Przede wszystkim muzyka z obszaru Industrial, EBM, DarkWave, Electro-Gothic, Industrial-Metal, która na szczęście jest mało popularna w Polsce, bo zaraz by zeszła na psy jak HipHopolo Jeśli chodzi o metal to tylko Death i Black Metal - szczególnie pochądzący z mroźnej i “mhocznej” Skandynawii
Nic mi nie przeszkadza “darcie mordy” w metalu, a wręcz przeciwnie jest wskazane
Bez tego ani Death Metal ani Black Metal nie mialy by takiej mocy. Ja akurat lubie takie zespoły, w ktorych jest zarówno growling jak i zwykły śpiew np. Enslaved, Hypocrisy, Falkenbach.
i dobrze tak mają uczyc
Ja słucham ostrj muzyki typu Children Of Bodom,In Flames ogolnie metal nie nawidze rapu i techna fuuuuuu w hh to jakies gadanie a techna nie komentuje tego typu muzki :lol: :lol: :lol:
PS:lubie tez japonska muzyke :lol:
A Japończycy też lubią metal. Szczególnie nasze 2 rodzynki Behemoth i Vader
geforc hmm widać skąd jesteś twój awatar prosto hmm czyżbyś był z największego hłamu Polski warszawy?? no pewno sluchaj se dalej hemp gru wwo a napewno daleko zajdziesz jakaś gówniana muzyka z ulicy piwo skręty szkieły na pewno jasssne 8)
Techno, Hip-Hop, Rock, Trance…
Aa i tu was powale jak jadę z dziadkiem samochodem “Disco polo” :mrgreen:
<------------------- :mrgreen: ogólnie rocka słucham! ale pop też spoko
techno i trance 8)
o tak z tym się zgodze Guns wymiata szczególnie “Paradise city” niesamowicie mi wpadł w ucho!
Słucham rocka Metalica,Linkin Park itp.itd.długo by pisać Techno też nie gardze,Popu też słucham zwłaszcza Black Eyed Peas.
Ale jak już pisałem to słucham tego co wpada w ucho a jest tego sporo!
hehe, ja to mozna powiedźieć że prawie wszystko wymienie
Hip hop/ rap polski a z zagranicznych Raptille, Eminem, 50 Cent, Nelly, wszystkich z niemieckiego rapu super ta ich muza, z polskiego to moze napisze kogo niesłucham, Sidney Polak tego sie nieda nazwac hip hopem, Red i spinach pfff,Mezo, Jeden Osiem L jak dla mnie to za słabo rapuje… moze z 3 jego piosneki mi sie spodobały, reszta ziomków moze byc, ale najlepsi Peja, WWO, HempGru, Włodi, DonGuralesko, Bez Cenzury ostatnio przypdało mi do gustu. A pozatym to muza clubowa, techno, kiedys disco ale juz mi sie znudźiło wiec pa i wszytkich co pop śpiewają polski i zagraniczny
Shakira tylko blee…
duzo by było tego wymieniać
nie nawidze metalu i rocka, punk rock moze jeszcze być ale The Rasmus i niektóre Ramstein słycham bo sa fajne.
To może odświeżę temacik skoro już jest
Obecnie słucham Akon’a zakupiłem płytę “Konvicted” i nie żałuję jest świetna :mrgreen:
Tylko i wyłącznie Techno, Trance, Dance 8)
Ja słucha przeważnie < Rock , R&B , Hip Hop … zależy od nastroju
Każdej, przy której czuję, że odpoczywam 8) 8) 8)
Jazz, heavy metal, elektronika (ale klasyczna w stylu Jean Michel Jarre’a czy Kraftwerk a nie jakieś tam bucowate techno).
Życzę hiphopowi i tym podobnym bzdurom chociaż w 1/10 takiej długowieczności jaką cieszą się wyżej wymienione gatunki.
Zresztą co ja mówie - aby muzyka przetrwała musi być przecież inteligentna, a wystarczy tylko popatrzeć na polskiego zioma, posłuchać co ma do powiedzenia (pod blokiem, w autobusie czy na forum) aby dojść do prostego wniosku że za bystry to on nie jest.
takie zdanie to mam o techno bo tam jest tylko bas , a w hip hopie są słowa , może i głupie ale są …
No tyle że jest jeszcze prawo każdego do wyboru tego, czego chce słuchać, i nikt nie jest upoważniony do nazywania przedmiotu tego wyboru bzdurą
Co do długowieczności…
Z Wikipedii. Style, o których piszesz, powstały wcześniej, a ile przetrwają - pewnie tak długo, jak długo ludzie będą chcieli ich słuchać, tak jak zresztą hip hopu.
Pozatym - hip hop może być muzyką z przesłaniem, nie tylko marną komercją. Stereotyp “zioma” jest mocno przesadzony, zdziwiłbyś się jak wielu ludzi, którzy z takim sposobem bycia nie mają nic wspólnego, słucha hip hopu, i w wielu przypadkach jest to muzyka wartościowa. Nie można wszystkiego wrzucać do jednego wora.
U mnie rodzaj muzyki zależy od nastroju. Często instrumentalna, soundtracki, ballady metalowe (Staind), ostatnio często Evanescence, RHCP. Lubię - zaznaczam od razu - dobry hip hop, głównie francuski.
No a na poprawę nastroju - salsa. Do wyboru do koloru
:::TECHNO:::
Coz, ja prawie i wylacznie slucham Metalu, z malymi wyjatkami ( Mike Oldfield) a czego dokladnie to mozna zobaczyc tutaj:
RACJA , w pełni popieram to co napisałeś , ja np nie palę trawy , nie ćpam , nie stoje pod blokiem ani nie siedzę na ławce z piwem w ręku (a mam 19 lat więc moge :mrgreen: )a słucham duuuuużo hip hopu , mówie o HIP HOPIE nie hip hopolo typu mezo , verba , ascetoholix . Pozatym słucham jeszcze zespołów IRA , Linkin Park(płyta Reanimation) , 50 centa , Obie Trice , Eminema … ale głownie to hip hop polski. Wracając do stereotypa “zioma” hip hopowego , to z muzyką techno i jej pochodnymi kojarzy mi sie remiza strażacka i te 13 letnie dzieci wciągające amfe na dyskach i teksty typu ale sie nastukałem albo ale się naj…bałem :x …