Masz 10 dni przy zakupię przez internet/telefon zawsze w przypadku zawarcia umowy z operatorem komórkowym czy taką Netią.
A ja podejrzewam, że sam możesz mieć jakiś problem (np. po liczbie użytych “!”). Koszty były w umowie, więc skąd zaskoczenie? W umowie i regulaminach masz czasy realizacji i wszystkie informacje - jak i kiedy składać reklamacje też, no chyba, że piszesz ze świata równoległego w którym tego nie ma…
Maja syf w tej firmie i tyle.
I to bardzo spory syf. Poza tym maja bardzo lekceważący stosunek do klienta. Do póki nie podpiszesz umowy to są super mili. A później olewają klienta. Konsultant zapewnia o danym terminie po czym wszystko milknie. A jak zadzwonisz do nich z pretensjami to zasłaniają się regulaminem i że zgodnie z nim oni mają np. 30 dni a nie jak zapewniał konsultant 10.
Dla mnie Netia to wzorcowa firma. Wszystko działa poprawnie a jeśli nie, jest szybka i skuteczna naprawa, są bonifikaty za nieczynny internet, raz na pół roku mam zniżkę pieniężną lub podwyższenie parametrów internetu bez dodatkowej opłaty abonamentowej. Niedawno przedłużyłem umowę z następną 25% zniżką - gdzie będę miał lepiej?
Andrewstone A skąd jesteś? Pewnie sporo zależy od lokalizacji.
neta ja odradzam cały rok miałam problemy z tą firmą zanim udało się rozwiązać umowę, fakt że pewnie w każdym mieście firma inaczej działa ale ja strasznie jestem zrażona do neti
Ja miałem na początku internet od firmy Bater-Net, która potem zmieniła nazwę na Netis i dołączyła do InterNetii (zrzeszenie kilkunastu spółek dla Netii).
Od momentu połączenia z Internetią obsługa pogorszyła się znacznie, awarie były wkurzające (minimum 1 raz w miesiącu), reakcja na usunięcie awarii tragiczna.
Wtedy zacząłem odliczać dni do zerwania cholernej umowy by zmienić dostawcę. Najlepsze, że przy rezygnacji z przedłużenia umowy babka zaproponowała mi internet 4Mb/s, a miałem wtedy 2Mb/s. Oczywiście odmówiłem i zapytałem ją co by wybrała: Netię 4Mb/s (miedź) czy UPC 25Mb/s (światłowód). Nic nie powiedziała co mi poprawiło humor ;).
Także Netię w Zabrzu-Zaborzu odradzam każdemu :).
Albo tam pracujesz, albo korzystasz z ich usług na Marsie.
jeśli ktoś ma tylko wybór Tp-Orange lub Netia to wybiera Netię bo taniej …
Netia, trzeba przyznać ma korzystne stawki co do oferowanych usług przez nich. Jednak, kiedy pierwszy raz zakładałem u nich internet musiałem czekać 2 miesiące, aż się łaskawie pojawią i mi podłączą wszystko. Potem przy zamianie na router, czekałem 3 miesiące. Ale powiem szczerze że się opłacało polecam, każdemu kto ma cierpliwość
posiadam Netie od jakis 2 lat i szczerz mowiac jestem dosc zadowolona.
widadomo, ze czasem zdarzaja sie jakies problemy, ale zaden dostawca internatu nie jest idealny
LOL. Czekałeś tyle czasu i polecasz? No weź nie załamuj. :x
Tak , tak z pewnością,takie bonifikaty że net mi nie działał ok 20dni i dostałem rachunek i tak normalny po telefonie do nich jakoś przeliczyli że 1/30 ceny od dnia czy jakoś tak,totalne dno,sprawę oddałem do sądu konsumenckiego to wtedy raczyli zadzwonić i naprawić wszystko ,jak powiedziałem że zerwę umowę raczyli mi dać neta za 1zł przez 2miesiące a na tel wydałem ponad 100,super!
Mam pytanie. Jak u Was sprawuje się NETIA SPOT? Nie macie problemów z rozłączaniem z jego powodu?
Ja używałem go tylko kilka dni (bo ci idioci wysłali mi przez pomyłkę zamiast Technicolora :D) i w tym czasie nie było żadnych problemów, no poza tą wkurzającą usługą co włączała hotspota.
U mnie niestety wszystko wskazuje na to że NEtIA Spot jest winny zrywaniu połączenia pomimo przyzwoitych parametrów linii.
U mnie też często zrywało ale po wifi,pomógł nowszy soft :),mam go nadal ale wolę router tp linka + access point tp link.
Netia Spot jest OK. Jeżeli poprosisz o wizytę techników to mogą go wymienić na inny (bo akurat ten konkretny który masz może nie działać). Ja poprosiłem o techników, ale nie wymienili mi Spotu, a kable od domu do słupów, pogrzebali w skrzynce na słupie i od tamtego momentu nie straciłem połączenia już ani razu.
Soft mam najnowszy. Zerwanie polega na tym , że na kilkanaście sekund zapali się czerwona dioda i po chwili znowu wraca biała.
Jeżeli go zresetuje to na jakiś czas jest spokój. Do czasu następnych zerwań.