Netia - opinie

no przezucili się na oczernianie upc jak uświadomiłeś im że ludzie wiedza że te posty pisane pod adresem netii mają świadomie oczerniać tego operatora i nie mają nic wspólnego z prawda :stuck_out_tongue: wystarczy spojrzeć na datę rejestracji użytkownika i datę napisania postu :lol: doprawdy ludzie zachowujecie się prymitywnie 8)

Jestem abonentem Netii, mam 4MB i polecam bo to jedyna alternatywa dla tp szeroko dostępna.

W ciągu 5 lat miałem tylko 1 awarię i 2 dniowy brak internetu. Ogólnie to nie narzekam.

Tak jak ktoś wcześniej napisał Netia ma spory bałagan w papierach. Dla przykładu pesel mojego ojca jest wpisany pod moim imieniem i nazwiskiem a mój pesel pod jego. Potrzebowali dane osoby która odbierze modem i pomieszali je z danymi osoby na którą jest usługa. Troszkę śmieszne ale i tak polecam, jestem zadowolony.

Ale gdybym miał dostęp do UPS przyłączyłbym się od razu :slight_smile:

Czyżby? A Orange Freedom, Multimo i wiele innych?

UPS może ci się przydać co najwyżej podczas braku prądu :slight_smile: Chodziło chyba o UPC.

No tak UPC, błąd w druku ;p

Orange Freedom wg mnie nie jest szeroko dostępny, mój sąsiad miał w tp i chciał coś innego. W Orange mu powiedzieli że nie da rady u niego a mieszka w centrum miasta - 25tys mieszkańców. Co prawda było to z 7 miesięcy temu, ale niemiłe odczucie pozostało.

Multimo wg odczuć klientów jest niestabilne, często zrywa i mają sporo awarii.

Multimedia - testowaliśmy kiedyś, doszło do tego że pilne przelewy wykonywaliśmy w kawiarence albo zaprzyjaźnionej firmie.

Obił mi się jeszcze o uszy Dialog ale on ma wszystko na tp, jak gdyby firma w firmie więc mogiła.

Według tego co czytam, jest odwrotnie.

Jeszcze jest Era, Etlink i Netk@ (oferta Telekomunikacji Kolejowej), ale te 2 ostatnie (a na pewno Etlink) mają też ograniczony zasięg.

A jak to się ma do tematu “Netia - opinie”

Posiadam Internet 8mb z Netii na cyfrowej linii Netii z routerem TP-Link i jestem bardzo zadowolony, zero lagów, niskie pingi, nigdy nie zrywa internetu. Na liniach TP nie ma co brać, bo prędkość tylko do 2mb można sobie zamówić.

Mi działa zawsze i nie czekam długo na rozmowę z konsultantem.

Nigdy nie miałem problemów z ich usługami i jakoś zawsze trafiam na miłych konsultantów. Dziwą mnie opinie kolegów wyżej.

PS. Maxymalna prędkość pobierania pliku to prędkości łącza podawana przez usługodawcę dzielone przez 8.

Zależy gdzie :slight_smile:

Pewnie dlatego, że masz linię Netii. W dodatku ISDN.

Nie do końca. To jest dokładnie to samo, tyle że w innych jednostkach. No chyba, że ktoś nie umie rozróżnić wielkich i małych liter, wtedy rzeczywiście tak będzie.

Chyba będę brał nettie dzięki skitels01 a i pytanei jest tam DSN…?

no napisałem na początku, że mam na linii Netii…

Dzisiaj własnie po 3 miesiącach walki o internet zrezygnowałam z usług Netii. Od podpisania umowy czyli od stycznia czekam na podłączenie internetu, natomiast otrzymuje tylko sms wiadomości, że internet będzie podłączony tego i tego dnia,co zostaje przełożone na inny póżniejszy termin. Ani reklamacje, ani rozmowy telefoniczne na które wydałam fortune nie wstanie nic zmienić. Od opretorów słyszę wciąz te same zauczone formułki : “Przepraszamy, proszę czekać, może pani zrezygnowac.” Z taką niekompetencją nie spotykałam się nawet w najmniejszych, nieznanych firmach. Stanowczo odradzam korzystania z usług Netii, żeby oszczędzić czas, nerwy i koszty! :frowning:

Zapewne jak by była usługa na kablach neti usługa by była zaraz o podpisaniu umowy. a tak TP i Netia se graja w pingponga :smiley:

Ostatnio patrzyłem oferta Orange freedom jest całkiem całkiem, a to to samo co neo :smiley:

Idzie po innej sieci, mają osobne DNS-y.

Jak po innej sieci??

Napisze tak miałem też problemy z netia , ale na szczęście udało mi się rozwiązać z nimi umowę bez konsekwencji po 3,4miesiacach od podpisania umowy. Problem polegał na tym że z 4mb w netii zrobiło się po miesiącu 1mb potem liczne pisma reklamacje do neti że nie wywiązują się z podpisanej umowy. Na szczęście udało mi się wykaraskać z tej umowy oczywiście z winny operatora Neti z braku możliwości technicznych na świadczenie usługi z prędkością 4mb odradzam operatora Netia. Byłem klientem tego operatora dlatego go oczerniam bo wiem ile musiałem się na męczyć z tym operatorem i ile przy tym straciłem nerwów. Osobiście odradzam tego operatora stosuje takie same metody jak tele 2 kiedyś, obecnie tele2 i netia to jedna firma. Na szczęście zmieniłem operatora na AsterCity trochę więcej płace za neta 5mb ~ 6mb w godzinach 12:00, 00:00 po godzinie 00:00 do 12:00 rana jest prędkość łącza od 10 mb ~ 11mb ~12mb max za obserwowałem. Oczywiście mam internet+tv+tel , z internetem nie ma żadnych problemów bynajmniej w moim przypadku obecnie czasami są jakieś przerwy w dostarczaniu usługi ale trwają góra 15minut do 20 minut max, w godzinach 00:00 ,1:00, 2:00 to zależy czasami jest o 24 taka przerwa 20 minutowa albo o 1 w nocy już dokładnie nie pamiętam, ale naprawdę rzadko się to zdarza.

test robiony o 15:00 dziś

804634501.png

804657411.png

Niestety dołączam do niezadowolonych niedoszłych klientów Netii. Zaczęło się od wpadki przy zamówieniu przez stronę internetową - mój formularz zgłoszeniowy prawdopodobnie nie dotarł do Netii, dopiero wysłanie pytania przez formularz kontaktowy dało skutek w formie telefonu od konsultanta. Po kilku dniach dotarła umowa, miała być na 8 Mbps. Czekam miesiąc na aktywację, cisza. W końcu dzwonię na infolinię, gdzie dowiaduję się o problemie - nie ma możliwości świadczenia prędkości 8 Mbps. Na pytanie dlaczego nikt wcześniej nie pofatygował się, żeby o tym mnie zawiadomić (zależało mi na czasie) nie uzyskałem odpowiedzi. Zgodziłem się na podpisanie aneksu do umowy na 4 Mbps. Miało być załatwione szybko i sprawnie. Minął tydzień, cisza. Ponowny telefon na infolinię, ten sam tekst, że już wysyłają aneks. Mija kolejny tydzień, cisza. Po telefonie na infolinię dowiaduję się, że aneks jeszcze nie został wysłany, ale już wysyłają. Czekam kolejny tydzień, cisza. Znowu telefon na infolinię, aneks jeszcze nie wyszedł. I na tym kończy się moja przygoda z firmą Netia.

Ocenę tej skandalicznej sytuacji pozostawiam forumowiczom.

Nie będę ci doradzał co do netii ale jedno powiem:

Za ********* więcej tego badziewiu nie wezmę !

Internet rozłącza mi po kilka razy dziennie, problemy z łączeniem jak ********* (w przypadku ADSL innego nie brałem i nawet nie chce), dzisiaj 20min łączyłem się z netem aż w końcu sie udało i otworzyłem przeglądarkę… zaraz po tym wyskoczył komunikat - ROZŁĄCZONO !

No mało mnie ********* nie wzięła :-x

W ŻYCIU TEGO JUŻ NIE WEZMĘ ! I ODRADZAM !

u mnie tak było jak kabel w skrzynce 2 ulice dalej był uszkodzony

po wymianie kabla wszystko wróciło do normy :slight_smile:

Za pewne masz ten shi…towy modem Sagem’a, dlatego Tobie rozłącza miałem tak samo jak podpisywałem umowę z Netią kilkaaa lat temuuu, ale teraz Netia daje całkiem niezły jak na początek router więc nowi klienci nie powinni mieć już problemów… Ja przy przedłużaniu umowy na 20mps dostałem taki za 1zł, a potem go sprzedałem, bo wolę swój TP-Link’a. :wink:

Nie wiem na prawdę skąd macie takie problemy z Netią. Ja mam szczęście, bo mieszkam w miejscu gdzie jest cyfrowa linia i w dodatku kawałeczek od centrali, co daje mi możliwość cieszenia się z 20mbps ;).

Jedyne co mogę Wam powiedzieć to, to że nie ma co brać Netii na starej lini TPSA i tyle.

eh widze co 2 post jadący na netie pisany przez jakiegoś kultyste TP z 1 postem…

No wiec tak … koleżanka ma netie 8mb byłem u niej kilka razy za każdym razem net hulał na max predkości mówi że 1-2 razy na tydzień siada jej net na chwile w sumie to i tak lepiej niż ślimczaczyć na 1mb non stop :stuck_out_tongue:

Zastanawiam sie mocno nad przejsciem do netii bo różnice w cenach miedzy nimi a tp są poprostu kosmiczne,

Tak więc - czy mógłby tu napisać swoją opinię ktoś kto ma min 50 postów i nie mieszka 10000km od centrali w domku na bagnach ? ; P