Netia - opinie

No pewnie lepiej ale po 1 nie jest wszędzie dostępne po drugie 80zł jak dla mnie za drogo,obecnie w netii płacę 59,90 za łącze prawie 20 mb :slight_smile:

ja mam netię i nie mam żadnych problemów od 5 lat :slight_smile:

Ja tam parę miałem ale z obsługi jestem zadowolony w kwietniu miną prawie 2 lata odkąd mam u nich neta umowę już przedłużyłem bo 4-mce za 2zł :),taniej bym miał tylko w t-mobile pakiet internet+telefon ale nie chciało mi się bawić :slight_smile:

Ja byłem klientem Netii praktycznie od początku jak się pojawiła na rynku i co… Ostatnio mnie zrobili w . W styczniu zadzwonił konsultant, który zaproponował pakiet Internet+TV+Telefon, który miał być tańszy niż dotychczasowy pakiet Internet+Telefon. Prędkość neta miała być podniesiona z 20 do 54 Mbitów, więc chcąc nie chcąc się zdecydowałem. Pan konsultant, albo raczej naciągacz ludzi (nie, nie był to oszust tylko koleś faktycznie tam pracujący) powiedział, że żeby ten pakiet mógł aktywować stały klient musi zrezygnować z telefonu i “podpisać” umowę na nowo. Od tamtego czasu kontakt się urwał, koleś bezczelnie podał jeszcze numer, że niby będzie prowadził tą sprawę i można dzwonić… pewnie się telefon zepsuł :x . Miesiąc uwalałem się z konsultantami, którzy pewnie nawet szkolenia nie przeszli, bo nie umieli obsługiwać się systemem. W końcu dodzwoniłem się do gościa, który był jakiś normalny i powiedział, że umowa jest realizowana i już miesiąc temu powinienem dostać sprzęt i mieć wszystko założone, ale on nie może wysłać tego drugi raz, bo w systemie jest, że umowa w realizacji… powiedział, że mam złożyć reklamację. No i złożyłem - efekt nie zauważyli żadnych nieprawidłowości. :lol: (Ta historia w skrócie oczywiście)

Mimo, że wcześniej polecałem tą firmę, bo byłem zawsze zadowolony z jej usług to teraz kategorycznie jej nie polecam, zeszła na psy, a na dodatek 3/4 konsultantów albo ćpa przed pracą albo to kompletne nic nieumiejące lamusy. Netia to chory biznes, który ssie, a dla mnie czas poszukać normalniejszych usług.

W większości firm teraz zdarzają się tacy konsultanci ja sam natrafiłem na takich w Playu chyba Orange i jeszcze innych firmach ale co poradzisz różni są ludzie.

Jak na kilkunastu, z którymi gadałem zdarzył się jeden normalny, to na prawdę jest coś nie tak.

Jestem od 6 miesięcy w neti i jetem zadowolony chociaż pierwszy miesiąc były trochę kłopoty z internetem potrafił rozłączać ale po miesiącu jest ok.

W TP powiedzieli mi że 2 MB to wszystko co moje łącze wydoli a w neti ok 9MB była promocja jaki drut takie łącze, zaryzykowałem. Za 99.90 mam telefon non stop darmowe połączenia do stacjonarnych, i internet i tu miła niespodzianka wynik na kilku speed testach 13 MB. Jest ok.

Niestety ale u mnie przez miesiąc Netia nie pofatygowała się o podłączenie. A usługa miała być świadczona na ich łączach. Do teraz nie wiadomo kiedy coś ruszy z miejsca i czy w ogólę podłączą. :evil:

Tak więc ja podziękuje tej firmie. Mimo że współpraca się nawet nie rozpoczęła to nie polecam.

Polecam ci netie! Mam umowę do 8Mb a lata mi prawie 9 :smiley: ,bierz Router Wifi - instalacja jest prosta.

Dodane 06.05.2012 (N) 8:01

Zadzwoń i Opie… l - a latają wtedy jak lala, ja dostałem już 2 Router Wifi gratis. :smiley:

Dodane 06.05.2012 (N) 8:40

Kolego dzwonimy ze skype :smiley: zero kosztów i dajemy im popalić za obsługę !

Dodane 06.05.2012 (N) 8:47

Powiem tak - Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :slight_smile:

Dodane 06.05.2012 (N) 8:53

Jaki transfer ? Powinien być bez ograniczeń !!

Dodane 06.05.2012 (N) 9:00

Ja mam jakieś 55zł za 8Mb :lol: a lata mi prawie 9Mb !

Ja to w netii za 59.90 póki co 4 mce po 1zl mam 15-18mb/s różny jest transfer :slight_smile:

Dodane 06.05.2012 (N) 9:11

W orange bym za to bulił 69.90

Dzwoniłem nie raz. Nie są w stanie powiedzieć mi kiedy co i jak. :evil:

Zresztą jak czytam większość opinii o tej “firmie” to nie wiem czy chce mieć cokolwiek z nimi do czynienia.

Chyba coś sobie ostatnio Poznań wybrali do robienia jajców.

A masz też jakieś jazdy z nimi? :slight_smile:

Zdecydowanie odradzam internet w netii. Z początku byłem zadowolony, w tym roku dzwoniłem już z 10 razy na infolinię. Dzisiaj wykonałem 3 telefony i nadal zrywa mi połączenie. Bałagan maja okropny, każdemu konsultantowi trzeba powtarzać to samo, on wystawia zgłoszenie a jak cudem uda mi się połączyć z siecią zgłoszenie jest kasowane. Technicy z TP (na ich łączu jest telefon) twierdzili że to wina przestarzałej instalacji i należy zmniejszyć prędkość z 20 na 10mb, po tygodniu ktoś z powrotem przełączył na 20 :confused: Dzisiaj znowu technik mówi że trzeba zmniejszyć prędkość, dzwonie na infolinię a oni na to że nie mogą zmniejszyć bo nie mają raportu od technika. Skoro sprzedają usługę to powinni się upewnić że będzie ona działała, a jak nie działa to powinni wymienić instalację. W efekcie przedzwoniłem 30 złotych na 15 minutowe rozmowy z nimi a z internetu nie da się korzystać. Internet w netii jest OK póki nic sie nie psuje, jak już zacznie to nie oczekujcie że zobaczycie technika, wszystko próbują załatwić przez telefon. Zamówiłem już internet u innego dostawcy a netia i telekomunikacja mogą mnie pocałować w dupę.

Odradzam podpisywanie umów na telefon i internet przez telefon. Zapewnianie konsultanta o tym że umowa jest na czas nieokreślony w przypadku telefonu stacjonarnego to ściema! !!

Przecież to jest w umowie, nikt nikogo nie oszukuje tylko trzeba czytać co się podpisuje… Ja mam Netią od kilku miesięcy i w ogóle nie mogę narzekać.

Mi tam działa wszystko tak jak w czasach kiedy miałem neostradę czasem się zdarzają awarię ale jak zadzwonię to przyjedzie technik naprawi raz tylko miałem tak że w ciągu chyba tygodnia przyjeżdżało 3 w końcu ten 3 coś przestawił w skrzynce na innej ulicy i jest ok:) ,ostatnio net mi słabo działał myślałem że to z winy routera,Netii ale sprawdziłem i widzę że parę sieci nowych się pojawiło więc zmieniłem kanał wifi i już póki co jest ok :slight_smile:

Powiem Wam , że wszędzie są jakieś wtopy i przekręty. Nie znajdziecie super firmy. Takie czasy.

Ja miałem neta w lokalnej kablówce i też były jaja.

Z tym się zgadzam i dla tego jak coś się dzieje to nie lecę zaraz do innego operatora bo u 2 może być to samo :slight_smile: ,zmieniam tylko ze względu na cenę czy coś :slight_smile:

Wiem wiem… ja to pisałem… LUDZIE !!