Google one ma 2 tb miejsca.
Ale płatne rocznie jak ktoś nie znajdzie licencji wieczystej (jak taka się w ogóle opłaca).
Przecież nie musisz korzystać z zespołu. Masz taką możliwość po prostu na tym koncie i tyle.
Zresztą nie bardzo rozumiem dlaczego zwyczajnie nie skontaktujesz się z firmą i nie przedstawisz tego co ci jest potrzebne.
Co mam zrobić według ciebie w takim razie jeśli chcę mieć 15 TB miejsca?
Zwykłe konto ma 3 TB i jednorazowo można zwiększyć o 1 TB.
Po prostu użyć droższej subskrypcji. Ewentualnie po prostu zapytaj.
Już łapię co miałeś na myśli.
Po prostu w ofercie mają napisane że to wersja dla zespołów, dla kilku użytkowników, ale mogę tego używać sam?
Tak, po prostu dostajesz w kolejnych pakietach coraz więcej opcji.
Dropbox niby jest dobry, ale po pobraniu większej ilości danych, są limity transferu pobierania.
Czy jest coś podobnego ale bez żadnych limitów?
Czy Google ma limity pobierania i jak się to miejsce w Google Drive kupuje? Na jakiej stronie?
Jest jakaś chmura bez limitów transferu i żeby można było wykupować dowolną ilość miejsca?
Już pomijając wszystkie pozostałe kwestie. Bo chyba chcę za dużo Istnieje usługa która spełnia te trzy wymagania?
- Możliwość wykupienia dowolnej ilości miejsca
- Transfer bez ograniczeń
- Synchronizacja za pomocą programu na Windows
Jak masz zasoby to nic nie stoi na przeszkodzie aby skontaktować się ze wsparciem DropBox i wynegocjować sobie to co jest potrzebne.
Dropbox to szajs. Szukam alternatywy. Sprawdzę mega.co
Dropbox najpierw pisał, że nie ma żadnych limitów w pobieraniu, aby następnie stwierdzić, że są i że nie powiedzą jakie i dlaczego. Jedyny plus to w zasadzie tyle, że odpowiadają na wiadomości.
Limit w pobieraniu? Google Drive, MEGA.nz, pCloud, OneDrive, Mediafire. To sobie jeszcze zobacz, chyba, że pisaliśmy o tym już tu…
Ktoś może wie o co chodzi z tym MEGA.NZ?
Wrzuciłem folder i pobieram do niego link.
Efekt: po wklejeniu linku bez szyfrowania, wyświetla się błąd w szyfrowaniu, nie da się wejść do zawartości. Gdy w panelu admina zapodam klucz do szyfrowania, również po przejściu do linka z innej przeglądarki lub tej samej ale z trybu incognito otrzymuję komunikat: wprowadź klucz odszyfrujący.
Z tymże klucz który utworzyłem nie działa, a jak wejdę w link gdzie nie dałem klucza, również jest prośba o klucz.
Obsługa niestety nie rozumie co do nich piszę. O jedno pytam, o czym innym gadają udzielając odpowiedzi. Oczywiście staram się pisać jak najbardziej poprawnie, aby w pełni zrozumieli, ale i tak nie rozumieją.
Jeszcze chwila i będzie można z tego wątku zrobić porządne case study, dlaczego Google jak zawsze jest najlepsze. Bo wszystko do tego zmierza, że jak wezmę Google to naprawdę okaże się najlepsze
@Mediafire - gdzie znaleźć ich ofertę? Cennik.
Co do Google, mają tych planów tyle, że nie wiem co rzeczywiście jest dla mnie dostępne bez przesyłania dowodów na to, że jestem wielką firmą czy organizacją - podpowie ktoś?
Na tą chwilę wiem, że Google ma większe, dużo większe limity pobierania niż DROPBOX i jest tańsze. Mogę mieć 30 TB za 699,99 zł miesięcznie.
Jeżeli udostępniasz w Mega poprzez link, to musi on zawierać klucz. Wszystkie dane na serwerach Mega są zaszyfrowane. Odszyfrować je można jedynie poprzez klucz z linka .
Z tego co rozumiem jesteś w trybie incognito i nie jesteś zalogowany ani nie podajesz linku z kluczem - więc nie zadziała.
To jest główna zaleta Mega. Wszystkie dane są na serwerach zaszyfrowane. Odszyfrowuje je zalogowanie się poprzez login/hasło i wtedy możesz przeglądać swoje pliki w panelu albo klucz z linka do wybranego udostępnionego folderu.
Normalnie, prawym przyciskiem na folder i „udostępniony link” a potem w oknie które się pojawi „skopiuj link” i już masz w schowku link, który wysyłasz ludziom
Tak robię i po wejściu na link, że podany klucz jest nieprawidłowy.
Daj SS tego bledu. Ja korzystam z Mega, może pomogę.
Klucz geberuje chyba ta opcja udostępniabia pliku.
Prawy klawisz na pliku, zarządzaj linkiem, klucz deszyfrowania na górze na minus i wtedy wystarczy skopiować link.