Mistrzostwa Europy w piłce nożnej

Ok - już się wyżyłem, rzuciłem paroma inwektywami na prawo i na lewo i teraz na spokojnie.

Dawno (jeżeli w ogóle) nie czułem się tak oszukany. Na każdym kroku widzę teraz komentarze o polskiej mentalności (że jak przegrywamy to na pewno jest spisek), ale ten mecz sędziowany uczciwie nie był. W porządku - nie graliśmy najlepiej… aż Roger nie strzelił bramki. Chłopaki wytwali do końca połowy i po przerwie wrócili i zagrali świetnie! Ostatnie 5 minut sędziowane wbyły na korzyść Austriaków. Lewandowski sfaulował? A co robił z tyłu ten blondasek? Za takie coś nie daje się karnych!

Co więcej jak już Leo nakazał naszym żeby do szatni wracali, Angol się zmył. ■■■■■■■ jasna!

Sorry, ale znów górę biorą emocje.

Kończę - zasłużyliśmy na wygraną. A UEFA to banda grubasów bardziej skorumpowanych niż w naszym footballu.

Żal, żal żal żal…

Wszystko obrazują opisy na gadu…

Cały druga połowa była, w większym czy mniejszym stopniu sędziowana na korzyść Austriaków. Nie było to tylko tak oczywiste.

Skończę pisać jeżeli będę miał na to ochotę.

Od początku mówiłem ze nie mamy drużyny na mistrzostwa i jeszcze długo mieć nie będziemy. Samym Borucem meczu się nie wygra. Pisałem też że gramy z gospodarzem i razem z nim grają ściany. Ale niektórzy nadal są na to ślepi.

SKANDAL ! ZŁODZIEJE !

Boruc bardzo dobry mecz , Roger również dobrze grał

SKANDAL ! ZŁODZIEJE !

Nie wiem jak ty, ale ja od strony ścian słyszałem polskie: “Jeszcze jeden!”.

fiesta , ale piłkarsko dzisiaj byliśmy lepsi, jedynie to przez pierwsze 30 min. przeważali Austriacy i jednak okazuje się że Borucem można ten mecz wygrać. Zwycięstwo nam się należało i nie ma co dyskutować, sędzia podarował Austriakom karnego z kapelusza i tyle w tym temacie :?

pisz ile chcesz, ale pisz na temat :!: jesli nie masz o nim pojecia lepiej o nim nie pisac ja tak robie :wink:

=D>

chcialbym poznac Twoja opinie na temat tego karnego ? co o nim sadzisz ? bo wg. mnie w 93 minucie meczu karny …

Karnego nie powinno być

Niestety bramki Rogera też nie…

Twoim zdaniem nie pisze na temat, bo nie pisze po twojej myśli :P.

Wg polskiego komentatora Austria miała jeszcze jednego karnego który nie został podyktowany.

Karny był tak samo niesprawiedliwy jak i uznanie bramki ze spalonego. Nie mamy drużyny na mistrzostwa, nie jesteśmy wybiegani, psychika i morale zespołu bardzo kiepskie. Jeszcze bardzo daleko droga do skonstruowania stabilnej i mocnej ekipy.

8308d74f90807726.jpg

Powiedz w której minucie meczu był ten niepodyktowany karny, poza tym komentator zawsze może się pomylić. Bramki ze spalonego często padają przypadkowo, a karny z kapelusza w ostatniej minucie meczu od sędziego który cały mecz ciągnie za gospodarzem to się zdarza często na tak wysokim poziomie rozgrywek? Poza tym Niemcy też strzelili nam jedną bramkę ze spalonego, trudno się mówi, arbiter może się pomylić. Ale w przypadku karnego jaki miał miejsce dzisiaj nie ma mowy o pomyłce.

Co do tego że nie mamy drużyny na mistrzostwa w pewnym sensie się zgodzę. Ale przyznaj że szansa na wyjście z grupy była (i nadal jest choć bardzo niewielka). Na tę chwilę w turnieju znajdzie się 5-6 słabszych drużyny od Polski.

Fiesta masz rację ale, jak tu zebrać moralę i psychikę do kupy w drużynie jak na takich imprezach sie takie cuda dzieją ;/

To jest jakiś śmiech na sali …

Byliśmy lepsi, ale wytłumaczy mi ktoś : od kiedy dyktuje sie rzut karny za przepychankę w polu karnym ?

Czy Piłka nożna zmieniła zasady i ja o tym nie wiem ??

PS : A to zachowanie tego uczesanego jak P**** blondaska to było na czerwoną kartkę co tu dużo gadać !!

jak fiesta napisal wczesniej ze niemamy druzyny na euro to tak jest i kropka i tego panowie sie prosze trzymać, do /cenzura/ nędzy w jakim meczu dyktuje sie karne w 93 minucie pszepraszam ale juz nie wytrzymalem :expressionless:

W dniu 13.06.2008 , o godzinie 0:03 został dopisany post przez xulu

XXXXXXX :lol:

W dniu 13.06.2008 , o godzinie 0:04 został dopisany post przez xulu

toda la XXXXX

Tego sędziego powinni wywalić za to co zrobił albo co najmniej zrzucić go do 3 ligi, nauczył by się ********** .

Ok , emocje opadły ( przynajmniej u mnie ) , teraz na spokojnie…

Spalony przy goly Rogera był , który to już gol ze spalonego na tych mistrzostwach?

Poziom sędziowania narazie beznadziejny.

Jednak przy tym golu sędzia pomylił się nieumyślnie. Spalony był minimalny , a do tego zamieszanie w polu karnym spore.

Jednak gol Austriaków to już popis Webb’a. Być może w przerwie meczu zobaczył , że gol ze spalonego i nie chciał krzywdzić gospodarzy , nie wiem…

Jednak tutaj już błąd nie był nieumyślny , poprostu Angol chciał nas umoczyć.

Teraz tylko cud może nas uratować , bo cudem można nazwać zwycięstwo nad Chorwacją i porażkę Niemców z Austrią. Nawet jakbyśmy wygrali , to i tak musielibyśmy liczyć na Austrię , by chociaż zremisowali z Niemcami , a sami i tak musielibyśmy pokonać Chorwację , więc wbrew temu co gadali w studio Polsatu , to aż tak drastycznie nasze szanse nie zmalały.

Musimy zdać sobie sprawę , że wraz z Austrią jesteśmy najsłabszymi ekipami tych mistrzostw ( może jeszcze do tego Szwajcaria ). Jednak te misrzostwa to krok na przód. Musimy grać regularnie w takich imprezach. Potrzebujemy właśnie takich fachowców jak Leo. Nasi zawodnicy muszą wyróżniać się na arenie międzynarodowej , by zostali zauważeni. Prawda jest taka , że Polska piłka musi się narodzić na nowo.

W każdym razie , czekamy na jakieś turnieje w Polsce , jak Webb przyjedzie… cóż , niech już lepiej zacznie zbierać na nowe auto :slight_smile:

Alez mamy drużyne, tylko co z tego jak nieskuteczną .

:x

sędziego UEFA ukarze na pewno, jestem ciekaw tylko w jakim stopniu…

nawet jeśli nie uda się wyjść, to nasza drużyna zaczyna się tworzyć, mam nadzieję iż Leo nie zrezygnuje z pozycji trenera po tych mistrzostwach - tworzy coraz lepszy zespół, a zmiany trenerów co 2 lata sprawiają iż nie możemy zbudować silnej drużyny… jeśli Beenhakker zostanie na pozycji trenera do końca kontraktu (a liczyłbym jeszcze na jego przedłużenie o parę ładnych lat) to na MŚ 2010 i Euro 2012 możemy mieć naprawdę solidny zespół.

W chwili obecnej trzeba liczyć na cud, a te jak wiadomo się zdarzają… szkoda tylko, iż teraz trzeba “średnio kibicować” Austrii aby pokonała Niemców i równocześnie kibicować Polakom aby dość wysoko pokonali Chorwatów… wszystko jeszcze możliwe, tak jak ten karny w 93 minucie…

dla mnie pan Webb jest skończony w roli arbitra, pomylić się można ale tak stronniczo sędziować już nie…

jacy złodzieje? coś Ci ukradli?

niemniej to trochę śmieszne, że dyskretnie przemilczymy jeśli nawet sędzia popełnia błąd na naszą korzyść, ale za błąd na naszą niekorzyść to zwyzywamy człowieka od najgorszych. jak tu się dziwić drwinom z naszej mentalności?

Airborn , jakim drwinom z mentalności?

Uważasz , że Niemcy , Anglicy czy Włosi zachowaliby się inaczej?

No sorry…