Dostałem umowę na poczatku lutego - chyba 2
Długo trochę , mi zaś udało się dodzwonić do Netii :lol: i miła pani powiedziała, że umowa tak do tygodnia powinna być
ile ?? Tydzień ? Chyba oczipindejsowało ich ! Czekam już 4 tydzień ! Oni mają gdzieś swoich klientów !
Dokładnie ja tak samo!
W piątek zamawiałem a tu już 4 tygodnie mijają.
W 2 tygodniu zdzwoniłem i powiedziano mi że wyślą.
A teraz nawet dodzwonić się nie moge…
a może wyskakują wam jakieś dziwne błędy np 721???
bo niby usługa jest na łączu adsl uruchomiony.
log in i błąd 721?!?!
niby tepsa bardzo dużej ilości osób przechodzących z netem podaje złe parametry drugiemu operatorowi:/
obija mi się takie coś o uszy ale to normalne bo nie tak łatwo uciec od największego legalnego monopolu złodziejskiego!
Na stronie Netii http://www.netia.pl/promocje,dla_domu,21.html po prawej stronie jest link do programu aktualizującego - jakieś 0,5 mega wystarczy zainstalować. Proponuję to zrobic teraz, nie czekać na telefon z Netii bo do mnie nie dzwonili. Co kilka godzin albo przynajmniej raz dziennie wystarczy kliknąć na programik i sprawdzać czy jesteś już podłączony. Jeśli tak - po wejściu na strone Netii (automatycznie) wpisujemy numer umowy (na górze umowy przesłanej przez kuriera dokładnie jak napisane cyfry i litery przedzielone “/” bez spacji) a w haśle domyślnie 123456. Otrzymujemy finalny login i hasło i wpisujemy do programu aktualizującego i już.
Nie potrzebny już program AutoConnect (należy odinstalować bo wydaje mi się że miesza, ale szacunek dla twórców tego programu) czy cały syf z CDdysku Tepsy którego zresztą nie mogłem od początku zainstalować. Wystarczy mieć tylko zainstalowany modem. Programik Netii sam automatycznie połączy się przy starcie systemu - ustawiamy go na autostart i autologin. W razie pytań chętnie odpowiem sypa@mp.pl Uff…
Czuje się wyzwolony… Wreszcie… Czuję się jakbym kopnął giganta w d… i nie ponoszę żadnych konsekwencji :mrgreen: Pozdrawiam.
Widze że ten temacik przyjął troche inną formę niż przewidywałem.
Powiem tak, dlaczego coraz bardziej jestem przeciwko Netii.
1.Pomimo wielu waszych oraz innych komentarzy na vortalu dobreprogramy.pl że do Netii na nr 0801802803 dodzwaniacie się a to po 15 - 25 - 40 minutach, śmiem twierdzić (w moim przypadku) iż nie jest to prawdą. Próbuje się dodzwonić od 4ch dni:
środa- dzwoniłem 10 razy w różnych porach dnia po 40 minut
czwartek- 10 razy w różnych porach dnia po godzinie
piątek- o 8mej rano godzinę, wieczorem 3 godziny a w nocy 2 godziny
dziś-sobota- od godziny 9tej do teraz
i sytuacja jest dalej taka jaka była… słucham w kółko melodii i nic się nie dzieje
-
Automat który odpowiada za łączenie z konsultantem uznaje jako wyłączony ponieważ po dodzwonieniu się pod nr 0801802803 ale wybraniu już nie zera “0” a 7 1 1 by zamówić usługę, ta przecudowna lektorka mówi wkółko przez godzinę “czas oczekiwania na kolsuntanta wynosi do 3 minut”.
-
Pisałem 2 e-maile z formularza ze strony http://www.netia.pl na które nie dostałem odpowiedzi.
Moje pytanie do ogółu… w zasadzie do pracowników Netii.
Jeśli jesteście taką dobrą firmą a tak twierdziłem, jak mam się dowiedzieć, czy moje dokumenty wysłane ponad tydzień temu do was dotarły, czy zaakceptowaliście je, i gdzie jest mój zamówiony modem?
Trochę rozumiem, mimo to będę obrońcą Netii w imię walki z hegemonią Tepsy. Czy nie widzicie że Netia nie spodziewała się takiego odzewu? Skąd widadomo, ze to właśnie nie pracownicy Telekompromitacji blokują specjalnie linie? Mimo wszystkich niedociągnięć warto poczekać - tym bardziej, że ci co czekają mają miesiąc dodatkowy z 90% zniżki. W międzyczasie sprawdźcie ceny netu w Europie a już nie mówię w USA. Do czego doprowadził komunistyczny system i brak konkurencji? Największe opłaty już nawet nie porównując zarobków. Wszyscy którzy mają możliwości opuszczenia TP POWINNI to zrobić w imię rozwoju intelektualnego kraju. Życzę jak najkrótszego czekania
Dzięki Sypa… Ale nie wiem czy wiesz, mnie ten miesięczny rabat zbytnio nie interesuje. Pracuje w domu, jestem webmasterem pewnej firmy, i niestety… net musze mieć w domu, co dzień. Pozdrówka.
mam problem. wylaczyli mi neo 128 na kilka godzin probowalem podlaczyc net24 ale wyskakiwal mi blad 721.Apotem na wieczor neo 128 pokazywalo ze niby mam neo 512{640) co jest grane?
A jaki Net24 zamówiłeś? 512? Jeśli tak, to może ta aplikacja z TP SA wykrywa Ci Netię jako Neostradę :lol:
zamowilem 1 mb ale to ze pokazuje mi neo512(640) to nie znaczy ze taki mam bo ciagnie mi tak samo jak na neo 128 czyli 16kb/s
Wniosek : nadal działa Ci neo, co do Net24 to pewnie TEPsa dalej nie skrosowała kabli by działała Ci Netia
Zadzwoniłem do Netii(czekałem 10 min) i dowiedziałem się, że umowe do mnie wysłali już 29 stycznia, ale pod inny nr. bloku :lol:
Ciekawe jak sie czuł kurier jak stanął pomiędzy klatkami 12 a 14 (wysłali na nr. 13 którego nie ma) :mrgreen:
Tak na pupie marynie ! Jaja sobie po prostu robią ! Od 28 nie będę miał neta. A tu ani kuriera ani umowy nie ma grrrr
I mnie przestaje to śmieszyć. We wtorek, jeśli jutro mi nie dadzą żadnego znaku życia, wysyłam do nich oficjalne pismo.
Śmiech na sali, telefonów nikt nie odbiera, na maile nikt nie odpisuje.
Po prostu nikt nie spodziewał się takie obrotu sytuacji. Przerosła ich i tyle.
Mają swoje moce przerobowe i tego nie przeskoczą. Lekarstwo uzbroić się w cierpliwość.
A TPSa tylko zaciera ręce
Przed chwilą odkryłem jak się do nich dodzwonić w 2-3 min
Teraz przewarznie dzwonią do Neti osoby w sprawie migracji z Neo na Netie i w tym podobych sprawach. Mniej ludzi dzwoni po to żeby dowiedzieć się o promocjach albo zamówić jakąś inną usługe.
Wystarczy, że wciśniesz w telefonie(chyba 2) - “promocje, usługi”, następnie wybierzesz że chcesz sie skontaktować z konsultantem i “aktualny czas oczekiwania wynosi mniej niż 30s” 8)
Sam tak zrobiłem i gdy nawiązałem rozmowe o przejściu z Neo na netię to konsultant się nie kłucił że zła linia.
I co ci tam powiedzieli ??
Znowu sobie jaja robią ?
Ja dzwoniłem w konkretnej sprawie.