Przed chwilą dzwoniłem do TPSA. Czas oczekiania na rozmowę z konsultantem- 5 sek (tel darmowy). W/g pani konsultant NIE MA MOŻLIWOSCI aby to TPSA odłączyła mnie jeśli już działał net24 Netii ! Mogę w każdej chwili wrócic do Tepsy - na promocji obecnej tj 28pln/6 mies i potem 56 za 1 mega czyli taniej niż Netia. Limitów ni ma. Czekam do wtorku - jak nie będzie mam to w d…e wracam do tepsy.
A w infolinii Multimo powiedziano mi że ŚREDNIO czeka się 14 dni od zgłoszenia…
Przed chwilą dzwoniłem do Netii. Po 65 minutach odpuściłem sobie. :evil: W sumie w ostatnim tygodniu wykonałem 4 telefony, łączny czas połączeń 4 godziny (2xpo 30 min i 2x po godzinie) i tylko 2 x udało mi się porozmawiać z przedstawicielem (jakieś 2 minuty) gdzie przedstawiłem sytuację. Nie wiem, czy będzie w Netii taniej ale minuta połączenia z serwisem kosztuje chyba jak impuls czyli 35 gr co daje łącznie circa 85 PLNów. I tyle już jestem w plecy a netu nadal nie mam i nie wiem kiedy będzie. :-x
3 lata to jak wiezienie… Ceny co rok spadaja mocno. Moim zdaniem jak pisalem wczesniej podpisywac umowe na wiecej niz rok to niezbyt udany pomysl… za rok to samo lacze bedzie sporo tansze niz w umowie na 2 lata.
Koledzy nie kluccie sie Dzisiaj u mnie troche lepiej. Ale nie moge dodzwonic sie na infonetie by po raz kolejny zglosic usterke. Tak w ogole ciekawe co z tym pismem co mialo do mnie przyjsc odnosnie predkosci mojego netu (przypominam iz mialem podpisana umowe na 1mb a podlaczyli mi 2mb)
bede placil troche mniej jak za 6 MB. Ja sie na to dobrowolnie zgodzilem. Powiedzieli mi w ten sposob ze podlaczaja mi 6 ale ze realnie bedzie to 4… jak powiedzieli tak jest:)
Zglosilem dzisiaj reklamacje co do transferu. Maja to zobaczyc ich technicy, i zostal tez wyslane zapytanie do TP odnosnie mojej linii. Maja na to uwaga 48 godzin. Bede pilnowal tego jak pies kosci. A co do tego ze mam 2 mb zamiast 1mb, reklamacje przyjeto i bedzie korekta.
Większość problemów z działaniem neta od Netii jest spowodowana działaniami TPSA. Robią wszystko żeby zniechęcić ludzi do nowych firm i w ten sposób spowodować powroty ludzi do korzystania z usług TPSA oraz stworzenia iluzji, że TPSA jest lepsza od innych ;] Nie tylko Netia ma problemy z przyłączaniem nowych łączy. Są też inne firmy, które oferują takie usługi i wszyscy zgodnie twierdzą, że dopełniają swoich obowiązków a potem sprawa przechodzi do TPSA i tamci milczą, ociągają się, ciągle coś nie działa itd. Tepsa dobrze kombinuje…