Klawiatura przestaje działać

A jakie procesy tak mocno wykorzystują dysk?

nie wiem następnym razem zobaczę co tak wykorzystuje dysk.

Oki, to czekamy na informację.

powiedzmy że napisze co ostatnio bo tera nie wiem dlaczego ale klawiatura działa ale nie chce być w 100% procentach pewny.Ostatnio jak klawiatura przestała działać pisało że najwięcej bierze SYSTEM i Chrome ale nie licząc chrome to tylko system.

Najlepiej byłoby ściągnąć Process Explorer (https://www.dobreprogramy.pl/Process-Explorer,Program,Windows,12562.html) i wtedy sprawdzić więcej szczegółów. Głównie to, czy system to nie przypadkiem przerwania - proces Interrupts. Ale to oczywiście do sprawdzenia, gdy klawiatura znów zacznie źle działać.

narazie działa dobrze nie wiem ale narazie od kilku dni dobrze działa i nie przestaje działać

1 polubienie

dzisiaj postanowiłem założyć podłączyć słuchawki takie do gier i potem zobaczyłem że znowu klawiatura przestała działać i do tego też myszka zobaczę.
PS: sprawdzę jak jeszcze raz przestanie działać sorki

Oki, spoko. A klawiatura przestała działać po podpięciu słuchawek? Jakich?

Tak po podpięcie takich starych ale jeszcze dobrze chodziły słuchawki Gamę com. O to ci chodziło

Słuchawki z końcówką jack czy USB?

z końcówką jack

Oki, czyli podłączenie i brak działania to raczej zbieg okoliczności. Ewentualnie problem z zasilaczem na skraju wydolności.

myślę czy wymienić zasilacz na nowy

Na razie przydałby się inny na podmiankę, na czas testów. Szkoda od razu kupować nowy zasilacz, skoro nie mamy 100% pewności, że to on powoduje problemy.

racja

jeszcze napisze że klawiatura przestała działać jak komputer się rozgrzał tak 2 godz i co chwile musiałem włączać komputer od nowa komputer był rozgrzany i co chwile gdy grałem w cs go sie przestała działać.

i dodam że to dzisiaj to było

A możesz mi przypomnieć, jaką dokładnie masz płytę główną? I w czasie dłuższego grania uruchom jeszcze raz HWInfo i włącz monitorowanie temperatur (Sensors) i pokaż, jak wygląda temperatura NVidia SPP / SPP Temperature. Może NB na płycie się przegrzewa?

asrock penryn1600sli-110db

A jak wygląda temperatura NVidia SPP / SPP Temperature? Jak dotkniesz radiatorów na mostku północnym i południowym, to są one ciepłe?