Ja nie wiem, że tyle osób takich niezadowolonych, zawistnych i najchętniej oczekujących w ramach rekompensaty dodatkowych licencji
Ktoś wspomniał o ekspercie…czy tam była również wersja na 1 rok ? Czy też może wieczna ?
Jestem jednym z 500 posiadaczy licencji Sprawdzałem każdy program do tworzenia stron itp. i się opłaciło. Po raz pierwszy widzę tego typu konkurs i mi się to podoba. Oby tak dalej
ja nie wchodze chyba na vortal z tydzien mam juz tego dosc :x :twisted: :evil:
Złączono Posta : 28.06.2007 (Czw) 21:44
Danielson w ekspercie była licencja wieczna nawet chyba jeszcze maja ten nr w magazynie bo ostatnio kumpel zamawiał
Łukasz14 dziecko drogie , nikt cię tutaj nie 3ma na siłę.
Idz pograj z kolegami w piłkę , albo coś takiego a nie ciągle narzekasz.
Żal mi się ciebie robi powoli robi.Doceń samą akcję a nie…
Widać.
Ja tam cieszę się bardzo z upolowanej licencji - dziękuje bardzo!
Nareszcie podcioągnę braki w programowaniu - teraz mam nawet narzędzia - CoreEditora i darmową wersję Visual Studio 2005 Express Edition. Trochę ćwiczeń, samozaparcia i wszystkie braki i niedouczenia z poprzednich lat zostaną nadrobione :).
Osobą, które nie są zadowolone również polecam takie podejście - nie jest może wymagana umiejęstnośc programowania - ale zawsze się przyda. Zrobienie strony internetowej, czy prostego programu nie jest trudne, a ile sprawia frajdy.
ja też się cieszę - licencja za friko
“kombajn” się przyda, bo trochę programuję w C++, bawię się z tworzeniem stron internetowych, będzie jak znalazł
niezadowolonym polecam przemyślenie sprawy
jakos mam wrazenie ze zaczelo sie poprawiac jak czesc osob, ktore chcialy wziac udzial w zabawie dalo sobie spokoj bo nie mogly sie dobic do strony
moze sie i przygotowaliscie ale jak widac nie wystarczajaco
przeciez to bylo jasne ze o kolejnej edycji konkursu bedzie wiedzialo wiecej osob niz o pierwszej a tym samym wiecej osob bedzie polowalo
pozostaje miec nadzieje ze wyciagniecie wnioski i do nastepnej edycji bedziecie sie nie tylko przygotowywac ale tez bedziecie wystarczajaco przygotowani
też mam taką nadzieję, chociaż wiem, że dodatkowe serwery i zwiększenie przepustowości łącz to ogromne koszta i mnóstwo roboty nad tym… no nic czekajmy na kolejne polowanko, jakby nie było ważne jest to, iż można dostać za free płatne programy ;]
Przeczytaj jeszcze raz, uważnie, co napisał Krogulec. Zarówno serwery jak i łącze zostały dopasione. Powiedz mi skąd DP mają czerpać doświadczenie o ile należy zwiększyć łącze i moc serwerów? Ile takich konkursów miałeś w Polsce? Sądzisz, że autorzy chętnie podzielą się statystykami obciążenia, żeby DP mogły czerpać wiedzę z ich doświadczenia?
Polak to jest taki zwierz, któremu podoba się tylko to, na czym skorzystał. Mental “konkurs jest do bani jeśli w nim nie wygrałem” powoduje u mnie skręt kiszek, a ten wątek jest pełen jadu w takim guście.
Opanujcie się. To nie była gra o złote kalesony i nie była to jedyna gra w ogóle. Sądzę, że co do jednej rzeczy DP mają pewność - vortal należy przenieść z platformy PHP+MySQL na ASP.NET+MS SQL czym prędzej. Inaczej balansować obciążeniem i podkręcać w czasie rzeczywistym działania serwisów się nie da. A przy następnym konkursie chyba warto wyłączyć wszystkie county na bazie i zbędne inserty.
Chciałem spytać, kiedy będzie kolejne polowanie i czy będzie jakiś program przydatnych dla większości?
Co znaczy większość ??
będzie oo tym informacja
Znaczy przydatny dla większości zwykłych ludzi korzystający z kompa
juz przy pierwszej edycji konkursu bylo widoczne ze serwer nie daje rady i administracja wie ile osob wchodzilo na strone vortalu po rozpoczeciu polowania mysle, ze na tej podstawie mozna bylo oszacowac ile mniej wiecej osob bedzie w drugiej edycji
ja mam wrazenie ze to nie jest tak ze “konkurs jest do bani jeśli w nim nie wygrałem” tylko “konkurs jest do bani jeśli teoretycznie moge wziac w nim udzial ale praktycznie nie moge”
sphinx juz po konkursie a wy dalej rozdzieracie szaty :!: :!: :!:
Zapłacisz za dzierżawe łącza i serwerów ??
Konkurs się nazywa polowanie, a nie rozdawanie licencji.
A przy polowaniu tez jest potrzebny łut szczęścia i odrobina wysiłku ze strony polujacego
I tak źle, i tak nie dobrze. Czyli wszystko po staremu.
Stało się tak, jak się stało. Wnioski zostały zapewne wyciągnięte i przy następnym polowaniu zapewne tych problemów nie będzie - jak w przypadku nieeleganckiego postępowania przez userów w poprzedniej edycji.
O wiele bardziej irytuje mnie proszenie o odpowiedzi, poprzez spamowanie PW czy komunikatorów. Jak ktoś nie potrafi sobie z tym poradzić - trudno. To jest konkurs.
Na tej podstawie można jedynie stwierdzić, że należy zwiększyć (co też uczyniono). O ile zwiększyć - tego po jednej edycji nie jesteś w stanie powiedzieć. Mam wyjaśniać ponownie dlaczego?
Tak samo twierdzą ci, którym nie odpowiada zmienna pora startu konkursu. Wszyscy mogą, ale _oni nie_. Nikt nie wypiera się tego, że problemy techniczne były. Warto byłoby jednak zrozumieć dlaczego nie da się na podstawie jednego wydania konkursu określić niezbędnego zapasu mocy na kolejne.
Na pewno korgulec nie ma za co przepraszać.To że paru osóbką to nie odpowiada,to niech sami złożą się na serwer.Polowanie było extra to jak wszyscy się rzucili na pierwszy raz nie mozna było się tego spodziewać.Polowałem gdy była pierwsza edycja,i nic na nic nie zamulało,było świetnie ale o pierwszej edycji tu nie mowa.Rayan napisał tu piękne zdanie.
I to jest prawda do tych co narzekają i szukają podpowiedzi na PW.
bo malkontent i krytykant jestem
jesli bede organizowal konkurs to i owszem ale poki co to nie ja go organizuje wiec dlaczego ja mialbym placic?
ja rozumiem ze to sa dodatkowe koszta ale redakcja DP chyba zdawala sobie z tego sprawe decydujac sie na zorganizowanie konkursu
to jest zupelnie inna sprawa bo redakcja decyduje o tym ktorego dnia i o ktorej godzinie polowanie czas zaczac i to jest w porzadku ale jezeli ja zasiadam przed komputerem o wyznaczonej przez redakcje porze i nie moge sie dostac na strone vortalu to jest to niezbyt w porzadku
kiedy będzie oficjalna lista zwycięzców ?