jaki błąd? on tego karnego podyktował bo chciał a nie się pomylił… już ostatnie 10-15 min sędziował dla Austriaków, gwiżdżąc najmniejsze przewinienia, a powtórzenie rzutu wolnego i ten karny to 100% dowód na jego stronniczość…
niech się cieszy, że nie jest w Polsce, jakby kibice go spotkali to pożegnałby się ze światem żywych albo nawet nie zdążyłby się pożegnać… UEFA musi wyciągnąć wnioski na temat jego sędziowania, takiego człowieka nie powinno się dopuszczać do tak ważnych meczy
piotrekplay , zgadzam się w 100% z twoimi słowami sędzia Howard Webb, przez swoją stronniczość pozbawił nas szans na wyjście z grupy (bo raczej aż takie cuda się nie zdarzą że Austria pokona Niemców), a co do spalonego Rogera była to bardzo trudna sytuacja, na tym Euro takie przypadki się zdarzały jak chociażby bramka Hiszpanów i spalony Niemców po którym padł gol i bramkę uznano
Jak mamy zebrać drużynę walczącą o najwyższe cele jeśli nie będziemy grać? Trzeba wyjść na boisko na tych mistrzostwach i dać z siebie wszystko, zawodnicy zdobędą doświadczenie, nie zapominajcie że jesteśmy debiutantami na ME. Nie ma co się łudzić że daleko zajdziemy, ale wyjście z grupy było jak najbardziej w naszym zasięgu.
Gdyby nie sędzia te szanse jeszcze by wzrosły, ale cóż poradzić…
Heh śmieszą mnie takie komentarze, szczególnie, że dziennikarze tak samo twierdzą. Wszyscy tylko zauważają karnego, ale to, że ze spalonego strzelił Roger to już o tym się nie mówi Sędzia nie powinien uznać tej bramki, a wszyscy widzieli co robili z nami Austriacy przed strzeleniem tego gola. Więc można raczej powiedzieć, że sędzia nas uratował od pogromu, bo po strzelonej bramce Austria już nie grała.
Coraz częściej zastanawiam się nad sensem tego sportu, skoro sędziowie tyle wyników meczów wypaczyli. Drużyna się namęczy, a tu pyk, błąd sędziego i wszystko przepadło.
Przez pierwsze 30 min. przecierałem oczy ze zdumienia - gdzie sie podziała drużyna z meczu z Niemcami ?
Wygladało to jak obrona Częstochowy w meczu z kimś z pierwszej dziesiątki UEFA, a nie mecz ze słabą Austrią.
Na szczęście Boruc był bezkonkurencyjny.
Potem bramka Rogera, fakt - ze spalonego - ale Austriacy mieli jeszcze godzinę na odrobienie tego. Tylko że nagle nasi zaczęli grać w piłkę, a Austria - jak zwykle - słabo.
Karny to naprawdę “śmiech na sali” (tylko śmiać się w naszym wypadku nie ma z czego). Lewandowski jest na tyle ograny, że nie faulował przeciwnika we własnym polu karnym na sekundy przed końcem meczu przy niegroźnym wolnym. Za taką walkę (bo to nawet nie była przepychanka) nie dyktuje się karnych, bo wtedy w każdym meczu musiałoby być ich po dziesięć.
Szkoda chłopaków, trenera i reszty ekipy, bo taka sytuacja może odebrac chęć do gry.
Leo pewno dotrwa do końca kontraktu, a chciałbym, żeby i dłużej. Są błędy w tej drużynie - Przeraźliwie wolny Jop, Wawrzyniak nie nadający się do gry, pewno jeszcze paru innych. Ale to błędy do odrobienia. Boję się tylko, że nasi “zawodowi” krzykacze zaszczekają Leo. Mam tu na myśli zwłaszcza media (nie wszystkie, ale sporo) i działaczy piłkarskich (też nie wszystkich).
Na tych mistrzostwach już nic nie zdziałamy (jakoś nie wierzę, żeby Austria dała sobie radę z Niemcami). Możemy powalczyć z Chorwacją i na to mam nadzieję.
Wątpię. Lewandowski faulował przeciwnika i sędzia miał prawo podyktować rzut karny. Inna sprawa, że takich karnych się raczej w dzisiejszym futbolu nie dyktuje, a jeśli już to powinno się to robić konsekwentnie, czyli za każdy taki faul.
oTOOLony_steFAN , często oglądam mecze ligi angielskiej i takich fauli nie odgwizduje się. Nie bez powodu tylu specjalistów wyraziło swe oburzenie. Jak dla mnie sędzia był stronniczy i to ewidentnie. Teraz można sobie gdybać, wyzywać i tak to już nic nie zmieni. Tak jak wcześniej napisałem, mam nadzieję, że sędzia poniesie konsekwencje, ale jak to i na tutejszym forum jest, środowisko sędziowskie będzie trzymać stronę swego pupilka.
żeby gwizdano takie “faule” w polu karnym to byłoby ich po kilkadziesiąt w każdym meczu… na dodatek zaraz za Lewandowskim jeden z graczy Austrii dużo gorzej potraktował Jacka Bąka - sędzia tam powinien gwizdnąć faul na Polaku, “walka” Lewandowskiego to zwykłe przepychanie w polu karnym… Zresztą sędzia powtarzając rzut wolny (który był prawidłowy) pomógł Austrii, a ten karny to już podłość i bezczelna stronniczość…
No spoko, tego akurat sędzia nie zauważył, a poza tym Bąk nie był lepszy, bo też z łapami wyskoczył. Wniosek: jeśli sędzia miałby ukarać w tej sytuacji zawodnika Austrii, to również musiałby ukarać Bąka. A wolny i tak by był dla Austrii, bo to było przed gwizdkiem, więc tylko kartkę mogli dostać.