No tak. I ta integracja działa też na urządzeniach Apple. Do tego rzeczy, które nie działają na urządzeniach innych firm.
@wasabi1084 dokładnie to samo można w Applu, tyle że bez syfu reklamowego. No i szybciej, płynniej ( bez ścinek ), a przede wszystkim ładniej: interfejs Keep jest tak jakby tworzony circa 10-20 lat temu.
I bardzo dobrze
Z tym różnie, znajomy niedawno zmienił iPhone 7 na nowy model dlatego, że kolejne aktualizacje spowodowały, że system zamulił (jego słowa - brak responsywności). Ścinanie się Androdia to przeszłość z czasów wersji 4-5, gdy sprzęt był słaby. Obecnie są potężne proce, 6GB RAM to standard, nic się nie tnie. Serio, przycinki to jest problem który był 7-10 lat temu (chyba że ktoś kupi złom).
Oczywiście wielki plus dla Apple, za długie aktualizacje.
Czy ja wiem czay Note9 jest złomem, a ścinki zalicza kilka razy na tydzień…napewno jest to telefon który mnie, skutecznie, „wylecz\ył” z Androida, a tym bardziej tak zwanych „topowców”.
Bez wątpienia…
Systemy dużo od siebie nawzajem kopiują. Dla mnie największą siłą systemów Apple jest, oprócz wygodnych rozwiązań dotyczących współpracy urządzeń, są także aplikacje na te urządzenia. Korzystałem z Androida przez jakiś czas i brak dobrych apek, z których często korzystam sprawił, że się na dłuższą metę odbiłem. Mam na myśli na przykład Overcast, Tweetbot, Reeder, Apollo, News (mam News+), Reminders, Find My, Photos, Garage Band itp. Odpowiedniki są dostępne na Androida, ale znacznie gorszej (z mojego punktu widzenia) jakości.
Ale jakiego reklamowego? Ja nie mam żadnych reklam, nigdzie.
Nie, mam nawet przed sobą w tej chwili, i keep działa lepiej i szybciej. Np. mówię, numery seryjne routera firmy xyz i mam zdjęcie, z opisem które zrobiłem 5 lat temu.
Płynniej? Nie, nie jest płynniej. mam w notatkach zdjęcia, filmy, dokumenty, ba jestem na stronie, zaznaczam i dodaje jako notatkę w keep, pola wyboru itd. to raczej notatki z MacOSX są siermiężne.
OK. Bardzo proszę: zainstaluj sobie Avast Mobile Cleaner ( jest w Google Play ) a następnie uruchom. Podpowiem: pierwszy ekran jest to bezczelna reklama płatnej ( a jak? ) subskrypcji; 29,9pln/m-c. Takich podpuch jest w apkach na pęczki.,…
Interfejs apki Notatki ( na macOS Monterey ) jest to jeden z ładniejszych interfejsów aplikacyjnych jakie znam. Intuicyjność 100%, usability to samo. Używam kilkanaście razy dzienjnie.
Synchronizacja dokumentów to jest teraz standard na wszystkich platformach
@gvrxw tak, jednak kwestia tego jak owa synchronizacja jest wykonana i jak działa. Nie twierdzę że na Andku nie działa. Jednak na macOS/iOS działa o dużo lepiej.
Takie podstawy jak synchronizacja dokumentów od działa wszędzie dobrze. Myślę, że jak już się licytować na przewagi, to na jakieś unikatowe zastosowania synchronizacji, których nie ma nigdzie indziej.
Dlatego pisałem to co pisałem powyżej
Jest wiele takich rzeczy. Airtagi i U1 na przykład
Proszę Cię bardzo: chociażby synchronizacja aktualizacji (systemu)
Ale w jakim celu mam instalować jakieś śmieciowe programy firm, które zbierają dane? Po co mam to robić, bo nie bardzo rozumiem?
Dla mnie tragedia. Dobre może dla blondynek, ale jak chcesz coś więcej, to niestety lipa.
A skoro taki fajny, to było udostępnić mamie na Samsunga i po temacie. No, chyba, że się nie da. To korzystaj z kilku aplikacji do tego samego, fantastyczne rozwiązanie.
O właśnie, to jak mam cofnąć aktualizację w moim systemie? Mam Ventura 13.01, ale aktualizacja ma błędy, i spaprała mi kilka rzeczy, w Windowsie po prostu bym wszedł w aktualizację i odinstalował, a jak się to robi na fantastycznym MacOSX?
Mały lifehack:
Dlatego nie chcę chińskich zegarków i iluś aplikacji firm trzecich, żeby osiągnąć to samo, co mogę w czystym systemie.
To nie moje zdjęcie
Co to w ogóle za argument?
A ten lifehack już nie jest aż tak potrzebny - teraz jest Continuity Camera
Ano jest
Tego już nie unikniesz. Chińczycy potrafią zrobić smartfon tylko z własnych krajowych komponentów. Reszta świata już dawno taką zdolność zatraciła