fiesta co z tego że Austria gra u siebie…jakoś nic to nie dało w meczu z Chorwacją a przecież jak sam powiedziałeś, sami kibice nie wyjdą z grupy zamiast piłkarzy. Lepiej się już nie wypowiadaj bo wprowadzasz złą atmosferę. Jeżeli uważasz, że Polacy mogą już wracać do domu, to znaczy że nie wierzysz w naszych piłkarzy. Przytoczyłem Ci powiedzenie, przeczytaj sobie je kilka razy to może zrozumiesz je.
A jak był finał Ligi Mistrzów Liverpool-Ac Milan to jak Milan prowadził 3:0 też myślałeś, że już po meczu? A jego końca to chyba nie muszę Ci przypominać… :x
W dniu09.06.2008, o godzinie15:18został dopisany post przez pozdro
Właśnie- kiepskie było przygotowanie fizyczne, Polacy w 70 minucie coraz gorzej wyglądali…ale to samo jest z Chorwacją, która od 80 minuty grała tak, jakby bez nóg. Fakt faktem, przegraliśmy, ale zostały nam jeszcze 2 mecze i trzeba wierzyć.
Z tobą w ogóle jakakolwiek dyskusja nie ma sensu !
Póki jest cień szansy to trzeba wierzyć w drużynę, a nie wyżywać się na nich !
Każdy ma prawo do wypowiadania się, oceniania innych wypowiedzi i ustosunkowania się do nich, a Ty nie będziesz nikomu rozkazywał co ma robić, kiedy i jak !
Dziś na konferencji Leo dobitnie zasugerował, że wiara czyni cuda …cuda które w sporcie również się zdarzają. Polscy piłkarze wcale nie odbiegają umiejętnościami, ambicją i wolą walki od innych światowych ekip. Jedyne co jest dla nich przeszkodą to polska “chora” mentalność. Choćby i przykład Twój fiesta , potwierdza moje słowa. Zanim mistrzostwa na dobre się nie rozpoczęły to już skazujesz ich na porażkę [-X. Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje, koniec i kropka na tym poprzestanę z Tobą konwersację.
Przegramy z Austrią to trudno, przegramy z Chorwacją …no to trudno …ale postęp w jakości gry polskich piłkarzy jest ogromny, przede wszystkim w sferze mentalnej. Może i za nerwowo zagraliśmy, może i popełniliśmy za dużo błędów ale kto w dzisiejszym świecie się nie myli.
Nie ma ludzi nieomylnych tak jak i drużyn których nie dało by się ograć !
kiedy on sie nie wyżywa, po prostu stwierdził że jego (nie tylko jego) zdaniem szanse są marne
w te wszystkie cuda wierzyliśmy też 2 lata temu i przy każdej nadarzającej się okazji. ale jakoś wszelkie ‘cuda’ omijają naszą drużynę szerokim łukiem. nie wystarczy raz od święta pokonać Portugalię, trzeba przez cały czas reprezentować wysoki, a co najważniejsze równy poziom, a tego zdaje się nam jeszcze brakować, i to nie jest moje zdanie po wczorajszym przegranym meczu, to moje zdanie wypracowane już dość dawno… może kiedyś…
No przepraszam , ale umiejętnościami to my odbiegamy i to nieźle!
Piszesz , że nasi grają na podobnym poziomie , co Włosi , Portugalczycy , Francuzi czy nawet Niemcy?
Ambicja i wola walki - ok , ale nie przesadzajmy…
Mój kumpel ten mecz oglądał w barze. Mówił mi , że przy każdym podaniu Polaków w poprzeg boiska czy jakimś dryblingu kibice krzyczeli i bili brawo na stojąco , podczas gdy u Niemców to była normalka…
Czyli przez to , że dostaliśmy na Mundialu już zawsze musimy czuć się przegrani? Zawsze musimy być pesymistami?
Ok , Mundial 06 nie był jedynym turniejem , który nam " nie wyszedł" , ale trzeba wierzyć w nasz postęp. Trzeba wierzyć nie w cuda , ale w to , że coś się w Polskiej piłce ruszy. Że skończą się te machloje , że ambitni piłkarze będą walczyć o miejsce w składzie , że poprzez regularne uczestnizcenie na ważnych turniejach poprawimy sobie renomę w Europie , że dzięki temu nasi piłkarze zostaną dostrzeżeni , docenieni , że się rozwiną.
Cóż , marzenia marzeniami , ale wierzyć po prostu trzeba…
Herman123 , jak ma być dobrze jak w całej Polsce są, były i będą różnego typu machloje. Czy to w piłce nożnej, czy nie to zawsze liczyły się układy i układziki. Często tak jest, że w pierwszym składzie danej drużyny nie wychodzi ten kto rzeczywiście jest w formie i ma talent, ale taki delikwent, który ma mocne plecy “bo ojciec był działaczem sportowym lub piłkarzem” w przeszłości. Nie czarujmy się, nie grają ci, którzy naprawdę mają talent, umiejętności (mentalne) ale ci co mają poparcie.
Proponuję skupić się wyłącznie na sprawach tyczących TEGO tematu , zaprzestać personalnych wycieczek w stosunku do Userów komentujących, oceniających Mistrzostwa i szanse drużyn w nich uczestniczących. Niedopuszczalne są tu personalne, obraźliwe uwagi w stosunku do tych, którzy wyrażają odmienne opinie.
Dalsza dyskusja w tym tonie sprawi, że temat zaliczy zsyp.
dokladnie Niespodziewałem sie ze Holandia wygra ale patrząc na ich przygotowanie są teraz dla mnie faworytami nie tylko do wyjscia z grup ale i wygrania całych rozgrywek chociaz po 1 meczu nie mozna odrazu wyciagac pochopnych wnioskow
Bardzo dobrze, Włosi niech odpadną po fazie grupowej :!:
Holendrzy na prawdę mają mocną pakę. Akcje bajeczne, spalonego nie było.
Dzisiaj też niezłe pojedynki. Liczę że dużo będzie miała do gadania Rosja , i pokażą klasę. Hiszpania która ma skład jeden z lepszych będzie miała problemy. w drugiej parze oczywiście niech wygrają Szwedzi, lub Remis 3:3