege i disco polo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

tak jak ktoś już tu napisał, a co wg. Ciebie jest muzyką? znasz definicję, która eliminuje techno z ‘obszaru’ muzyki?

to fakt w tym kawałku peja przesadził!

@ Ace.B

Muzyka kojarzy mi się(niezależnie od gatunku) z połączeniem dźwięków oraz śpiewu. Aby można było mówić o muzyce jako takiej, to te dźwięki muszą pochodzić z różnych instrumentów obsługiwanych przez ludzi np. gitara, perkusja, saksofon, pianino… itd. Jeżeli ktoś uważa za muzykę jakieś “pierdzenie” wydobywające się z komputera, to jest chyba śmieszny.

gruby_wieprzek wyluzuj z komentarzami.

Do pozostałych, odpowiadajcie na pytanie Jakiej słuchasz muzyki?

Inne wypowiedzi będą kasowane jako OT-y

gruby_wieprzek dla Ciebie każdy kto ma inne upodobania od twoich jest śmieszny - zastanów się co ty pleciesz człowieku … :?

żeby nie ot ( :stuck_out_tongue: ) lubię też sobie posłuchać Linkin Park :slight_smile:

To ci się źle kojarzy :?. Techno też jest tworzone przez ludzi :-x. Ja także nie przepadam za techno, ale każdy słucha, co lubi i nie powinien ubliżać innym tylko dla tego, że sam nie lubi jakiegoś rodzaju muzy. :roll: . Jest na to też określenie “tolerancja”

Na przykład jak się poczujesz jak powiem, że HH to nie jest muzyka mówiąca o życiu tylko chłam, na który dają się nabrać naiwni, a jego wykonawcy i odbiorcy to prymitywy. Używany w wielu utworach słownik jest godny pożałowania, a same utwory uczą często nienawiści do policjantów, etc.

Najczęściej muzyka klubowa.

@die.eye

Poczuję się bardzo dobrze, ponieważ uważam, że masz rację. To jest chłam taki sam jak techno. Kolesie obładowani złotem śpiewają o biedzie - czy to nie jest żałosne???

punk rock, alternatywna - Kazik, Kult, KSU, Zabili Mi Żółwia, itp.

inteligentny polski rap - Paktofonika, Kaliber 44, WWW, O.S.T.R.

siał gruby_wieprzek ferment…

W Linkin Park fajnie się jeden gość drze, można czasem posłuchać dla odstresowania :slight_smile:

gdy jest śpiew mamy doczynienia z PIOSENKĄ :wink:

zresztą śpiew często psuje caly utwór :?

myzyka/piosenka ma wpadać w ucho … nieważne są teksty …

[

szmiesznu jesteś ty ze swoim brakiem tolerancji… nieznasz techno to sie niewypowiadaj :? jedyne techno jakie znasz to komercha jaka leci na vivie …

pozatym w techno niechodzi o “piękne” słowa itp … techno jest MUZYKĄ która “porywa” do tańca :wink: puść sobie dobry trancowy kawałek a “odlecisz”

p.s. niema to jak słuchanie tracnu w nocy :smiley: a najl;epiej jadąc samochodem :slight_smile:

Rock, Alternatywa, Blues, Techno & Trance.

Hip-hop to raczej nie. To recytowanie słów o tym jak to nie ma co do gara włożyc itd.

wiesz co mówisz! respekt!

btw ostatnio wsłuchuje się w kawałki pop’owe …

hmm to w moim przypadku zależy od nastroju :slight_smile:

W sumie to wszystko potrafię znieść, ale codziennie HardRock.

A po avararze i podpisie widać, że kapela Guns N’ Roses jest moją ulubioną… :smiley:

To kwestia znajomości języka, w którym koledzy growlują.

Ja też lubię muzykę klubową. Podobał mi się koncert Fantomasa w klubie Proxima :stuck_out_tongue:

A tak w ogóle, to dlaczego ten temat się tak długo trzyma? Przecież było mnóstwo tematów o ulubionej muzyce.

a ja:

• Hip Hop/Rap

• Punk Rock

• Cos troche w stylu Hard Rocka (ale niektore tylko piosenki)

• I Niemiecki Hip Hop tzn Aggro Berlin :slight_smile: