Kolejne polowanie na licencje

trzeba trochę nadrobić z polowaniem :wink: w tamtym roku było 8 polowań a teraz było drugie w tym roku

wydaje mi się że niedługo będzie znowu gonitwa za licencjami :slight_smile:

patrx95 , nie drugie, a trzecie, choć drugie się nie powiodło. A przed nami jeszcze 4 miesiące (ale ten 2008 leci 8)

fajnie…przysłali mi już licencję…dzieki dp :wink: program fajny jak się dobrze ustawi…w spoczynku mi je koło 35 - 40 MB a jak ruszam kostką to do 100. mam 2GB wiec to raczej nie problem…

Czy email o treści:

należy traktować jako licencję i czy będzie on wystarczającym dowodem legalności posiadania wyżej wymienionego oprogramowania ??

zauważyłem że przy ‘obracaniu’ tej kostki za pomocą klawiatury,

słychać bardzo słaby pisk z głośnika systemowego(czy jak on tam sie nazywa),

to tylko u mnie, czy ktoś jeszcze u siebie coś takiego zaobserwował ?

fiesta program wygrałeś w konkursie “Polowanie na licencje”, a samą licencję przysłał ci producent. Czego więcej potrzebujesz jako dowód legalności :stuck_out_tongue:

Zachowaj maile… ponieważ są one dowodem legalności używania programu.

Dziękuję za odpowiedź.

Bo to co jest dla Ciebie oczywiste wcale nie musi być takie oczywiste dla innych.

:smiley:

a czy wydrukowany e-mail też będzie dowodem legalności?

Możliwość pobrania wygranej wersji wygasa 2 września 2008 więc lepiej pospieszyć się z pobieraniem.

Tak przy okazji, to zastanawia mnie jak się będzie miała sprawa przyszłych aktualizacji programu? Też będzie jakiś czas na pobranie nowych pełnych wersji, czy licencja jest tylko na DeskSpace wwersji 1.5.5.2? Licencja ma tutaj formę specjalnej wersji programu, nie ma żadnego osobnego klucza który można by wpisać w przyszłych wersjach programu.

no napewno ze bedzie :slight_smile:

Narv licencja jest na DeskSpace 1.X i dopóki producent będzie wspierał tą edycję “łowcy” będą mieli możliwość aktualizacji programu do nowszych wersji.

mati75 tak, wydrukowany mail będzie też dowodem. Niemniej jednak warto zachować sobie kopię na serwerze :slight_smile:

PS.

Co do “dowodów” upolowania licencji, rozważamy właśnie zrobienie specjalnych certyfikatów do druku, które potwierdzały by udział w Polowaniu i otrzymaniu licencji od producenta :smiley:

Mam pytanko.

Możliwość pobrania jest do 2 września. A co po tej dacie? Jak na przykład usunę plik z dysku lub po prostu zrobię reinstala systemu?

Pozdrawiam

Szczuply_NH

Wtedy należy się kontaktować z producentem oprogramowania. Osobiście radzę nie gubić pliku :wink:

qbap ,

dzięki za radę:)

qbap , dzięki zostawie maila na serwerze i go dodatkowo wydrukuje

Nie ma za co :smiley:

Witam.Mam problem z licencją na DeskSpace(z polowania na licencje).Dostałem maila ze stroną aktywacji ,lecz po wpisaniu adresu i kodu wyskakuje taki oto komunikat:

Sorry, we couldn’t find your email address and/or order reference number in our records. Please check your email address and/or order reference number are correct.

Mam zainstalowaną wersję trial.

Czy ktoś miał podobny bądź taki sam problem? :?:

Po pierwsze w polu adresu email nie wpisujesz swojego adresu e-mail, a tą frazę z nazwą vortalu, którą podali w mailu licencyjnym. Jako order number ten numerek z maila. Poza tym w mailu była informacja, że możliwość pobrania wygranej wersji za pomocą tych danych wygasa 2 września 2008 więc lepiej pospieszyć się z pobieraniem. Jeżeli mimo wpisania poprawnych danych (tych co pisałem wyżej) nadal nie będziesz mógł pobrać programu, to kontaktuj się z producentem tak jak napisali w mailu licencyjnym.

Oto odpowiedź support@otakesowtware.com:

As per the instructions, you needed the enter “dobreprogramy.pl” as the

> email address. Unfortunately, however, the prize download credentials were

> only valid for one week, and have now expired.

Co o tym sądzić?

Czy faktycznie straciłem prawo do licencji ? Jeśli tak to na jakiej podstawie?

W mailu jest napisane:

Please note that the download credentials will expire on the 2nd September

> 2008.

chyba tak bo do 2 września można było pobierać