NIE POLECAM NETII DNO W KAŻDE MATERII
– Dodane 03.11.2011 (Cz) 21:56 –
NIE POLECAM TEJ FIRMY KPIĄ Z KLIENTÓW!
NIE POLECAM NETII DNO W KAŻDE MATERII
– Dodane 03.11.2011 (Cz) 21:56 –
NIE POLECAM TEJ FIRMY KPIĄ Z KLIENTÓW!
Ja nie miałem żadnych takich problemów tylko że ja sam opowiadam co się dzieje dokładnie itp.,że sprawdzałem to i to bo się się znam i interesuje się wszystkim co związanym z informatyką
Miałem już wiele firm i żadna nie jest idealna,sam miałem taki przypadek że chciałem od nich odejść do netii i komplikowali zejście z linii oszukiwali że wysłali 2 x zgłoszenie do tp,dziwne że nie dotarło i 2 miesiące byłem bez netu,dopiero jak netia dała mi druczek do wysłania do nich a oni do tp to szybko to poszło :),przez tą wpadkę do tamtej firmy raczej już nie wrócę ale w netii jest mi dobrze już parę razy zmieniłem prędkość w ciągu 1 umowy i obniżyłem cenę do tego
STANOWCZO ODRADZAM NETIĘ. Umowa miała obowiązywać od 1. sierpnia. Miało być 20MB. Kody dostępu do internetu otrzymałem w połowie lipca. Okazało się, że internet został podłączony wcześniej. W sierpniu nie udało się uruchomić, router ciągle świecił na czerwono. Po licznych zgłoszeniach i próbach podziękowałem za umowę za internet - no i za telefon.
Wyłącznie ustnie, z BOK dowiedziałem się, że umowa przestanie obowiązywać od 1. października. Na tydzień przed końcem umowy, na próbę podłączono 1MB. Router raczej świecił na biało, chwilami na czerwono. W takiej sytuacji nie podłączałem się do takiego internetu.
Zwróciłem router - żadnego potwierdzenia, żadnej noty korygującej.
Oczekiwałem korekty za brak internetu: okazało się, że od czerwca do zgłoszenia braku internetu w połowie sierpnia internet był dostarczany prawidłowo i upust się nie należy.
Brak rozliczenia opłat nawet gdy wystawiono korektę za opłaty aktywacyjne - otrzymałem abstrakcyjne kwoty, bez wyjaśnień.
Korzystajcie z Netii, jeżeli jesteście gotowi na brak kontaktu, na odwróconą normalność rozumowania. No a internet może będzie a może nie.
O fachowości Netii może świadczyć, że mój numer komórkowy podany do kontaktów - został na centrali Netii zablokowany. Nikt z Netii albo posiadający numer w Netii nie mógł się do mnie dodzwonić. Radosna bezmyślność czy brak świadomości, co się robi.
JAK NAJDALEJ OD NETII
Zbigniew Śn.
Myślałem, że Netia jest OK, a tu takie opinie…?
Teraz mam internet z nazwijmy to “lanu pana Zdzisia” czy sieci osiedlowej, jak kto woli. Wszystko było OK, ale Pan Zdzidzio już ma to chyba w du… Jak nie działa, to nie działa, na @ i telefony nie odpowiada do tego 1,5MB za ~70zł, porty zablokowane. No kiszka na maksa. Miałem kablówkę, ale teraz twierdzą, że nie mogą mi podłączyć ani internetu, ani TV, nic Miałem kiedyś telefon, kabel jeszcze wisi ze ściany (linii już nie mam). Kolega niedaleko ma TP 6MB, więc strzelałem, że w Netii będę miał co najmniej 6MB.
To tytułem wstępu. Czy Netia jest taka straszna jak ją malują? Nie chce mi się wierzyć, żeby była gorsza niż to co mam…
Skoro bulisz za 1,5Mb 70 zł to lepiej wziąć TP/Orange 6Mb za ok. 60zł - Ci też zbierają lepsze i gorsze opinie, ale jest zdecydowanie lepiej. Zapytaj jak chodzi u twojego kolegi to TP
Wczoraj już pytałem, ma w Neo 6MB, ale tyle ma wykupione, więc może i więcej by się dało. Ciągle jestem przychylny Netii bardziej, poszukam jeszcze kogoś z Netią wśród znajomych, bo to co tu czytam to mi się w głowie nie mieści
Gdy TP SA dba o łącze a fachowce z Netii przedtem to sprawdzą - to nawet stara Kurczewska po trzech piwach byłaby świetnym operatorem.
Dopiero teraz rozglądam się i pytam - najmniejsze kłopoty sprawiają, że Netia nie może dać sobie z tym rady a winę i konsekwencje zwala na klienta.
BOK udziela wtedy wiele informacji - ale jak kiepski rzezimieszek - nic na piśmie.
Internet był tylko na rachunku. Ale rachunek miałem ściągać z internetu. Ale PIN podany na umowie nie jest aktualny…
Umowa od 1. sierpnia, za internet obciążają od 30. czerwca. Ale kody przysłali 17. lipca. Nie było informacji, że internet będzie przed rozpoczęciem umowy. 1. sierpnia podłączam router - świeci na czerwono. Wtedy jeszcze myślałem, że Netia jest poważna: zaprosiłem kogoś mądrzejszego. sparwdziliśmy router u innego odbiorcy - i 14 sierpnia zgłaszam brak internetu. Mądra inaczej Netia - ewentualna korekta należy się dopiero odf dnia zgłoszenia, bo przedtem było dobrze (???)
BOK Netii obiecuje korektę rachunku - dwa dni później Netia starszy komornikiem.
Zwrócić sprzęt - będzie korekta. Sprzęt zwróciny przed sześcioma tygodniami - i cisza.
Korekt nie otrzymałem do dzisiaj, umowa jest rozwiązana.
A Netia chce mnie ścigać tak plus minus za wartość nie wykonanych usług.
Jak ktoś chce mieć do czynienia z tak mądrymi ludźmi, użerać się o swoje nadpłacone pieniądze to tylko podpisać umowę z Netią.
A jakich bajek nasłuchałem się przed podpisaniem umowy
I jeszcze dodam: kto chce podać Netii rękę - musi szybko potem policzyć palce. Taka mentalność firmy.
Mhhh no niestety Twój post Chris twój post mnie własnie powstrzymał przed przejściem do Netii, własnie wygasa moja umowa z Neo.
Przez 7 lat mieszkałem w Irlandii i bardzo często się przeprowadzałem i miałem chyba wszystkich operatorów w tym kraju, wiem że nie ma ideałów.
Ale to o czym piszesz przypomina mi jak kalkę sytuacje jaką miałem tam z NTL 3 lata temu brrrrrr…zima.
TP chciałem wj#$b%^ć właściwie z powodów emocjonalnych, oni mnie po prostu oszukali, okłamali w żywe oczy.
Gdy wróciłem z Irlandii tu w domu mama miała bardzo wolne z mojego punktu widzenia łącze, dla niej zupełnie wystarczające.
Zadzwoniłem do nich i poprosiłem o zwiększenie prędkości, normalka w Irlandii rzecz do zrobienia od ręki.
Zmiana zapisu “quoty” na serverze i kunieć. 15 sekund klikania. Na info lini TP po kolei 3 osoby zapewniły mnie że od przyszłego okresu rozliczeniowego “no problem”. Byłem naiwny zapomniałem że wróciłem do kraju Lecha i Czech. Powinienem był ich nagrywać, pytać o nazwiska w Irlandi tak pewnie bym zrobił ale byłem w jakimś amoku. Potem się okazało że podpisałem kolejną umowę roczną na nową prędkość od końca bieżącego okresu umowy czyli musiałem 6 miechów przeputkać na 512 kb. Byłem wściekły i powiedziałem nigdy więcej z telekomuną.
Ale w praniu wyszły inne rzeczy łącze jest stabilne jak dzwon, przez półtora roku miałem może jednego down-a na 24 h.
Na infolinii Pani podaje ci numer sprawy żebyś sobie zapisał wygenerowany przez system, tu miłe zaskoczenie.
System im pewnie wywala wszystkie przetermintowujące się zgłoszenia i robi - red doty.
Czyli poza tym że oszuści to trzymają rękę na pulsie.
Teraz kończy mi się umowa, miałem zamiar ich olać, za to kłamstwo, ale po doświadczeniach z Irlandii i Polski jestem ostrożny jak płochliwe zwierzę.
Netia jest kolejnym operatorem który mi własnie wyleciał z listy, wygląda na to że Neo zostaje
Różnie jest ja akurat nie mam zbytnio problemów i mam prawie 20 mb/s
Róznie jest — ooooo
Tej informacji własnie szukałem, wiesz dopóki jest stable to jest stable, ja chciałem wiedzieć co się dzieje jak się gdzieś wysypie.
Parę razy miałem jakieś awarie i jak trzeba było to przyjechali technicy z netbuda jak dobrze pamiętam i naprawili.
Napiszę to jeszcze raz - nie wiem na jakiej planecie wy żyjecie, ale nie pamiętam kiedy ostatnio miałem JAKIKOLWIEK problem z internetem. Aktualnie posiadam 8mb/s za 60 zł, a już za kilka dni przyjdą panowie i będzie 18mb/s za tę samą cenę + telewizja. Bardzo się opłaca, żadnych problemów…
No dobra… ale co jest dobrą alternatywą dla Netii na polskim rynku?
U mnie akurat świetnie się neostrada sprawdza i poprawili(ło) YouTube, da się oglądać Zależy od lokalizacji, najlepiej popytach znajomych/sąsiadów w okolicy
Za rok (chyba, że wcześniej się będzie dać) przejdę do Vectry, bo też nie są źli u mnie, a dają 4x większy transfery w dzień i 11x większy transfer w nocy od obecnego bez większej zmiany ceny. Do tego mam telewizję więc zawsze jakąś promocję można spróbować wyrwać.
Ja też gdybym miał możliwość z tv kablowej to chyba bym się nie zastanawiał i brał bo ceny mają niższe i lepsze szybkości +taniej jest sporo jak wszystko jest w pakiecie,ja w netii niestety mogę tylko mieć internet i telefon bo jestem na łączach tp
Ja miałem wybór tylko między TP, a Netią - wybrałem Netię i jak na razie jestem zadowolony.
Ja tak samo,myślałem żeby zmienić na t-mobile na linii tp internet i telefon za 74zł ale zostaję w netii i przedłużam abo internet i telefon za 99,90 (na bsa)
Oczywiście, jeśli chodzi o internet z kablówki to nie ma porównania, chyba, że jest możliwość na światłowody Netii, ale jezeli jest się na łączach TPsy to Ja bym się nie zastanawiał i brał Netię. Chyba, że twoje maksymalne możliwości na łączą nie przekraczają 1Mbit/s
Lepiej wziąć UPC za 80 pln niż
netie za darmo