Netia - opinie

witam

10.05.2012 zadzwoniłem na tą tzw infolinię netii (jak już ktoś wcześniej napisał trudno nazwać to infolinią) i od tego pożal się “konsultanta” (chyba z łapanki ) otrzymałem informację jak szybko i sprawnie będę miał podłączony internet , bo oprócz ceny zależało mi na czasie. według niego na początku tygodnia przyjedzie kurier a potem zaraz po otrzymaniu podpisanej umowy wyślą router . kurier faktycznie był i to by było na tyle co się zgadza. do dzisiaj nic się nie dzieje . złożyłem reklamację aby odsłuchali rozmowy z tym pseudo konsultantem i wyjaśnili sprawę . odpisali mi ,że tak uczynią i skontaktują się ze mną 28.05.2012r i co ? oczywiście nic . mają człowieka w ******* bo umowa już podpisana a ty sobie czekaj .

jak się dzwoni na tą “infolinię” to też nic nie wiedzą ( jak zadzwoniłem na info w dniu przybycia kuriera z umową ,żeby coś wyjaśnić to powiedzieli mi ,że to nie od nich kurier bo takiej umowy w systemie nie ma i chyba coś mi się pomyliło). jeden wielki BAJZEL!!

potwierdzam opinię o tych śmiesznych konsultantach . nic na gębę tylko niech mailem wysyła konkretne warunki umowy bo jak już wspomniano wszystkie rozmowy nagle znikają z dysku.

jakby to była dużo ważniejsza sprawa to bym chyba odszukał tego konsultanta (pamiętam nazwisko) i wyjaśnił mu osobiście pare spraw . może oduczyłby się kłamać ********** jeden

Dodane 05.06.2012 (Wt) 16:32

witam

dostałem ostrzeżenie za wulgarne słownictwo ale trudno jest opisać netie w innych słowach (uważam ,że i tak byłem delikatny).

dodam do postu powyżej to ,że właśnie (prawie po czterech tygodniach)dostałem pismo od netii informujące mnie :" pomimo zawarcia umowy o świadczeniu usług…nie mamy możliwości rozpoczęcia świadczenia usług …" i rozwiązują umowę ze skutkiem natychmiastowym. jakim trzeba być niedoro…m ,żeby pierniczyć takie farmazony jak robią to “konsultanci” netii??? żebym potrzebował internetu do oglądania Bolka I Lolka to trudno się mówi ale potrzebowałem do firmy i jest mi faktycznie niezbędny a teraz otrzymuję taka informację mimo wcześniejszych zapewnień , że wszystko jest ok i jeszcze podali datę 8.06.2012 jako ostateczną datę podłączenia .

no cóż chcesz przejść do netii zastanów się sto razy a po zastanowieniu się i tak tam nie przechodź

pozdrawiam

Piotrek1978,zgadzam się z Tobą i w takich sytuacjach nie powinno być ostrzeżeń nawet na takich forach.Podpisałem umowę we wrześniu 21011r na internet 20mb z routerem wifi (ten co małpy reklamują w tv) Internet działał jak ta lala przez miesiąc i zaczęły się problemy.Modem pokazywał białą lampkę /diodę że net jest a na żadne strony nie mogłem wchodzić,więc postanowiłem restartować,problem mijał i po tygodniu wracał,więc znowu restart modemu i znowu pomagało,znowu działało ale juz po kilka dni,więc znowu restart i działało po 24-48h aż nadszedł armageddon że restrat nie pomagał nic,dzwonie na infolinie z komórki ponieważ nie mam stacjonarnego a z budki tp na ulicy 801 zablokowane,straciłem na infolinie 600min i wyszedłem poza limit prawie 60zł w ciągu 2miesięcy dostałem strasznie dobrą rekompensatę 1/30 jakiejś tam wartości–>przykład (nie miałem 2tyg neta a musiałem płacić 42zł a za cały miech 60zł) Zaje…ta rekompensata !Od stycznia działał normalnie ponieważ działał na asmaxie ar901 co się okazało routery które dawali były schrzanione bo wysłali mi kolejne 2 i ta sama sytuacja.Teraz mamy czerwiec 2012 i zaczęły mi się te same problemy co z ich routerem wifi z chwilą kiedy podłączyłem tp linka aby sygnał rozdzielić po kablu pc i ps3 ale sytuacja wygląda następująco.TS i gg działa ale nie mogę na żadną stronę wejść a na ps3 net działa normalnie,na drugi dzień jest odwrotna sytuacja na pc nie działa a na ps3 działa,na 3dzień jest tak że w danych godzinach net nie działa ani na ps3 ani na pc ale wifi łapie ale znowu na kolejny dzień jest tak że nie działa nic i w danej godzinie po restarcie modemu x10 działa net na pc a reszta leży,i wysyłają mi instrukcję gdzie jest 36 tematów i w tym mam szukać aktualizacji modemu asmax bo (niby w ich zdaniu po tej stronie leży wina) mam sobie zainstalować ale jak?!Skoro jest 36tematów i w każdym po kilkanaście różnych tematów??? !!

Nie wiem jak wy ale ja sobie chwalę Netię nie miałem z nimi żadnych problemów - choć jestem na ich lini miedzianej :wink: teraz właśnie będę przedłużał umowę :slight_smile: obecnie mam 8Mb/s za 49zł + telefon 50 minut za 20zł . Che na samego Neta przedłużyć internet z wyższą prędkością :wink: bo telefon mi styka choć w netii można mieć sam net bez telefonu i utrzymania lini :wink: na razie są negocjacje zobaczymy co uda mi się ugrać

folusek,bo to wiesz nie każdy ma problemy z netią jednak gdzie bym nie spojrzał to bardzo złe opinie i bardzo podobne problemy,wyżej opisany problem (mój) dzisiaj lepiej a to za sprawą że odłączyłem router tp linka net zaczął działać,ale uwaga nie jest to wina routera,obojętnie co bym nie podłączył do mojego neta wykłada się z nowym urządzeniem po ok 2tygodniach i pada całkowicie,wiec jeśli była by to wina routera to od razu coś by się działo,na początku też mi zganiali że to wina mojego kompa,sformatowałem go i pokazałem że nie jest to wina mojego kompa więc poparli mnie,po tym wymyślili coś innego co też okazało się błędem,na końcu stwierdzili żebym sobie załatwił we własnym koszcie najprostszy modem którym jest asmax ar901 no i działało do tamtego tygodnia ponieważ jak podłączyłem tp linka po 2tygodnia zaczęły się dziać takie same rzeczy co ww poście na ich routerze,więc dlaczego mam płacić za bubla?Młody kupił sobie konsolę więc wypadało by żeby była podłączona do neta a tego nie mogę zrobić bo wykłada się net po podłączeniu routera i koło zamknięte.

No to lipa,ja to raz tylko miałem problem taki że 3 razy przyjeżdżali do mnie ale dopiero za 3 razem skapnął się ktoś że coś jest nie tak w skrzynce na innej ulicy i coś tam przestawił i działa,problemy miałem tylko z ich netia spotem który ciągle zrywał neta po wifi itp. wymienili i było to samo wkurzyłem się i wymieniłem router i jest lepiej choć ten nowy po 8 miesiącach chyba muszę oddać do serwisu bo coś nie działa zawsze wps i neta po wifi też coraz częściej zrywa a na netia spocie już działa ok bo wgrało się nowe oprogramowanie minus to słabszy o wiele zasięg bo anteny wewn. i nie mogę zmienić na 20/40 mhz bo jaja się dzieją więc jest tylko 20 mhz,wtedy też można tylko ustawić kanał nadawania wifi,auto wg mnie tak sobie działa wolę sprawdzić na jakich kanałach sieci nadają tam gdzie stoi router wpisać do programu i on mi pokaże najlepsze kanały :slight_smile:

No to witaj w klubie,właśnie mnie też chodziło o netia spota,ta sama sytuacja tylko u mnie działał miesiąc i musiałem podłączyć tego asmaxa ale co z tego jak teraz mam ps3 i bez neta przy konsoli być?Bezsens totalny.

lepiej własnego routera używać niż zapłacić 100zł :slight_smile:

Ma dużo możliwości ale jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego, ja do tego za niego dałem 100.

teraz daja za free :slight_smile: osobiście za 100zł nie wypożyczałbym go :frowning: a i tak po 5 latach będziesz płacił co miesiąc za nie go haracz :o jeśli go będziesz jeszcze miał :lol:

Wiem jak ja brałem też tak było ale musiałem wziąć wcześniej za kasę bo router mi siadł a ten skusił mnie możliwościami, to oddam i tak niedługo wcale go nie będę używał jak kupię access pointa, używam go tylko kiedy idę z tylu domu posiedzieć tp link tam nie ma zasięgu.

No ja jak wcześniej pisałem kupiłem sobie tp linka żeby zapodać neta na konsolkę i ■■■■ blada,net siadł,zastanawiam się co mam zrobić żeby to działało :evil:

czy ktoś z was ostatnio przedłużał umowę ??? jakie dają propozycje ???

Ja jakieś parę miesięcy temu przedłużyłem na warunkach Internet No limits + telefon bez limitu na stacjonarne na łączu tp

4 miesiące po 1zł potem 109,90

mi właśnie się kończy umowa :slight_smile: i czekam na dobra propozycję jestem na linii miedzianej Netii obecnie 8Mb/s za 49zł + telefon 50min za 20zł

Miałem prawie tak samo, że przedłużałem, ale po przedłużeniu mogą się już wypałować, zresztą poczytaj moje wypowiedzi wyżej.

Najlepsze oferty i najlepsza obsługa jest w Salonie Netii. Ostatnio byłem w salonie w Poznaniu i wynegocjowałem internet 50Mb/s oraz telewizja 82 kanały za 89 zł na miesiąc, w tym router i dekoder za darmo. Ich salony można znaleźć na stronie www.salon-netia.pl. Z tego co wyczytałem telefonicznie też można się z nimi kontaktować.

Tak i to kilka razy w ciągu kilku miesięcy. Mają w chu.ju klientów ;/ i robią sobie jaja z nich, a dodam, że jestem ich klientem od samego początku jak weszli na polski rynek. Gdybym mógł to już dawno bym z tych idiotów zrezygnował, ale przez jeb.aną Ineę jest monopol w Poznaniu (i jeszcze nie jest wszędzie dostępna) i nie da się wybrać innego operatora. Nie ma UPS, Vectry ani nic podobnego co ssie. Najlepsze jest to, że wyjedziesz sobie kawałek za Poznań np. Koziegłowy i co? Inotel - Net 100 mbit w cenie 80 zł. To jest śmiechu warte, podpisałem umowę z Netią na 50 mega vDSL w lipcu na łączach Cu i do dziś usługa nie działa. Dodam jeszcze, że urządzenie wysłali mi dopiero po kilku reklamacjach i w dodatku nie to co mieli. Zamiast routera vDSL wysłali Netia Spota… Po prostu oni są chorzy i przez te komercjalizację, tracenie siana na Tomka Kota jakość ich usług upadła niżej niż najgłębsza depresja. Nie będę robił tej “firmie” dobrze i kupował własnego routera vDSL, bo oni powinni mi już za to co zrobili płacić wielkie odszkodowanie, a to jak mam płacić 200 zł za pudło? Chyba ich wali :P.

Ehh. No tak to już jest. Co do Inea to kolejna wielka porażka. Miałem to coś bo internetem tego nazwać nie można. Kilku znajomych miało z nimi też ładne przygody. Absolutnie nie polecam. Masz w tym momencie rację. Tak duże miasto jak Poznań a w zasadzie góruje dwóch niestety nie najlepszych dostawców tj. Netia i Inea. :?

Nie wiem czy to są jakieś układy czy coś, ale straszny monopol jest i przez to tak niska jakość usług. TPSA aka Orange czy Dialog to w ogóle nie maja nic do powiedzenia, a standard internetu mobilnego w Polsce to jest coś śmiesznego, jeśli chodzi o ceny i limity transferu, a nie wspominam już o prędkości.

Dodane 13.09.2012 (Cz) 17:46

Nie no ta firma jest chora. Moje problemy zaczęły się z nią w styczniu tego roku, kiedy to konsultant zadzwonił z superhiperzajebistą ofertą neta 50 mb + telewizji w cenie chyba 79,99 z telefonem wychodziło chyba ponad 100. Jedyne co musiałem zrobić to zrezygnować z telefonu i podpisać umowę na nowo… Tak też zrobiłem, ale potem słuch zaginął po nim, inni konsultanci twierdzili, że takiej oferty nie ma, a telefon jak straciłem tak straciłem. Nie wspominam nawet o fakcie, że podpisana lub nie (nikt tego nie wie) umowa ze stycznia cały czas widnieje na moim koncie. W sierpniu tego roku umowa z tą firmą się miała skończyć, więc już do mnie dzwonili czy nie przedłużę z nimi marnego 20/1 po łączach Cu na ADSL. Chyba ich ocipiało. W końcu zdecydowałem się na 50/4 na VDSL i wszystko miało być super (myślałem, że zmądrzeli nieco), ale nie. Dodam jeszcze, że od stycznia kontaktuje się z nimi tylko przez komórkę - infolinia (bo stacjonarki już nie mam) czyli marnuje na to kilkadziesiąt złotych z mojego rachunku, bo nota bene zajebiste Orange zamieniło siano na minuty -.-. Wróćmy do rzeczy. 3 dni po “podpisaniu” umowy przez telefon dzwoni koleś i mówi, że była burza i im się umowa nie zapisała i dodatkowo mówi, że takiej oferty jak przedstawił gość poprzedni nie ma u ich tj. 50/4 mb w cenie 79,90 3 miesiące za 1 zł (wtedy tej oferty jeszcze nie było u nich na stronie). A ja mowie, ze chyba go poje… i potem w kolejnych dniach rozmawiałem pewnie z kilkoma-kilkunastoma ludźmi, z których każdy mówił co innego. Jeden, ze umowa jest podpisana i jest u nich w systemie, ale oferty takiej nie ma, inni, ze umowy nie ma. Ostatecznie dogadalem sie z jednym facetem z infolinii finansowej na takie warunki jakie przedstawil kolo w pierwszej rozmowie, bo jak to ujal "wierzy mi, ze tak bylo i nie ma potrzeby odsluchiwania nagrania z rozmowy) - ja sie tego domagalem. Facet jak twierdzil wprowadzil poprawki do systemu, lecz tylko w sekcji notatek, bo on nie ma uprawnien do poprawiania danych. I co? Dalej gowno. Zamowione urzadzenie oczywiscie nie przyszlo, a kolejne osoby mowily, ze “ponaglily” wysylke. W miedzy czasie Netia przysyla mi na maila potwierdzenie umowy, ktore wypisane jest na zly adres (inny mam do faktury VAT inny do swiadczenia uslug). Internet Max 50 mialbyc swiadczony od 06.08.2012. Jednak po kolejnych rozmawach okazalo sie, ze moze byc to swiadczone od 06.09.2012, bo jeszcze technicy nie sa w stanie mi tego wlaczyc (mimo, ze przeciez oni to robia zdalnie -.-). Czekam do 06.09.2012 i co? Okazuje sie, ze przysylaja urzadzenie na “za piec dwunasta”, ale jakie? Netia Spota. Swiadomy, ze na tym Netia Spocie napisane jest ADSL dzwonie do nich znow na swoj koszt i mowie, ze od dzis mialem miec 50 mb na VDSL, a koles mowi, ze nie to urzadzenie przyslali. Koles daje zlecenie na wysylke routera Technicolor dnia 06.09.2012 i mowi, ze jak przyjdzie to mam do nich zadzwonic - tak na swoj koszt -.-. Mija 07 i 10 dzien wrzesnia, a smsa o wysylce jak nie ma tak nie ma. Pisze wiec zgloszenie-reklamacje na Netii Online zeby mi to w koncu wyslali i efekt jest taki, ze w srode przyszlo urządzenie. Dzwonie na infolinie (pomijam, ze musialem dzwonic kilka razy, bo trafilem na konsultantki idiotki) i mowie, ze maja wlaczyc 50 mb. Kolesiarka wlacza i mam dziala - 50 mb pobierania i ZAFAJDANE 2 Mb wysylania! A mialo byc 4… Dzwonie wieczorem mowie o sytuacji, koles mowi, ze resetuje na centrali cos i mam sprawdzic - sprawdzam i jest to samo co wczesniej. Koles nastepnie wystawia zgloszenie i mowi, ze w ciagu 24h powinna byc odpowiedz. Dzis po poludniu dzwoni do mnie koles “technik” (oczywiscie z ZEWNETRZNEJ firmy), ze musi do mnie przyjechac. Przyjezdza wchodzi, z ryja juz jakis madrala, podlacza swojego laptopa, wchodzi na lamerskie tester.netia.pl i mowi: “No to wszystko okej, awaria naprawiona”. Jebłem dosłownie na miejscu. Miałem ochotę wychlasnąć mu Netiowskim routerem w twarz… Nie wiem co mam poczac teraz, bo w moim jakze zajebistym miescie, z jeszcze lepszym prezydentem jest MONOPOL na Intenet. Jest Netia i Inea. Jedna i druga firma ssie, pierwsza wiadomo, druga natomiast nie jest dostepna w calym Poznaniu -w tym u mnie (mimo, ze jest na okolicznych wsiach!!). Aha jeśli się zastanawiacie co ja tak z tym uploadem - ze względu na branże właśnie na tej prędkości mi zależy. Na koniec kilka dygresji co do netii:

1. Moim zdaniem wystepuje taka zaleznosc - im ta firma sie bardziej rozrasta i ma wiecej klientow tym jakosc uslug jest jeszcze glebsza niz szambo.

2. Ci konsultanci co tam pracuja to banda idiotow, nie wiem kto ich szkoil, dam im tam prace czy robia na umowe zlecenie czy cos, ale to po prostu skonczone patachaly nic nie wiedzace, przyklad: od stycznia tego roku od kazdego otrzymuje inne informacje jedni mowia, ze u nich maksymalna predkosc to 20/1, inni, ze 50/4, inni zas, ze do moze byc do stu, ale ci dziela sie na tych co twierdza, ze predkosc uploadu to 1/10 predkosci pobierania i tych, ktorzy mniemaja o dzieleniu predkosci pobierania przez 4,25. Na sam koniec przychodzi “Technik” i mowi mi, ze u nich upload to MAX 2 Mb. :evil: :evil: :evil: Najlepsze jest to, ze np. we Wroclawiu to Netia swiadczy uslugi z predkoscia uploadu 8 Mb/s.

3. Netia ma wyje… na klientow i tyle.

Sorry za brak polskich znaków, ale jestem zażenowany i najchętniej to bym te “firmę” spalił.

PS. Ktoś ma/miał podobne doświadczenia?

Dodane 13.09.2012 (Cz) 18:03

W sumie naszła mnie taka refleksja - czy problemy z Netią nie zaczęły się jak wykupili 100 % udziałów w Tele 2 i Dialog ?

Witam nie polecam przez duże P zamowiłem internet 20mb/s(03,09,2012) 79,90zł na lini tp (LLU nieaktywne) dzisiaj (15,09,2012) niemam zadnych informacji ponoć ci idoci nie wprowadzili nawet umowy do systemu !!