Netia - cała prawda. Złodziejstwo? Kłamstwo? Naciąganie?

michael-1992 , to nawet dobrze, jaka masz opcje Neostrady??

Bo u nas Netia, nawet ta wypasiona chodzi czasem gorzej niz Neostrada 128.

Witam ja czekalem prawie miesiac neo odlaczyli 20 luty a netie podlaczyli pod koniec dnia (15 marca) w tygodniu transfer max ale w weekend troche slabiej (spore skoki) ogolnie jestem zadowolony. Pozdrawiam

To masy farta bo u mnie s predkosci tragiczne takie jak na neo 320 :frowning:

Invader co rozumiesz pod zwrotem “skoki”?

u mnie

Wyniki:

Download Speed: 277 kbps (34.6 KB/sec transfer)

Upload Speed: 251 kbps (31.4 KB/sec transfer)

Data i czas: Sat Mar 17 2007 14:51:25 GMT+0100

Złączono Posta : 17.03.2007 (Sob) 15:05

Oficjalnie sie dowiedzialem ze koserwacja punktow stykowych przez co mamy tak obciazony net potrwa jeszcze jakies 8-9 dni do konca miesia MAX. A cala wina przez co mamy zwolniony internet nie pochodzi od strony Netii tylko TPsa, poniewaz to im nie wyrabiaja linie, styki w zwiazku z czym obnizyli nam przepustowosc i przeniesli nas na zastepcze, poki nie postawia odpowiedniego lacza.

Mnie już powoli zaczyna Netia denerwować, umowę podpisałem 5 lutego (!) a do tej pory nie dostałem modemu… Zadzwoniłem, powiedzieli że do 16 marca dostarczą i nic nie dostarczyli :confused: Ile wy czekaliście na modem? Bo mi się wydaje że 1,5 miesiąca to trochę za długo…

ja czekałem 7 dni na modem

512 a zamówiłem z netii 1 mb

To dobrze, narazie nie przechodz na Netie, poki sa takie lagi.

Ja w nocy mam transfer 50, wiec to i tak mniej niz Twoj w TP.

Daruj narazie…

No od środy nie mam netu choc miałem… dzwonie codziennie i d…a Każdy z przedstawicieli mówi, że TPSA odłączyła i to się z moich obserwacji zgadza. (za każdym razem czas oczekiwania na przedstawiciela na telefonie od 30 min do ponad godziny a to nie jest za darmo!!) I co teraz??? Podają, że zgosili do tepsy. A ci wynika z tego - niech mocz będzie z wami… :-x

Ale są jeszcze lepsze jaja. Mój szwgier też zgłosił migrację do Netii zresztą za moją namową . Do tej pory nic nie ma. A tu znienacka taki list: :o

"Twoje zamówienie zostało wysłane do TP

13 lutego 2007 r. Czas odpowiedzi TP SA wynosi 7 dni roboczych.

Niestety do tej pory możliwość realizacji Twojego zamówienia nie została potwierdzona przez TP SA pomimo, że upłynął kolejny termin wynikający z Porozumienia pomiędzy Netią a TP, tj. 15 marca 2007 r. Dokładamy wszelkich starań, by TP SA do 19 marca 2007 r. do godz. 17.00, potwierdziła możliwość realizacji zamówionej usługi. W przypadku braku tego potwierdzenia będziemy zmuszeni wypowiedzieć Twoją umowę. Wypowiedzenie wyślemy do Ciebie najpóźniej w środę 21 marca 2007 r."

Czyli że od miesiąca netu NIE MA a najpewniej WCALE nie będzie miał! Ciekawe co na to tepsa, czy będzie mógł wrócić do nich i na jakich zasadach.

Poprostu to wszystko robi się tragiczne. Jeśli powiedziano Ci że to wina TP to zadzwoń do nich na 9393 i powiedz co Ci powiedzieli :roll:

Wyniki:

Download Speed: 264 kbps (33 KB/sec transfer)

Upload Speed: 234 kbps (29.3 KB/sec transfer)

Data i czas: Sun Mar 18 2007 13:38:13 GMT+0100

Ludzie , a gdzie w takim razie jest pozostaly transfer??

Umowa umowa ale ja bede dzialal, nie po to place kupe kasy by miec cos gorszego niz mialem.

Złączono Posta : 18.03.2007 (Nie) 13:45

informacja z działu technicznego:

sieć ma zostać rozbudowana w dniach 15.03-31.03

http://www.numion.com/YourSpeed3/ShowMe … 55,861,677

http://www.numion.com/YourSpeed3/ShowMe … 55,861,692

U mnie caly czas

Ty sie ciesz, bo niedługo - tak jak mi - całkowicie ci zakręcą… :roll:

Od ponad 2 tygodni mam tak nieprzerwanie:)

Mi chyba automatycznie zerwą umowę z Netią i TP. No i jaki ja wezme internet ? Jak do Tp nie wrócę bo nie można a netia już mnie nie obchodzi. A radiówki nie chcę !

Chlopaki podawajcie swoje wyniki testow z http://www.speedtest.pl/

ps. mozna wrocic do tp, na nowych warunkach, dzwon po info na 9393

Jeszcze jest coś takiego http://www.multimo.pl/

Ma ktoś jakieś doświadczenia? Ile się czeka?

Uff jak dobrze ulżyło mi :slight_smile:

Na nowych warunkach czyli?

czyli tak jak bys byl nowym abonentem i szedl wykupic neostrade… obowiazuja cie promocje itd.