Dziś w PCFormacie był program ASHAMPOO foto comander 5 i teraz nie wiem czy instalować czy nie:D bo z jednej strony nie mam fajnego programu do zdjęć a z drógiej strony to firma która przez dwie strony tego tematu jest poniewierana :lol:
Powiem szczerze, że nie jestem zbytnio zadowolony z tej 4 wersji WinOptimizer. Zaraz po zainstalowaniu systemu ukryłem w Menu Start pozycje “Wyloguj” oraz “Pomoc i obsługa techniczna” dla swojego użytkownika. Po zastosowaniu jakichkolwiek zmian w WinOptimizer przywróciło domyślne ustawienia systemu Windows, ukryte pozycje w Menu Start pojawiły się na nowo. Nie pomaga usuwanie i ponowne dodawanie kluczy do rejestru odpowiedzialnych za ukrycie tych dwóch pozycji w Menu Start. Deinstalacja WinOptimizera 4 też nic nie daje, coś produkt Ashampoo namieszał i system nie bierze w ogóle pod uwagę zmian w rejestrze. Co gorsza program nie bierze pod uwagę dokonanych zmian w systemie tylko narzuca swoje domyślne ustawienia, które są identyczne z domyślnymi ustawieniami systemu. Nawet ustawiony prezemnie % przydzielanego miejsca dla kosza przywrócił do wartości domyślnej… co gorsza WinOptimizer 4 nie informuje użytkownika o zamiarze przywrócenia ustawień domyślnych :?.
Co ciekawe gdy testowałem WinOptimizer w wersji 5 na innym komputerze, to takie cuda się nie działy. No niestety widać ta wersją 4 jest jakaś kulawa, nic dziwnego że Ashampoo upierało się przy rozdaniu właśnie tej wersji.
Dzisiaj mijają 2 tygodnie od czasu polowania na CubeDesktop a mail z kodem jeszcze do mnie nie dotarł… Nie było go w spamie a po upolowaniu podałem dobry adres email. Ktoś ma podobną sytuację?
Firma Ashampoo rozpocznie wysyłanie licencji (Ashampoo WinOptimizer 4 i Ashampoo PowerUp XP Platinum 2) jutro. Wartość tych 2 programów wynosi 80 €, czyli 30 € więcej niż w przypadku aplikacji WinOptymizer 5. Osoby, które upolowały WinOptymizer 5 będą miały możliwość bezpłatnej aktualizacji do wersji 5 w późniejszym czasie (jeszcze w tym roku). Ponadto uczestnicy polowania mogą już teraz zaktualizować WinOptymizera do najnowszej wersji za 25 % wartości rynkowej programu.
W imieniu producenta przepraszamy za zaistniałe zamieszanie.