“friqo” przyznam się z zażenowaniem że nie jestem takim “mózgiem” jak ty, wiec wezme do ręki kalkuratorek. Na początek prognoza - ceny nety spadną O ile?
Sopdziewam sie za 2 lata z 55 do 30 PLNów (optymistycznie) Drugim sposobem moze byc przyspieszenie nata za tą samą cenę, ale prognozuje że to nie nastąpi i 1 mega będzie standardem bo już teraz sie wszystko “dusi” (niech chociaż będzie 1 mega na bank!)
Licze w pamięci:
Net24 24x55.00 + 12x30,00 daje 1680 : 36 mies = 46,67 PLNów na miesiąc
Tepsra 6x28,00 + 30x 56.00 daje 1848 :36 = 51,33 PLNów, różnica miesięcznie 4,66 pln. na korzyść Net24 (jeśli zakładacie że będzie po 2 latach taniej!)
Teraz “friqo” czy warto za cenę 2 piw miesięcznie się denerwować, dzwonić w eter bez odpowiedzi?
Wytlumacz to może programiście który dziennie traci kilka setek bo nie moze pracować, dziecku który lata wieczorem po sąsiadach bo musi coś ściagnąć do szkoły czy właścicielowi firmy, który dziennie wykonuje kilka telefonów za granicę i te 5 zł dawno się poszło… w szmaty
Rok temu miałem awarię telefonu. Rzeczywiście - w ciągu 24 h było naprawione. Jeszcze oddali mi z abonamentu. Czy jest jakas gwarancja że jeśli się coś spie… naprawią w 48 godz? Przecież w przyszlości goście z tepsy też moga uszkodzić linię i ponownie będzie wielka niemoc jak teraz.
Nie mam Net24 od tygodnia choć śmigał czyli byłem podłączony. Wczoraj dzwoniłem do pomocy technicznej (95 minut czekania na fonie! 
do dzisiaj do 15,00 nie będzie naprawy wracam do Tepsy. Oczywiście zapytałem się o koszta. Jako że naprawa prawnie powinna trwać max 48 godzin panienka oznajmiła, że ŻADNYCH nie poniosę… Dużo na szczęście nie tracę bo już w Tepsie czeka na mnie aktualna promocja.
Żygam z całego serca monopolistą TPSra (patrz moje poprzednie postry) ale sorry Netia, tego za wiele - jeśli nie potrafisz nie pchaj się na afisz.
Powinni byli lepiej się przygotować - więcej ludzi zatrudnic, przygotowac się solidnie bądź jeszcze poczekać a nie zawracać d…
Pomyślcie w przyszłości - jak się coś zepsuje Netia znów będzie zwalać na Tepsę. Ci nie będą chcieli otworzyc szybko szafki aby szybko naprawić…A jest tak w moim wypadku. Widzę to ciemno…
P.S. A “friqo” rzeczywiście telefon do Netii 0-801802803 kosztuje 35 gr - ale nie wiedziałem czy za minutę czy za połaczenie bo nigdzie nie było takiej informacji.
Wykonłem w ostatnim tygodniu koło 25 telefonów bo po połączeniu i naciśnięciu "3’ wczoraj był zajęty! Tak że to tez troche kasy i te 4,60 poszło się… Twój oddany “mózg”.