Netia - cała prawda. Złodziejstwo? Kłamstwo? Naciąganie?

Przed chwilą dzwoniłem do TPSA. Czas oczekiania na rozmowę z konsultantem- 5 sek (tel darmowy). W/g pani konsultant NIE MA MOŻLIWOSCI aby to TPSA odłączyła mnie jeśli już działał net24 Netii ! Mogę w każdej chwili wrócic do Tepsy - na promocji obecnej tj 28pln/6 mies i potem 56 za 1 mega czyli taniej niż Netia. Limitów ni ma. Czekam do wtorku - jak nie będzie mam to w d…e wracam do tepsy.

A w infolinii Multimo powiedziano mi że ŚREDNIO czeka się 14 dni od zgłoszenia…

Wyniki:

Download Speed: 1081 kbps (135.1 KB/sec transfer)

Upload Speed: 259 kbps (32.4 KB/sec transfer)

Data i czas: Sun Mar 18 2007 15:38:47 GMT+0100 (CET)

Po raz kolejny widac ze u mnie wszytsko OK

A to test z 4 MB netii (Vip +)

Download Speed: 4317 kbps (539.6 KB/sec transfer)

Upload Speed: 367 kbps (45.8 KB/sec transfer)

Data i czas: Sun Mar 18 2007 15:41:42 GMT+0100 (CET)

SUPER ! Wracam do TP !

Przy umowie na 2 lata… wiec juz nie taniej jak netia…

Podpisywanie umowy na 2 lata teraz to glupota, juz nie wpominajac o 3 letnich.

Przed chwilą dzwoniłem do Netii. Po 65 minutach odpuściłem sobie. :evil: W sumie w ostatnim tygodniu wykonałem 4 telefony, łączny czas połączeń 4 godziny (2xpo 30 min i 2x po godzinie) i tylko 2 x udało mi się porozmawiać z przedstawicielem (jakieś 2 minuty) gdzie przedstawiłem sytuację. Nie wiem, czy będzie w Netii taniej ale minuta połączenia z serwisem kosztuje chyba jak impuls czyli 35 gr co daje łącznie circa 85 PLNów. I tyle już jestem w plecy a netu nadal nie mam i nie wiem kiedy będzie. :-x

Aha, mogę to pisać bo jestem w pracy…

sypa

dzwon internetowo. Odezwij sie do mnie to Ci powiem jak. Kosztuje to 20 gr za nawiazanie polaczenia, rozmowa meidzy 2 stacjonarnymi darmowa.

no ale zaraz zaraz, Jedrzej_Nowak, ty piszesz ze masz Vip+ czyli masz net na liniach netii tak? a nie tp… wiec ty problemu miec nie bedziesz

w nocy:

Wyniki:

Download Speed: 511 kbps (63.9 KB/sec transfer)

Upload Speed: 246 kbps (30.8 KB/sec transfer)

Data i czas: Sun Mar 18 2007 23:47:01 GMT+0100

Nie wiem jak sie to nazywa mam podlaczone lacze pod 2 linie tpsa. (byla tam neostrada)

Wydaje mi sie ze to jest vip+ czy jakos tak

Poinformowali mnie jedynie ze 6 MB u mnie nie da rady zrobic i ze moga podlaczyc mi 6 MB ale ze predkosc bedzie 4 MB.

tylko panie! to umowa na 3latka! !!

ciekawe mózgu jakżeś to obliczył! 0801 802 803 to infolinia ulgowa! !!

3 lata to jak wiezienie… Ceny co rok spadaja mocno. Moim zdaniem jak pisalem wczesniej podpisywac umowe na wiecej niz rok to niezbyt udany pomysl… za rok to samo lacze bedzie sporo tansze niz w umowie na 2 lata.

dokładnie! to samo łącze za 3 lata będzie jak komp sprzed 3lat! stary, wolny i do d…

Koledzy nie kluccie sie :stuck_out_tongue: Dzisiaj u mnie troche lepiej. Ale nie moge dodzwonic sie na infonetie by po raz kolejny zglosic usterke. Tak w ogole ciekawe co z tym pismem co mialo do mnie przyjsc odnosnie predkosci mojego netu (przypominam iz mialem podpisana umowe na 1mb a podlaczyli mi 2mb)

Wyniki:

Download Speed: 445 kbps (55.6 KB/sec transfer)

Upload Speed: 241 kbps (30.1 KB/sec transfer)

Data i czas: Mon Mar 19 2007 09:12:56 GMT+0100

friqo

bede placil troche mniej jak za 6 MB. Ja sie na to dobrowolnie zgodzilem. Powiedzieli mi w ten sposob ze podlaczaja mi 6 ale ze realnie bedzie to 4… jak powiedzieli tak jest:)

Zglosilem dzisiaj reklamacje co do transferu. Maja to zobaczyc ich technicy, i zostal tez wyslane zapytanie do TP odnosnie mojej linii. Maja na to uwaga 48 godzin. Bede pilnowal tego jak pies kosci. A co do tego ze mam 2 mb zamiast 1mb, reklamacje przyjeto i bedzie korekta.

Większość problemów z działaniem neta od Netii jest spowodowana działaniami TPSA. Robią wszystko żeby zniechęcić ludzi do nowych firm i w ten sposób spowodować powroty ludzi do korzystania z usług TPSA oraz stworzenia iluzji, że TPSA jest lepsza od innych ;] Nie tylko Netia ma problemy z przyłączaniem nowych łączy. Są też inne firmy, które oferują takie usługi i wszyscy zgodnie twierdzą, że dopełniają swoich obowiązków a potem sprawa przechodzi do TPSA i tamci milczą, ociągają się, ciągle coś nie działa itd. Tepsa dobrze kombinuje…

A od czego jest UKE itd. ?

Jesli ta sprawa nie znajdzie konca, federacja konsumenta (po raz kolejny) bedzie moim miejscem gdzie bede spedzal wolny czas.

Pozatym TP musi zareagowac na to maja regulaminowy czas.

Moja awaria ma już 11 dni od zgłoszenia :evil: Co mam robić? Nie potrafie się dodzwonić do nich!! Na jaki nr dzwonicie?

0 801 802 803 ale nigdy nie mogę się dodzwonić

To tak jak ja :-x

Czy Wy też dostajecie komunikat “niestety w chwili obecnej wszystkie linie są zajęte”? Krew zalewa :evil: