Kilka uwag odnośnie rejestracji na forum

Jak widać jestem nowym użytkownikiem tego forum, który właśnie przeszedł przez rejestrację i mam w związku z tym kilka uwag:

1. Można by wprowadzić sprawdzanie czy dany Nik nie jest już zajęty (np specjalnym przyciskiem obok pola Nik nie powodującego przeładowania się całej strony - widziałem to już w paru miejscach na ecie) - wpisywanie za każdym razem hasła i kodu jest dość upierdliwe :stuck_out_tongue:

2. Po kilku próbach rejestracji z nikami które już istniały została zablokowana na pewien czas możliwość rejestracji ( cóż - wystarczyło wyczyścić ciasteczka :wink: ), ale moja propozycja z punktu 1. rozwiązała by także ten problem :slight_smile:

Chwalebne dla adminów jest to że tak zawzięcie walczą z botami (sam prowadzę małe forum i wiem co mówię), ale nie powinni przy tym za bardzo utrudniać żucia zwykłym userom :wink:

Pozdrawiam całe Forum Team.

Nie wiem co to przeszkadza w żuciu.

:wink:

BTW Prace nad nowym forum zmierzają powoli ku finałowi, więc na obecnym takowe zmiany nie będą wprowadzane.

Chyba że administracja uwzględni Twoje sugestie przy tworzeniu nowej odsłony vortalu i forum.

Moim zdaniem wszystko jest ok na DP. Piszesz że jesteś administratorem małego forum, współczuje jego userom. Tylu błędów ortograficznych to już dawno niewidziałem

to w końcu ma być forum autorskie DP w najbliższej przyszłości czy nie??

Ma być.

Areh kolega HarryPotter zapewne nawiązywał do tego tematu :

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=204811 :wink:

I wszystko się zgadza. Nowe forum będzie tyle, że nie w 100% autorskie :wink:

Nie będzie to forum autorskie a oparte na phpbb3.

Czyli będzie to coś w rodzaju phpBB3 by lazikar?? Czy będą dodane różne zewnetrzne mody??

HarryPotter najprościej mówiąc, będzie to phpBB 3 dostosowane do potrzeb dp, w tym celu odpowiednio zmodyfikowane.

A czy w wersji 3 sa takowe potrzebne???

rozumiem, dziex

a czy na początku istnienie v2 były potrzebne??

HarryPotter Ty to masz jakąś manię z tymi wersjami forum itd. :roll:

Przestań drążyć każde błahostki, proszę.

jak już:

phpBB 3 modified by Lazikar.

:ziew:

Na prawdę nie masz poważniejszych problemów?

Autorskie, nieautorskie, będzie, nie będzie, teraz, za rok, za 5 lat - czy to aż takie ważne?

:ziew:

Żabciu dzieci NEO mają parcie na wodotryski, to jest dla nich symptomatyczne, tu się świeci, tam się błyska, jak sójka. Na szczęście niedługo święta, więc będą się mogli po trosze zrealizować przy ubieraniu choinki.

lazikar ma swój nick z małej litery

dobra daje juz sobie z tym spokoj :wink:

HarryPotter daj sobie spokój… chyba, że chcesz zakaz pisania

Witam! Od dłuższego czasu przyglądam się Waszej stronie i jestem pod naprawdę dobrym wrażeniem. Polecam ją każdemu itd. itp. (dobra, nie będę kadził :stuck_out_tongue: )… Aż w końcu decyzja o rejestracji nastąpiła była. :slight_smile: Problemy, jakie mnie tu zagnały pozostawię jednak na dogłębniejszą filtrację forum i zacznę od początku, czyli rejestracji właśnie. Tytuł i tematyka topica jest jaka jest - ale tylko dwa posty na początku są na temat. Reszta… Dobra, nie będę się narażał. :mrgreen: A zresztą, najwyżej baty dla kota, ryzyk-fizyk. A więc, do tematu:

To prawda, nie jest to wygodne i sugeruję tą opcję wprowadzić. Można ją co prawda ominąć, wpisując tylko nicka - wtedy otrzymujemy zwrot w postaci wyszczególnionych błędów, w tym, że nick jest zajęty. No, chyba że dostaniemy bloczek rejestracji…

Sama zaś rejestracja jest bardzo przyjazna i krótka, i tu duże =D> bo ostatnio zdarza się to coraz rzadziej, wiadomo, tłumaczyć nie trzeba.

Ale co mnie konkretnie do tego tematu przygnało. Drobna sprawa, błahostka nawet. Dwa przyciski pod polami rejestracji: ‘Zresetuj’ i ‘Wyślij’. Czytamy, jak wiadomo, nie po literach, ale cały ciąg znaków naraz. I ‘Zresetuj’ bardzo podobne jest do ‘Zarejestruj’. I ja tak kliknąłem, czym wyczyściłem sobie wpisane dane, zamiast oczekiwanej rejestracji. :lol: Wobec tego, zamiast ‘Zrestuj’ i ‘Wyślij’ sugerowałbym ‘Wyczyść’ i ‘Zarejestruj’. To jest tylko kosmetyka, ale…

Pozdrawiam!

wg mnie taka opcja jaką proponuje autor tematu jest potrzebna i mam jeszcze zapytani czy jest możliwość aby admini usunęli (odblokowali nicki) konta userów którzy dostali dożywotniego bana ??