Wczoraj dzwonili z Netii aby się aktywować… wejsć na tronę…, tylko jak jak net nie działa, poradzicie coś? czy najpierw trzeba zainstalować ich aplikacje?
popros kogos;)
Albo idz do kolegi:)
Wez ze soba zalacznik do umowy (musisz wpisac numer, i haslo)
Dostaniesz login i haslo do zalogowania sie;)
wpisujesz usera net24@net24.com.pl
hasło: net24 bodajże.
W takich ustawieniach mozesz wejść tylko na strone neti i się zarejestorwać. DOstaniesz hasło i wpisujesz w połaćzeniu.
Łączysz się przez Speadtuoch Conection bądź własne połączenie.
u mnie max prędkości ściągania to 85-90 kb/s a powinno być 128 lub coś koło tego już nie wiem co robić robiłem test prędkości na http://www.dsl.cz i to mi wyszło
http://www.numion.com/YourSpeed3/ShowMe … 55,633,441
Oto moje wyniki jak widac oba bardzo zblizone:)
Złączono Posta : 08.03.2007 (Czw) 14:20
To jest mierzone na tej 1 Mbit ta szybsza podam potem:)
No ty masz dobrą prędkość a ja zła też zamówiłem 1 Mb co mam zrobic poradzcie
A ja dalej mam neostradę
Jeżeli mi będą kazali jeszcze płacić (z tp) za marzec to ja ich do sądu podam. A modem wreszcie doszedł
Panowie, SZLAG MNIE TRAFIŁ NA POCZEKANIU!
Od kilku dni mam możliwość aktywacji konta lecz nie miałem sygnału ADSL. Oczywiście po telefonie dowiedziałem się że nie mam skrossowanych linii (czy jak to sie tam pisze) i trzeba czekać.
Dziś otrzymałem modem, połączyłem się z Netem i zarejestrowałem się. Wszystko było w miare ok, chociaż na necie byłem z 2 minuty. Po powrocie do domu /niedawno/ okazało się że net rozłącza mi się co pół minuty. Co każde rozłączenie na nowo synchronizuje mi się modem. Tu znów telefon to Tych “superagentów Netii” i okazało się że to wina TP. Kazali mi czekać do środy. Chęcią podejrzenia jaki mam net okazało się że mam zamiast zamawianego 1Mb mam 2Mb Czyli co… zgłosze znów już trzecią reklamacjęi co…?? Miesiąc jestem bez neta, praca w plecy… Nikt nie powie mi że Netia jest dobra. Podważam słowa w moim temacie, lecz teraz sie juz nie pytam tylko stwierdzam.
Pozdrawiam.
Ja mam to samo. W poniedziałek jestem aktywny, we wtorek dostaje modem z Neti i miga mi lampka z ADSL na modem i na pasku mam żółtą ikonkę zamiast zielonej. Net nie działa, nic nie mogę zrobić. Dzwoniłem tam chyba we wtorek z 20-30 razy nie udało mi się połączyć, w środę chyba po 5 razie i czekaniu ok 35 minut połączyłem się telefonicznie i zostało to zgłoszone jako awaria. Dzisiaj minęło 48 godzin (niby do 48h powinno działać) i nikt nic nie dzwonił. Zadzowoniłem do nich po 25 minutach połączyłem się i powiedziano mi że mam czekać na telefon od nich. :x :x
Ja tej sprawy tak nie zostawie. Federacja Konsumentow bedzie okupowana przeze mnie w najblizszych dniach.
Diesel
Moim zdaniem nie masz po co.
UKE juz wzywalo do rozwiazania tej sprawy i podano 15.03 jako ostateczny termin Potem mozesz slac ale teraz nie ma po co bo porozumienie zawarte miedzy Operatorami i juz…
No tak, ale Panowie, zamawiam 1Mb a mam 2Mb?? Jak oni w ogole czytaja te umowy?
I to zle??
Przecierz placic bedziesz i tak za 1 Mb a bedziesz mial podlaczone 2 Mb.
Wlasnie zle, bo na dokumentach ktore przyszly do podpisu bylo zle zaznaczone 2Mb… skreslilem w.g porad konsultanta i zaznaczylem 1 Mb z parawką, zmienilem takze kwote z 115zl, na 64 + parawka. Jak widac… nie odnotowali tego ;/ Jesli przyjdzie mi placic 115,- to sie WKU:)
Diesel: Ile czekałeś gdy miałeś problem z ADSL od czasu zgłoszenia awarii?
Czekam juz pelne 48 godzin i nic.
Współczuję. A mi net z neo teraz tak muli że ledwo strony i gg chodzi
Ciagle nie potrafie zrozumiec dlaczego rozrywa mi polaczenie. Wczoraj np. ponad godzine siedzialem i nic. Ale potem znow zaczelo rwac, teraz rowniez rwie. I to w dziwny sposob. Nie to ze po prostu mnie rozlacza tylko na nowo synchronizuje sie modem. Juz 3cia reklamacja zostala zgloszona do Netii. Zastanawiam sie kiedy oni to wszystko ponaprawiaja. W sumie nie maja innego wyjscia. Od momentu aktywacji mojej, biora juz za to pieniadze.
A to Ty Diesel przynajmniej możesz się połączyć, a ja wogóle. Cały czas miga mi lampka ADSL (a na pasku żółta ikonka zamiast zielonej) i nie udało mi się jeszcze wejść na tą stronę Neti.
kingpc, na sagemie tez mi miga, ale jak podlacze modem od netii sygnal mam