Dzień Dobry , sprowadza mnie tu problem a mianowicie chcę sobie kupić komputer do kwoty 2400 . Komputer nie do gier . Przeczytałam już chyba całe Forum ale jako laik nie mogę sie zdecydować co kupić . Interesuje mnie kompletny zestaw ale bez systemu , bez monitora. Komputer który by posłużył kilka lat . Widziałam tu kilka propozycji zestawów do kupienia np w Komputroniku . Właśnie o to bardzo proszę . Z góry dziękuję .
Prosze o gotowe zestawy do kupienia np. Komputroniku .
Po dodaniu do koszyka proszę dodać usługę montażu i gotowe.
A co myślicie o tym ??
https://allegro.pl/oferta/acer-nitro-n50-620-16-1tb-ssd-brak-karty-windows10-11483952495
Myślę, że nie wiadomo co z gwarancją bo to nie jest w pełni oryginalny sprzęt.
Komputer z linku do allegro się nie uruchomi, brak w nim grafiki.
Oj to mocno przyoszczędziło „Evento”.
„Chłyt materkingowy”
Dla procesorów i5 wybieraj wersje bez Oznacznia F bo one nie maja zintegrowanej grafiki
W zasadzie z procków najrozsądniejszy jest I5-10400 (bez F), Ryzeny nie maja nic sensownego do zaoferowania (brak zintegrowanej grafiki w tańszych modelach).
Ryzen 5 5650g za 1139zl w wersji oem. Jako alternatywa. Integre ma dużo lepsza niż i5. Dla osób którym integra z i5 nie wystarczy i nie chcą kupować i5 za 500-600zł i dopłacać z 1000zl za karte graficzna.
Coś nie pyklo lub to długi kod promocyjny do koszyka.
nie kod promocyjny a pewnie link mnie śledzący skopiowałem link jak wchodziłem przez morele. Widzę, że filtr kategorii też wyrzucił.
Tu był jakiś zrobiona konfiguracja pod 5650g tylko musiałbyś na ten promocyjny wymienić procesor Dorzucić obudowę, dorzucić usługę złożenia komputera https://www.morele.net/montaz-komputera-dotyczy-wszystkich-podzespolow-w-koszyku-266770/
i kod z purepc aby zbiło to cenę do 1zł W3FHN58JFW
Dyski SSD - Sklep, Opinie, Ceny w Morele.net
5650g ma Vega 7 tutaj porównanie integr z i5 i ryzena
Nie no, Vega jest lepsza od integry Intela i warto rozważyć ją na okoliczność „może coś kiedyś”, tylko w lapkach wychodzi cena identyczna, a w desktopie nie…
Ale karty w laptopach nie kosztują po 2000zl za 1650 albo przynajmniej mam tak nadzieje bo cen laptopów dawno nie sprawdzałem
Jakbym miał dziś kupować komputer do gier zdecydowałbym się na laptopa. Laptop z 3060 potrafi kosztować w całości tyle co sama grafika 3060 do desktopa.
W komputroniku desktopy potrafią aktualnie chodzić po 9k - 10k. Ta sama konfiguracja tylko w wersji mobilnej to koszt około 5 - 6k. Sprawdzałem przed chwilą właśnie z ciekawości.
Jak komuś padnie karta graficzna to tylko pozostaje śmiech przez łzy.
Hmmm dyskusja ciekawa ale bardzo proszę o jeszcze o inne propozycje . Mogą być też z Allegro .
Unikaj Allegro, szczególnie przy składakach. Już choćby dlatego, że nie znając się łatwiej kupić bubla niż w sklepie. Wspomnę tylko o „komputerach do gier” na 10 letnich Intelach 2 generacji (numery 2000 coś).
Nie ma Innych.
Możesz kupić Ryzena 5600/50G dla lepszej grafiki, Intela i5-10400(bez F), lub najbardziej po kosztach I3-10100 (bez F). I to Twój cały wybór.
W zależności od tego tylko zmieniasz płytę pod konkretny socket (AMD ma AM4, Intel 1200).
Reszta taka sama, niezależnie od platformy. Jasne, możesz ciąć cenę i brać „tańszy i mocniejszy zasilacz” (taki bardziej bombowy), możesz wymienić obudowę na bardziej choinkową z większą ilością diod, doda się bombki i będzie jak znalazł na wigilię, ale to już Twoje preferencje.
Dzięki .