Ja powiem szczerze ,ze jedynom gra ( z niewielkiego grona) ktora tak naprawde przykula mnie do ekranu to byl jRPG o nazwie Suikoden …(PSX) gra jest naprawde fajna , ma super fabule no i najwiekszy jej plsu to old’schoolowa Grafa !
mozna sie zakochac w tym tytule …o ile pamietam to przechodzilem ja dokladnie 11 razy 8)
Tez bardzo dobrymi i klimatycznymi grami dla mnie byly takie tytuly jak Metal Gear solid …1,2 i teraz najnowsza czesc 3 .
A no Riddick tez mnie bardzo milo zaskoczyl , swietna grafika z pieknym mrocznym wieznierskim klimatem .
HALO - Tytul o ktorym nietrzeba nikomu mowic …super gierka …fabula moze juz mniej ale strzela sie fajnie .
DOOM 3 - przez pierwsze godziny gry mozna sie naprawde bac …a dalej to juz tylko schematycznosc.
Ale i tak doceniam ten tytul.
Final Fantasy …przepiekny jRPG …a wsumie powinienem powiedziec seria ale prawde mowiac niekarzda czesc przypadla mi do gustu .
Najlepsza to byla 7 czesc i 10 …Takich klimatow sie niezapomiona do konca zycia.
Z grami jestem zwiazany prawie od urodzenia …z grami sie wychowalem i z grami zyje do tej pory …poprostu kocham grac 
(jak sobie przypomne jeszcze jakies istotniejsze tytuly to napisze)
Przypomnialem sobie :lol:
Oczywiscie resident evil , za jego klimat i pomysl …gra na miare ginesa .
Ta gra zapoczatkowala dlasze dobre Horrory takie jak np. silent hill …
Wszystkie czesci byly dobre, poczawszy od pierwszej az do czwartej …(niepodobaly mi sie tylko te survivir czy jak tam -te na pistolet)
Ale fakt jest faktem , gra rozwala na kolana i potrafi niezle przestraszyc.