Diesel i jak masz już dobry net ?
Tak, dzisiaj dziala wszystko jak trzeba, ale prawie, poniewaz ponoc jest jakas konserwacja linii stykowych TP i Netii, i net moze stracic na przepustowosci w calej polsce do 70%. Niestety to mnie obejmuje. A co do reklamacji z 2mb na 1mb, mam otrzymac pisemne sprostowanie itd.
jeszcze 2 dni a na prawdę stracę cierpliwość ! Neostrada jest dalej a netii jak nie było tak nie ma !
Odnośnie internetu z Netii nie mogę się wypowiedzieć, ale na telefon nie narzekam. Mam taki abonament, że razem z rozmowami płacę góra 20 zł na miesiąc.
Niestety predkosc zenujaca Podobno maja jakies konserwacje prawda to?
U mnie predkosci nadal wysmienite.
Mam Net24 od 10 dni. Przełączenie z neostrady odbyło się w miarę bezboleśnie. Neo wyłączyli dopiero 28 lutego (choć mogli wyłączyć 15 lutego) a 3 marca miałem już Netię. Całe szczęście, że nie czekałem na telefon tylko sam aktywowałem. Bo do dzisiaj nie zadzwonili. Internet działa ale w godzinach 14-24 i w cały weekend transfery są żałosne. Miało być 1 Mbit jest max 400 kbit. Download skacze jak kangur a ostatnio kilka razy zerwało mi połączenie (akurat grałem w pokera online i pare ładnych dolców poszło się je…ć). Na infolinii w Netii gra muzyka, na maile nie odpowiadają. A z neostradą (też 1Mbit) nie było nigdy żadnych problemów. Cóż połakomiłem się na trochę ponad 30 zł oszczędności (zmieniłem abonament na socjalny i sam internet też jest trochę tańszy) ale w zamian wdepnąłem chyba w niezłe g…; Mam tylko nadzieję, że Netia uporządkuje w końcu ten kosmiczny bur…l jaki obecnie u nich panuje i zaczną w końcu wywiązywać się z umowy.
DOstalem oficjalna odpowiedz telefoniczna, iz linie sa w trakcie konserwacji.Do konca miesiaca problem powinien zniknac.
Super a ja dalej mam Neo. Jutro 15. Wpakowałem się w 1 wielkie g****
A ja dzwoniłem i miły pan wyjaśnił mi, że do jutra TP powinna podać im warunki techniczne mojej lini TP, być może podłączą już w piętek , niestety co do modemu pan się nie orientował :? . Może ktoś wie gdzie mam zadzwonić by się dowiedzieć (tzn. 801802803 i dalej jakie cyferki naciskać
)
Mi nadal miga lampka na modemie ADSL i daje im czas do piątku :evil:
a na mojej ulicy była awaria centrali netii przez parę godzin nie było neta a teraz jest ale za to jaki?! od 6 lutego posiadam neta 512 od nich a teraz mam ponad 2mega!
życzę jak najkrótszego czekania panowie!
Jak już pisałem mialem expresowe podłączenie po kilku godzinach (strefa58). Net chodził jak burza - mogłem videokomunikować się, ściągać pliki (legalne)i transer cały czas 120-160 kilo, nigdy nie spadł poniżej 120. Wczoraj rano nastąpiło dup… i neta nie mam :roll: . (“A był taki ładny, amerykansky…”) Zglosiłem awarię (kod 721) i czekam… Juz widzę w myślach gościa w niebieskim mundurku z napisem TPSA z kombinerkami i głupim uśmiechem :twisted: ale nie wiem…
A do mnie przyszło z pocztą jakieś papiery podpisane przez tego “bosa” netii.
Tak więc chyba jutro albo pojutrze będę się cieszył (albo i nie) internetem z netii.
Mi nadal nie działa netia. Zabieram się zaraz za pisanie do nich pisma, bo na naprawienie zgłoszonej awari mają 48h a teraz mija już 2 tydzień
Dziala jak trzeba
Diesel dzwoniłeś do nich/pisałeś?
A u mnie prędkość 2 razy mniejsza niż powinna być
Złączono Posta : 16.03.2007 (Pią) 14:47
Już mam tego po prostu dosyć
Dzialalo… nie nie pisalem… myslalem ze sie naprawilo ale teraz to juz… przesada, na 2Mb, predkosc DL to 37kb ;/
Niedawno zadzwoniłem do netii i mi powiedzieli że tp odrzuciło ich proźbę o przekazanie linii ! No by to kurczaczek