Nie wybieraj lini dla użytkowników TP tylko wybierz linie o Usługach/Promocjach.
Wtedy 30sek czekasz
Nie wybieraj lini dla użytkowników TP tylko wybierz linie o Usługach/Promocjach.
Wtedy 30sek czekasz
Ddokładnie, nie dzwoń tam gdzie wszyscy dzwonią! dzwoń tam gdzie najmniej sie ciebie spodziewają :mrgreen:
to samo powiedzą a nerw zaoszczędzisz
Dzisiaj do mnie dzwonili w sprawie aktywacji. Juz moge aktywowac usluge net24.
Złączono Posta : 01.03.2007 (Czw) 18:48
No i juz po aktywacji.
Nie musicie czekac na kuriera itd.
w tych papietach co wysylaliscie do nich w tym zalaczniku jest wszystko co trzeba.
net24.com.pl => # » Aktywacja Net24 i juz… wpisujecie co jest w tym zalaczniku.
W routerach po neostradzie NIC nie zmieniac. Dziala jak na razie super. 130 KB/s sie pobiera od 10 minut bez “wachań”
Złączono Posta : 01.03.2007 (Czw) 18:59
aha wogole do nich nie dzwoncie.
Na stronie Neti można sprawdzić status swojej realizacji zamówienia usługi stałego dostępu do Internetu dla Klientów TP. Gdy się zalogowałem to zobaczyłem taki komunikat:
Dzisiaj mamy 1 marca a ja nadal nie posiadam jeszcze modemu którego zamówiłem ani nic
Ciekawa informacja dla tych którzy chcą skorzystać z Neti http://itbiznes.pl/art25132.html :-x
kingpc
Sprawdz czy nie masz lacza aktywnego jesli masz modem TPSA.
Instalujesz same drivery.
Nareszcie jakieś przydatne narzędzie, bez uciążliwego dzwonienia (wysłałem wczoraj priorytetem poleconym umowę, myślę, że powinna jutro dojść)
Nie mam wogle modemu, bo nie korzystałem z Neo.
ja dziś wreszcie doczekałem się np aktywacji netu w netii ;]
jedynie poczekam jeszcze ze 2 dni przez bląd w ich danych bo zamiast 1mb aktywowali mi 128kb/s ;/
ale ogólnie polecam cierpliwość ;]
moje przejście z neo wyglądało na oko tak:
18 stycznia zamowienie telefoniczne
24 stycznia przyszla umowa ale normalna poczta
29 stycznia odeslalem priorytetem umowe do netii…
12 luty do tpsa doszły papiery
22 luty straciłem połączenie z neostrada choć na modemie ikona adsl nie zgasła nawet na sekunde do dziś ;]
1 marzec podłączenie net24 ;]
a to dziwne bo niby świecąca się ikona adsl oznacza aktywne łącze adsl co za tym idzie aktywny internet??
o co kaman? :?
Sorki ze wczesniej nie odpisywalem ale nie mialem na to czasu.
Otoz tak, dzieki Waszym radom udalo mi sie wkoncu dodzwonic do Netii. Po 5ciu minutach oczekiwania Pani poinformowala mnie iz moja umowa jest u nich w systemie i jest realizowana.To znaczy do konca tygodnia mam czekac na modem, ewentualnie na poczatku przyszlego powinien juz dojsc. Tak samo aktywacja, wszystko powinno być 100% zrealizowane w przyszlym tygodniu. Wiec czekam… dzis 1 marca a ja dalej mam Neostradke.
PS. Widze ze juz pelno osob jest podlaczonych, a jeszcze po ogloszeniu tego komunikatu do ktorego jest wyzej link to juz w ogole superowskie samopoczucie.
Aha… dzis ukazal sie o tym artykul w Lodzkim Expresie Ilustrowanym
Mowie wam sprawdzcie czy na net24.com.pl nie mozecie juz aktywowac.
Potrzebujecie jedynie numeru umowy i hasla (123456).
Wszytko jest na zalaczniku.
Mi tez ani na chwile nie zgaslo.
Mnie już odłączyli od Neo
Ciekawe ile czasu zostanę bez neta…
Podobno proces ma potrwać 2 tyg
Błażej
wlaz na net24.com.pl i wpisz swoje dane w aktywacje;]
Moze juz masz sygnal…
Mi dzisiaj przyslali pismo ze przepraszaja za opuznienia itd
no tak napewno nie napisali :x
ta netia to jeszcze gorsze jest od tp , kolesie nie maja pojecia o telekomunikacji a zabieraja sie za net w polsce
Włodi
Uzywales TP i/lub Netii??
JA mialem nieprzyjemnosc uzywac Neostrade od wersji Neo+640 na 2 liniach i to byla tragedia… Moze to specyfika mojego regionu nie wiem. Mialem neo 1 MB (na drugiej linni 256)przed rozlaczeniem sprawdzilem jakie mam predkosci. O ile 256 na 100 MB pliku z mojego serwera (dedyk lacze Polpak i GTS)w Polsce szlo 240 Kbit (czyli powiedzmy ze w normie) tyle 1 MB pobierala 680 Kbit. Co uwazam za znaczny “odchył”. Do tego co tydzien jakas mala awaria (zrywanie polaczenia na kilkadziesiat minut)
Teraz na Netii z tego samego serwera pobiera sie 990 Kbit a wiec roznica jak widac jest znaczna. Czekam na podlaczenie drugiej linni pod Netie, tam bedzie 4 MB wiec dam znac jak idzie.
Narazie ciesze sie ze nie mam juz TPSA
a ja się ciesze że mam TPSA , nie miałem nigdy z nimi problemów , tzn raz miałem jak jeszcze łączyłem się za pomocą aplikacji neostrada , teraz mam auto connect i TPSA rox :] sam napisałeś , na dwóch liniach czyli jak dobrze rozumiem 640 (64kb/s) : 2 linie to nie dziwie się że tragedia :]
neo+640 z 5 lat temu chyba cos takiego bylo zanim byla neostrada
Zreszta 640 Kbit = 640/8 = 80KB/s wiec roznica jest jak widzisz.
1 B = 8 b
1 MB = 1024 KB = 8 * 1024 b
bit != Bajt
A mowiac na 2 liniach mialem na mysli 2 FIZYCZNE linie TPSA. 2 linie != 2 stanowiska pracy.
Nigdy nie uzywalem tej ich smiesznej aplikacji. Same drivery a od ponad 3 lat routery.
I tak pozatym “od wersji Neo+640” nie znaczy ze ostatnio uzywalem Neo+640 (to nie to samo co Neostrada).
Wiec wiem co mowie. A Ty czytaj ze zrozumieniem, prosze;)
No netia dotarla i do mnie… Dzis… Na poczatku fajnie a potem coraz gorzej. Ping ok 100-110 ms co wytrzymam. Z megaupload na poczatku probowalem cos zassac bylo ok a teraz-5kB/s Przy wysylaniu pliku na skype potrafi sie przywiesic, polaczenei z gg niekiedy zerwie.
mam opcje 1mbps
test robiony przed momentem…
Witam, nie pisalem bo 3.03 odcieli mnie od TP.
W statusie napisali mi ze 5.03 powinienem miec Netie a tak naprawde jej nie mam. Dzwoniac do Netii dowiaduje sie ze nie otrzymali odpowiedzi od TP natomiast BL-9393 twierdzi ze odeslali juz. Modemu jak nie widzialem tak nie widze. Jestem w martwym punkcie.