Netia - cała prawda. Złodziejstwo? Kłamstwo? Naciąganie?

0801802803 potem wciskam 3 znow 3 i 0 … zawsze dostaje komunikat:

aktualny czas na polaczenie z konsultantem wynosi do 2 minut/ minuty

i odzywa sie glos pani z infonetii

Złączono Posta : 20.03.2007 (Wto) 0:38

Dzisiaj w nocy jest jeszcze gorzej niz wczoraj w nocy.

Wyniki:

Download Speed: 392 kbps (49 KB/sec transfer)

Upload Speed: 211 kbps (26.4 KB/sec transfer)

Data i czas: Tue Mar 20 2007 00:37:49 GMT+0100

Dzięki Diesel dodzwoniłem się do Neti. Powiedziano mi że przyjęto mój problem 7 marca, 8 marca zostało sprawdzone i po stronie Neti wszystko jest ok i wysłano do TP pismo z awarią i oni mają 48h na naprawienie problemu, a do dzisiaj nic Netia nie otrzymała!! :evil: :evil: Już nie wytrzymuje!! Mam pisać do UKE! !!

Jesli po mojej intwrwencji nic sie nie wyjasni pisze do UKE, i KONSUMENTÓW.

Możesz dać jakieś namiary do UKE i KONSUMENTÓW?

“friqo” przyznam się z zażenowaniem że nie jestem takim “mózgiem” jak ty, wiec wezme do ręki kalkuratorek. Na początek prognoza - ceny nety spadną O ile?

Sopdziewam sie za 2 lata z 55 do 30 PLNów (optymistycznie) Drugim sposobem moze byc przyspieszenie nata za tą samą cenę, ale prognozuje że to nie nastąpi i 1 mega będzie standardem bo już teraz sie wszystko “dusi” (niech chociaż będzie 1 mega na bank!)

Licze w pamięci:

Net24 24x55.00 + 12x30,00 daje 1680 : 36 mies = 46,67 PLNów na miesiąc

Tepsra 6x28,00 + 30x 56.00 daje 1848 :36 = 51,33 PLNów, różnica miesięcznie 4,66 pln. na korzyść Net24 (jeśli zakładacie że będzie po 2 latach taniej!)

Teraz “friqo” czy warto za cenę 2 piw miesięcznie się denerwować, dzwonić w eter bez odpowiedzi?

Wytlumacz to może programiście który dziennie traci kilka setek bo nie moze pracować, dziecku który lata wieczorem po sąsiadach bo musi coś ściagnąć do szkoły czy właścicielowi firmy, który dziennie wykonuje kilka telefonów za granicę i te 5 zł dawno się poszło… w szmaty

Rok temu miałem awarię telefonu. Rzeczywiście - w ciągu 24 h było naprawione. Jeszcze oddali mi z abonamentu. Czy jest jakas gwarancja że jeśli się coś spie… naprawią w 48 godz? Przecież w przyszlości goście z tepsy też moga uszkodzić linię i ponownie będzie wielka niemoc jak teraz.

Nie mam Net24 od tygodnia choć śmigał czyli byłem podłączony. Wczoraj dzwoniłem do pomocy technicznej (95 minut czekania na fonie! !!

do dzisiaj do 15,00 nie będzie naprawy wracam do Tepsy. Oczywiście zapytałem się o koszta. Jako że naprawa prawnie powinna trwać max 48 godzin panienka oznajmiła, że ŻADNYCH nie poniosę… Dużo na szczęście nie tracę bo już w Tepsie czeka na mnie aktualna promocja.

Żygam z całego serca monopolistą TPSra (patrz moje poprzednie postry) ale sorry Netia, tego za wiele - jeśli nie potrafisz nie pchaj się na afisz.

Powinni byli lepiej się przygotować - więcej ludzi zatrudnic, przygotowac się solidnie bądź jeszcze poczekać a nie zawracać d…

Pomyślcie w przyszłości - jak się coś zepsuje Netia znów będzie zwalać na Tepsę. Ci nie będą chcieli otworzyc szybko szafki aby szybko naprawić…A jest tak w moim wypadku. Widzę to ciemno…

P.S. A “friqo” rzeczywiście telefon do Netii 0-801802803 kosztuje 35 gr - ale nie wiedziałem czy za minutę czy za połaczenie bo nigdzie nie było takiej informacji.

Wykonłem w ostatnim tygodniu koło 25 telefonów bo po połączeniu i naciśnięciu "3’ wczoraj był zajęty! Tak że to tez troche kasy i te 4,60 poszło się… Twój oddany “mózg”.

O jaki LOL! !!

a skąd możesz wiedzieć co będzie za 2 lata??? a poza tym po dwóch latach w netii masz możliwość przejścia na coś innego a w tepsie za 12 miechów więcej! owszem za dwa browce nie warto ale skoro tak teraz o tym myslisz to dlaczego wcześniej tego nie policzyłeś i nie zastanowiłeś się nad przejściem troche głębiej… netia ma niemały burdel przez to wszystko ale wszyscy wiedzą czym jest tepsa, to mogą być wieczne przekomażanki między dwoma operatorami a na końcu bez neta lub z awarią zostaje ten biedny klient, a niby w polsce niema monopolu! jasnee!

cóż…

dzięki za referat… :mrgreen:

Złączono Posta : 20.03.2007 (Wto) 19:31

aha po przekroczeniu jakegos terminu od podpisania (bez realizacji) netia sama rozwiązuje umowy ale oczywiście można to zrobić szybciej na własną rękę, faks do wawy i po sprawie…

1 MB lacze na rok kosztuje 64 pln.

do tego 1 msc za 10% ceny (jak bez modemu)

czyli przez rok wychodzi 710,40 zł

a za rok patrzac na obecny rozwoj rynku i zmiany cen na tym samym laczu “odbijesz” sobie z nawiazka koszta. (kumpel 8 msc temu podpisywal neo 512 na 2 lata, z czego 6 msc za 27 zl a nastepne 18 za 54, a nawet teraz w TPSA prawie za ta cene jest 1 MB), wiec mozna zalozyc ze za rok bedzie podobnie.

Czyli sami sobie policzcie

Skomentowac to wszystko?? K****

Wyniki:

Download Speed: 127 kbps (15.1 KB/sec transfer)

Upload Speed: 225 kbps (28.1 KB/sec transfer)

Data i czas: Tue Mar 20 2007 23:18:04 GMT+0100

też mam takie zaniżone prędkości tylko że ja mam około 300 kbps download i 100 kbps upload

I co rezygnujecie z Netii ?? Ciekawe czy nam pozwol tak łatwo odejść ?

ja już sam nie wiem co robić

Przeczytaj umowę, tam wszystko odnośnie rezygnacji musi być napisane :slight_smile:

Poszczekam jeszcze do końca tygodnia bo obiecali że “raczej” naprawią. Ale jeszcze raz podkreślam - w moim przypadku to nie jest założenie neta, bo ten działał. Tu chodzi o drugi etap czyli “awarię” - jak tak będzie w przyszłości naprawiane po kilka tygodni… :?

Yyy… no cos ty :?

Daruj sobie takie rady.

Ja dzis po raz kolejny i raczej ostatni zloze u nich reklamacje u kierownika gownego dzialu technicznego.

Na naprawe czekam do konca miesiaca. Jesli to nie zalatwi sprawy, zaczne dzialac inaczej.

Popieram cię w 100%

Proponuje wam sie wstrzymac z decyzjami

http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?pla … &page=text

Do 14.02.07 NEO 1MB (predkosc srednia - 130KB/s, caly czas , wylaczyli punktualnie.

Umowa na NET24 - 1MB z NETIA podpisana 2.02.07.

NET24 wlaczony 6.03.07, dziala do godz. 10 - 130KB/s, 10-00 - 23:59 - 85KB/s.

10.03.07 - do 8:00 130KB/s, do 24:00 54KB/s.

15.03.07 - do 8:00 64KB/s, do 24:00 34KB/s :mrgreen:

Ja czekam, powiedzialem ze w zyciu nie wroce do TP…

http://www.urtip.gov.pl/uke/index.jsp?place=Lead07&news_cat_id=168&news_id=1883&layout=3&page=text

http://www.gazetaprawna.pl/index.php?action=showNews&dok=1927.81.897.2.7.2.0.1.htm

Szczegolnie 2 link jest ciekawy :wink:

do kiedy oni to naprawią?Jak myślicie