Dziękuje, to juz drugi program wygrany w tym wortalu.
Oby tak dalej licze na kolejne…
Dziękuje, to juz drugi program wygrany w tym wortalu.
Oby tak dalej licze na kolejne…
Ja prawie w ostatnich sekundach upolowałem.
Dziękuje organizatora. Ostatnio raz mi się nie udało, ze względu na zewnętrzne problemy serwera DP. Ale teraz było bez zarzutów. Gratuluje, akcji. I dziękuje, za zwycięstwo.
No fakt programik fajny.Aż dziwi mnie chamskie wręcz zachowanie, innych np takie jak “podpowiedzcie co to może być” w regulaminie jest to napisane że nie można podpowiadać.Polowanie było extra,nie można było się spodziewać,że serwery DP padną, oby tak dalej te polowania
Bawiłem się i upolowałem
Choć udało mi się za setnym razem wejść na stronę tego programu, to nie widziałem premiowanego guzika. Pewnie dlatego, że mi się te guziki nie załadowały więc nie można było rozróżnić czy to ten program jest premiowany czy też nie.
Nie mam zamiaru nikogo obrażać tym postem, tylko to już kolejna wpadka, która trafiła w użytkowników i uniemożliwiła im udział w programie, a naprawdę przy tej dozie emocji nie jest miło oglądać komunikat “Serwis niedostępny” :P.
Tak więc oto kilka uwag ode mnie, które kieruję do adminów/moderatorów:
zachowajcie twarz i jeżeli nie potraficie nic zrobić, to chociaż nie walcie na forum głupich postów typu “u mnie chodzi” albo “chodzi ale wolniej” - nie ma nic bardziej denerwującego w takiej sytuacji. Prawda jest taka, że serwis nie chodził, on się czołgał i wołał aby go dobić… inaczej nie można tego określić, a na pewno nie można było tego nazwać “działaniem”. Skoro tylu użytkowników zwraca uwagę, że nie można wejść na stronę główną, to coś w tym musi być i warto to sprawdzić.
jeżeli piszecie na swojej stronie:
Skoro już jesteśmy przy kolejnych odsłonach - był to tzw. pilot zabawy, którą planujemy przeprowadzać cyklicznie. Kiedy będzie następne polowanie - tego na razie nie zdradzimy Nagrody będą jednak na pewno równie atrakcyjne Wyciągniemy też wnioski z dzisiejszej zabawy i obiecujemy, że w kolejnej potknięć z naszej strony już nie będzie.
To przygotujcie serwery do tego konkursu tak aby tych potknięć nie było. W ciągu trwania konkursu ludzie otwierają po 50 zakładek, ściągają instalki, wywiady itp. Przygotujcie się na to :). Napisaliście, że serwery przyspieszyły pod koniec konkursu, tak jak zostało 10 licencji :), czyli tak jakby nie przyspieszyły w ogóle. Już po 10 min od rozpoczęcia konkursu nie można było wejść na główną stronę serwisu aby podejrzeć podpowiedź… tak więc wypowiedzi admina typu “próbujcie dalej” są zupełnie nie na miejscu, bo jak mamy próbować skoro nie można przeczytać podpowiedzi.
Pozdrawiam.
zróbcie na portalu ankiete jakiego typu program byłby dla kogoś najlepszy (multimedia,grafika, WWW, ochrona itd. itp.) i może na tej podstawie cos dawajcie i szukajcie sponsorów.
Aby po 2 minutach polowanie zostało zakończone ?
tak mi się jakoś udało jak zostało 40 ileś licencji ;]
szukałem na Operze, kliknołem UPOLUJ i wyskakiwało “jesteś o krok do upolowania licencji cośtam cośtam” a powinno wyświetlić formularz :shock:
szybko odaliłem IE i mozzille…
mozzilla sie nie załadowała :twisted: cały czas “sesion coś tam”
a na odpalenie IE i tego linka czekałem ok 10min! myślałem że nie zdążę… ale jakoś się udało :roll:
Dlaczego z Opery nie mogłem wypełnić formularza??
bo stronka była “view only in IE”
nic nie blokowałem…
i to nie tylko ja miałem :? z tego co wiem
Nie chce się narzucać ale w regulaminie była mowa o ukaraniu za oszustwo
(było parę postów wyżej)
myślę że trzeba być konsekwentnym i ukarać “cwaniaczków” (takie jest moje zdanie)
watpie, bo jest w czym przebierac i programow jest sporo. A po drugie lepiej dla wszystkich meczyc sie 2 minuty niz 1 godzine i 10 minut, kiedy to strona wcale nie chodzi. Sa ludzie ktorzy nie brali udzialu i chcieli sobie cos sciagnac i zonk bo strona “zdechla” - przepraszam za wyrazenie.
Ależ my się nie obrażamy
Zwróć uwagę na godziny i minuty moich postów. Z początku w ogóle nie zauważyliśmy żadnych problemów i dlatego pisałem, że “u mnie chodzi”. Dopiero później stało się jasne, że jesteśmy praktycznie z DoSowani ale nadal chodziło i mi i kilku osobom z którymi byłem w kontakcie ale baaardzo wooolno… toteż napisałem, że chodzi ale wolno. Rozumiem rozdrażnienie - wierz mi, że też nie byliśmy w skowronkach…
A myślisz, że siedzieliśmy z założonymi rękami?
A myślisz, że się nie przygotowaliśmy? Wszystko zostało dokładnie sprawdzone przed startem aby ustrzec się takich problemów jak za pierwszym razem z formularzem. Zwiększyliśmy łącze, pamięć, obciążenie było jednak gigantycznie większe niż za pierwszym razem. Mogliśmy to zrobić lepiej - postawić kolejnych 20 serwerów i podpiąć 500 Mbit łącza ale nie przewidzieliśmy aż takiego obciążenia. Następnym razem weźmiemy jeszcze większy zapas aby takich sytuacji uniknąć.
Pisałem o tym gdy zostało 100 licencji. A tak naprawdę to zaczęło się powoli poprawiać przy mniej więcej 300 licencjach.
Ale to właśnie tuż po starcie konkursu był największy “atak”
Podpowiedź była też (tak jak poprzednio) także na stronie głównej polowania, a z nią nie było takich problemów.
Nie pozostaje mi nic innego jak przeprosić wszystkich zawiedzionych. Staraliśmy się aby wszystko było OK, poświęciliśmy na to naprawdę masę czasu i środków. Będą kolejne polowania -to zresztą nie pierwszy i nie ostatni konkurs/zabawa przez nas organizowana - i każdy będzie miał swoją szansę. Wierzę, że tym razem już w komfortowych warunkach.
Mi polowanie się podobało.
Trochę muliło ale trzeba byc cierpliwym i opłacało się bo upolowałem
Krogulec
Przeczytaj post wacek4
I wyciągnij wnioski bo wacek4 ma rację i te osoby powinny być ukarane…
To nie zgodne z regulaminem “polowania”
Wyciągniemy wnioski ale jutro. Łeb mi już dzisiaj pęka Ale jazda
Pozdrawiam
Noo raczej
Pozdrawiam
:mrgreen:
A ja powiem że mi nawet odpowiadało to “zamulanie”
Dzięki temu wygrali Ci którzy odszyfrowali podpowiedź
Ja przeleciałem wszystkie pakiety zabezpieczające, obróbke grafiki, nero (oczywiście) i na końcu zorientowałem się że chodzi o coś z HTML
I wtedy zaprzestałem polować
Taki program mi nie potrzebny więc po co miałem zajmować łączę.
Myśle że wszyscy którzy dostali “prośby” na PW powinni ujawnić ich nadawców
ludzie DP zarzyczyło sobie żebyśmy puścili na nich atak typu DOS i powiodło się tego programu tak i tak bym nie potrzebowal bo go mam byl w ekspercie
Złączono Posta : 28.06.2007 (Czw) 21:17
ludzie daleś zły przykład to polowanie było jak by grać w “Just Cause” na full detalach na 16 ram, procek 450mhz i grafike zintegrowana 8 MB RAM 8) :mrgreen: