Mało fps w battlefield 1

w bf 1?

wiesz może czemu mam użycie gpu 1 czyli integry stałe 65k%

tak w grze, ile masz stopni.

…ale vegi, jej pamięci? Daj screena:) To raczej nic istotnego.

Sory za czarny ekran ale widać że gpu 1 jest 65k % ale zużycie procesora w grze było między 80-95% a gpu2 czyli gtx 50-80% a fps 40-60 na 1080p a na 720p 50-60 a z limitem 120 fps 50-65

Odczyty faktycznie są dziwne od początku. Chyba nikt nie zadał jeszcze też pytania czy gra jest oryginalna?

można mieć bf 1 z torrentów?

mam na origin nazwa PiterskiPL zresztą możesz zobaczyć na filmie który wrzuciłem

Z torrentów raczej nie ale jak masz ją z Origin to wszystko OK.

Okej, ale nadal nie znamy temperatury procka… a ten program pokazujący…coś dziwny. Dałbyś radę zrobić test ooct?

to wiesz może czemu gościu do którego filmu wrzuciłem link ma więcej fps w bf 5 ode mnie? przed chwilą zagrałem na chyba jednej z najbardziej wymagających map i zużycie ramu było 7,5gb temperatura gtx 65 stopni zużycie 60-80% a zużycie ryzena 85-95% i fps na 1080p 40-55 720p 45-65

ok tylko powiedz jak go ustawić bo nie używałem go nigdy

Użyj HW monitora najprościej bezie cpu zbadać.
No i dalej masz zapchany RAM :wink:
I jeszcze ejdno, jak masz położony laptop, na czym.

na biurku i co do tego programu to temperatura cpu wynosiła 86-89 stopni

o co z tym chodzi?

sporo ale max podobno 105

z ciekawości:
weź dwie grube książki i podłóż po obu stronach lapka i sprawdź, czy dalej będą tak te obciążenia/temperatury takie same.

Tak, czy inaczej zacząc powinieneś od RAM, inaczej tego nie ruszysz, to największy problem. :wink:

mam podkładkę chłodzącą ale niedawno sprawdzałem i temperatury były mniejsze o 3-5 stopni bo jakaś słaba była

tylko jak to możliwe że ten gościu miał więcej fps ode mnie z gorszym pc i to w bardziej wymagającej grze?

Pamieć w dualu, lepsza(?) optymalizacja, inny limit energetyczny procesora/chłodzenie… inny system/mniej usług w tle…można zgadywać. Ok a sprawdź jeszcze czy po wyłączeniu trybu turbo nadal będą dropy FPS…

powiem że lepiej nie bo temperatury sięgają wtedy 90 stopni a fps mam najwyżej 30

Eh, no nic. Czyli zostaje sprawdzić z jakąś drugą koscią RAM i wtedy będzie wiadomo. Bo tak jeszcze majaczy przegrzanie lekkie na horyzoncie…
(Za zakup laptopa do gier podziękowania do promotorów mobilnego sprzętu gamingowego)