syfiosz :
A czy gdzieś jest już ustalony wygląd mundurka ? :? Kto powiedział, że nie będzie to np. niebieski T-Shirt z logiem szkoły + np. “dżinsy” - taka zasada z powodzeniem funkcjonuje np. w wielu szkołach w USA.
syfiosz :
A czy gdzieś jest już ustalony wygląd mundurka ? :? Kto powiedział, że nie będzie to np. niebieski T-Shirt z logiem szkoły + np. “dżinsy” - taka zasada z powodzeniem funkcjonuje np. w wielu szkołach w USA.
Myszak no w sumie to masz rację, ale jakoś słowo “mundurek” daje mi odmienne skojarzenia
No ale pożyjemy, zobaczymy
A co mają pracownicy poczty czy PKP chodzący w mundurkach (mundurach). Noszą je w celu identyfikacji z firmą. A przecież szkoła to nie firma, a już na pewno nie można mowić, że uczniowie w niej pracują. Jeśli już ktoś miałby nosić w szkole mundurki to nauczyciele Wprowazdenie mundurków na pewno nie uspokoi tej rozwydrzonej, rozpieszczonej, małoletniej XXXXX
mundurki tak, jeśli by wyglądały modnie a zarazem schludnie i najlepiej pare wersji do wyboru bo jak wiadomo nikomu się nie dogodzi…
Tak, zgadzam się. A mundurki to wg mnie przesada. Jak ktoś chce to niech w nich chodzi. Tyle.
Komornik mundurki mają na celu m.in ujednolicenie stroju więc to co piszesz - mija się z celem.
Jak ktoś chce niech kradnie. I tyle. (wiem, że porównanie jest wyolbrzymione, ale …)
:lol: troszkę… ale kradzież jest przestępstwem, a nie wydaje mi się żeby nienoszenie mundurków nim było… no i nikomu nie przyniesie strat.
Mundurki mogłyby być gdyby…
Były wygodne ,
ładne,
niedrogie!
Ale PO CO one? Żeby zapobiec konfliktom w sferze zamożności? Sam nie wiem :roll: Bo chyba o to chodzi? Takie u mnie w szkole nie występują.
Widzę, że modkowie nie popierają mego zdania i dalii mi ostrzeżenie. Nawet nie wiadomo, do ktorego w tej sprawie pisać No coż, a od kiedy to ocenzurowane przez was słowo jest przekleństwem? Pokażcie mi taki słownik, w ktorym to jest napisane. Poza tym już wielokrotnie go używałem na tym forum i jakoś nie dostałem wcześniej ostrzeżenia, a w tym temacie padło o wiele gorsze słowo i żadnej reakcji z waszej strony - macie tu niezły bałagan
Ciekaw jestem kto będzie płacił za te mundurki jeśli się pojawią?
Jason X osoby które będa musiały je nosić, jeśli kogoś niestać szkoła wyłoży kase… stać Cie na ciuchy za 300zł stać Cie na gajerek!
naprawde niektóre wypowiedzi tudaj są śmieszne i osoby które sie wypowiadają widać że nie mają za dużo doczynienia z prawdziwym życiem…
A co jeśli jakiś rodzic nie będzie popierał mundurków i będzie musial za nie specjalnie płacić tylko dlatego, że jakiś tam minister sobie tak postanowił? To zalatuje totalitaryzmem powoli Jak giertych chce mundurków to niech je zasponsoruje wszystkim szkołom.
Jason X proszę Cię … :? Czy gdzieś jest już ujednolicony wygląd tego naszego mundurka ? bo widzę, że wszyscy już się boją o to ile będzie trzeba płacić nie wiedządz jak będą wyglądać owe mundurki, ani nikt nie podał przykładowej kwoty.
A rzucanie setkami na lewo i prawo nie ma sensu.
Myszak a Ty chodzisz do szkoły?? Zdaje mi się że chyba nie, bo Ciebie nie będzie czekać jakieś założenie szpetnego, obciachowego mundurku. Bo już skończyłeś szkołę. Tego nie wiem. Ale chyba uczysz się jeszcze sądząc po słowach
Każdy chce ukończyć szkołę i ma to gdzieś czy coś umie czy nie bo w przyszłości i tak mu się to nie przyda (mówię tu o niektórych przedmiotach) kto teraz się martwi by to umieć aby zdać i mnie z głowy. A co do ostatniego “akapitu” jeszcze, chyba każdy chce coś sobą reprezentować a nie być jakimś śmieciem nie szanowanym. I mam nadzieje że to się do mnie nie tyczyło bo ja taki nie jestem.
Nie chyba. 8) 1 klasa liceum.
A więc skoro ja uczę się w klasie ekonomicznej to mam olać biologię tak ? i potem w przyszłości wyjść na osła, który nie zna np. podstaw anatomii człowieka.
:roll:
Nie olać uczyć się jej tak aby zdać, a skupić sie na tym co w przyszłości będzie bardziej potrzebne.
Jeśli satysfakcjonują Cię same “dopy” to droga wolna. Powodzenia w życiu.
Wybacz ale ja mam ciut większe ambicje od Ciebie.
to nie chodzi o żadną ambicję, a zaradność życiową.
jeżeli idzie się na studia związane z informatyką/matematyką/fizyką, to w liceum, uczysz się praktycznie tylko owych przedmiotów.
no plus j. polski i obcy do zdania matury.
a reszta? tak żeby przejść (choćby dopy). szkoda czasu na coś, co się nigdy nie przyda.
Prosiłbym Moderacje o zamkniecie tematu, dlaczego? Przejawia sie to powoli w farse i niechęć do ministra edukacji. Nielubie Romana ale to nie znaczy że musze utożsamiać z nim każdy pomysł który ma być wprowadzony w szkołach… w wielu placówkach są OBOWIĄZKOWE mundury! Nie są to żadne faruszki TYLKO I WYŁACZNIE GARNITURY!
W wasze teksty z serii “kto za to zapłaci” jest bardziej smutny niż program “śmiechu warte”. Gdyby wszyscy mieli takie podejście jak osoby “bojące sie o koszty” to byśmy do tej pory nie wyszli z jaskiń…
ciekawe czemu mówisz o ogóle …
Więc … ja zadam pytania ktoś odpowie a ja dam kontr argumenty z przykładami, o ile będą:
Kto mi wytłumaczy na czym polega ta wasza “rewia mody” wspomniana wcześniej ??
Jakie ujednolicenie ?? Że ja przychodzę w dżinksach (:lol:) a kumpel w dresach to jest ta odmienność ??
Czy wam na prawdę przeszkadza gdy dziewczyna ma spodnie “biodrówki” i jej nieco “ciała” widać ?? Jesli tak to trzeba sobie załatwic fajną dziewczynę i “wyzaspokajać” to się nie będzie oglądać za innymi
Jak ktoś w dresie przychodzi do szkoły bo “jest niezły koksik” i w nic innego sie nie mieści to co jest gorszy czy inny musi w gajerku czy w sweterku do szkoły zasuwać ??
Jak bogatszych stać to chodzą w ciuszkach “RBK” a jak tych co nie stać chodzą w nie firmowych i co ?? Są z tego powodu wyśmiewani ??
NO tak to chyba było ze 100 lat temu
Ten rusycym może i nie jest przekleństwe, ale klasycznym
przejawem pogardy.
W uzasadnieniu masz podany naruszony punkt regulaminu
Tyle czasu tutaj jesteś i jeszcze tego nie wiesz ?
BTW
Temat przejrzałem