Kolejne polowanie na licencje

Dobrze to słyszeć, że da się załatwić te sprawy bezproblemowo :slight_smile:

pamiętajcie że pisać trzeba po angieslku :slight_smile: ja pierw napisałem po polsku co odpisali że nie rozumieją i żebym napisał po angielsku więc wykorzystałem translatora jak widać tak żle nie tłumaczy bo zrozumieli :slight_smile:

To, że po angielsku to można wywnioskować, gdyż i strona jest po angielsku. No ja jeszcze licencji nie dostałem, ale raz czekałem na odpowiedź 3 dni - wiadomo dużo ludzi pisze.

Warto podczas polowania wyostrzyć wzrok kasując SPAM, bo często zdarza się, że informacje z wygraną licencją wędrują bezpośrednio do SPAMu albo są od razu kasowane.

Akurat w tym wypadku to raczej nie to - też nic nie dostałem, też napisałem do producenta, też czekam na odpowiedź.

Możliwe, że wiadomość została odbita. Tak czy siak kontakt za pomocą formularza powinien rozwiązać problem :slight_smile:

Ja dziś odstałęm drugiego mejla z licencją. :mrgreen: Kod jest ten sam.

Oddaj jednego, bo ja narazie nawet odpowiedzi od producenta się nie doczekałem (chociaż minęła ponad doba od mojej wiadomości do nich) :lol:

Ja tez dostałem drugi :wink: No cóż, może mają zainfekowany serwer poczty i zombie rozsyła… :mrgreen:

ja tez dostałem drugi mail z tym samym kluczem :stuck_out_tongue:

A ja czekam i nadal nic. Nie dostałem żadnego meila od nich.

Co wybraliście w formularzu?

Ingquiry, Feature request, Bug Report czy Other?

Ja wybrałem “Other”.

Coś mi się widzi, że firma, nie będąc pewna, komu co wysłała, na wszelki wypadek wysyła jeszcze raz.

Powiem szczerze, że nie przygotowali się do komkursu :wink:

fredrik@helium-music-manager.com na ten mail wślij zapytanie ja wysłałem i dostałem odpowiedź :slight_smile:

Jeśli ktoś nie otrzymał licencji lub przez przypadek ją skasował to najlepiej i najszybciej jest wejść na tę stronę,

wpisać tu swój e-mail i kliknąć na “Send my password”. Odkryłem ten sposób dzisiaj i otrzymałem swoją licencję już po kilku sekundach ! :smiley:

Ja otrzymałem meila z licencją jednego dnia a drugiego dostałem kolejną. Oba numery licencji są takie same więc to chyba tylko pomyłka producenta. :mrgreen:

Szyna21 super! !!

Mógłby mi ktoś rozjaśnić sytuację? Vortal wysłał adresy zwycięzców to twórcy programu. Skoro ja nie otrzymałem licencji to jakim sposobem mogę prosić o jej odnowienie? Skąd w takim razie (wnioskując po postach, że licencja dochodzi w 20-30s) skrypt odpowiedzialny za odsyłanie licencji będzie wiedział, że wygrałem?

Czy to jest fair-play w stosunku o licencji i czy to nie oznacza kłoptów (czyt. nie poniesiesz za to konsekwencji) bo jakoś tak się zastanawiam jak już wspomniałem jak można odnowić licencję, której się nie dostało. Pozdrawiam.

Wydaje mi się, że tym sposobem raczej nie powinno się ponieść żadnych konsekwencji, gdyż dotarłem do tej strony wędrując po witrynie producenta. Poza tym już wcześniej pisałem do supportu i mi odesłali e-mail, że licencja została wysłana ponownie, jednak ja znowu jej nie otrzymałem. Myślę, że problem był z pocztą na o2, choć nie jestem pewien. Na tej stronie, którą podałem, jest napisane, że służy ona do odzyskiwania hasła, a jak takie nie jest ustalone - wtedy wysyłają twój klucz licencyjny, który te hasło zastępuje. Postanowiłem spróbować i udało się. Jeszcze wczoraj wysłałem kolejnego e-maila do supportu z informacją, że klucz już otrzymałem i podałem im, jak to zrobiłem. Myślę, że konsekwencji żadnych nie powinno być. :slight_smile:

Także mam pocztę na o2.pl i nie dostałem odpowiedzi od supportu, choć pisałem 2 razy.

Wychodzi na to, że to faktycznie problemy z pocztą na o2.pl - też mam tam skrzynkę, też nic nie dostałem i też odnowiłem licencję w sposób podany przez Szyna21.

Tylko że odnowiona licencja przyszła na o2.pl bez problemu i wyladowała w spamie.

Trzeba będzie zmienić pocztę :slight_smile: