Owszem ale każdy jednojajowiec ma problem. Jak widać.
Skoro twierdzisz że ktoś tutaj ładuje całą kasę w kompa, to może zrób inaczej i zainwestuj w wizytę u dobrego psychologa ?
Może pomoże Ci wyleczyć kompleksy.
Ewentualnie dalej w razie kolejnych powikłań, inwestuj w dalsze leczenie.
Nie potrafię zrozumieć takich ludzi co mają za słabe kompy i płaczą, ludzie ratunku gra mi przycina.
Tak samo jest z Wiedzminem, ludzie odpalają grę z max detalami, na kompach o dużo za słabych, a później wylewają swoje łzy na forach.
3/4 odpowiedzi na takie tematy ze strony pomocy technicznej brzmiało właśnie “Za słaby sprzęt do płynnej gry”
W sumie jak masz oryginał to pisz do pomocy technicznej, może coś pomogą, co to za problem ?
Nie chodzi płynnie to w nią nie gram, biorę się za starsze części z serii, albo inne gry które działają, ewentualnie czekam na patcha, który może coś w tej kwestii zmieni.
A jak już koniecznie chcę zagrać to kupuje lepszego kompa i problem rozwiązany.
I jeszcze chwalą się tym że gra im przycina dzień po premierze na świecie.
Najwidoczniej Ty masz za słaby ten “jeden rdzeń” żeby u Ciebie działała płynnie ;]
Czekaj na patcha, albo inwestuj w kompa, nic innego Ci nie pozostaje żeby pograć.
To tyle na ten temat.
edit // Tak w sumie to stać cię na to żeby kupić grę za ponad 100zł to co to za problem wyłożyć na chociażby trochę lepszego procka te 200zł ?
u mnie chodzi demko oczywiście dobrze a mam A 3000+512 ram i 8600 gt sonic+ tylko gra się wczytuje strasznie długo bo jakieś 5 min na początku ale pużniej jak sie rozhula to idzie piknie ale to pewnie wina tych 512 mb ramu
Eh…
eh że niby co???
Złączono Posta : 22.11.2007 (Czw) 1:05
nie wiem po co jak wszystko jest dobrze przynajmniej w demie jutro lece do sklepu po pełną wersje to może zobaczę o czym mówicie ale wątpie żeby demo aż tak się różniło od pełnej wersij
Złączono Posta : 22.11.2007 (Czw) 1:07
a do tych co im żle chodzi na jak to ujeliście “jednojajowcach” to najwyrażniej żle dobrana konfigóracja sprzętu albo coś w podobie
Dokup 512 MB żeby razem było 1 GB wtedy szybciej gra będzie się wczytywać.
Jakiej firmy te ramy masz ??
No i procka kręć
w procka to sie narazie nie bawie bo za słaby mam zasilacz
ale tak z gigusia ramu to se zakupie
bit4ram
Złączono Posta : 22.11.2007 (Czw) 16:55
no wreszcie mam pełną i chodzi jak demko i nie wiem po co te patche wymyślacie
Zapodasz filmik z frapsa ?
bit4ram… to jakis… no name.
1 GB ramu w tych czasach to mało.
Moje 2 GB to mało. A co dopiero 1 GB. Teraz fajnie mieć tak te 3-4 GB
no bit4ram to miałem od nowoścvi a kompa mam z dwa lata i na dodatek kupowany w markecie więc wiadomo dlaczego jest taka firma ramu a nie inna
a co to ten fraps
Złączono Posta : 22.11.2007 (Czw) 17:34
jak dotąd 512 mi starczało ale tera ze dwa giga se dokupie a za jakieś pół roku czas na przesiadke na dwujajowca
Fraps
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=47&id=701
Za pół roku to już raczej wskazana przesiadka na co najmniej 3-rdzenie.
o a to takie będom myślałem że odrazu z 2 przejdą na 4
a to nie będzie mi zwalniało bo żeby jako tako pograć w prostreeta to wszystko musze miec wyłączone antyvira itp.
Będą.
4-rdzeniowe są już dosyć długo, trójki AMD pojawią się pewnie na początku roku.
Trochę będzie wolniej chodziło z włączonym frapsem.
2 i 3 rdzeniowe Phenomy mają wyjść w 2 kwartale 2008 roku, 4 rdzeniowe Phenomy mają pojawić się w sklepach pod koniec tego tygodnia.
Nie tak szybko będą wymagane 3 rdzeniowe czy też 4 rdzeniowe procki, myślę że dopiero za rok dwa, będzie wskazana przesiadka na co najmniej 3-rdzenie.
Zależy do czego wykorzystujesz komputer, no i w jakie gry grasz i jaki masz system.
Dla mnie np. 2 GB to nie jest mało, ale 1 GB to już dla mnie trochę mało.
Odnośnie do tematu… chodziło mi o gry
Ja kupiłem dosyć extremalny zestaw… do OC… I chwale sobie walory ramu Zresztą wszystko można pocztać w temacie " Najszybsze procki na forum "
Będzie zwalniało jak wspomniał WizZz , ale w rogu są FPS… i się wszystko okaże…
Bo raczej gra… chodzić płynnie nie może skoro samo wczytywanie trwa.
a właśnie że hodzi płynnnie w czsie kiedy się scigam oczywiście filmik już zrobiłem tylko jak go i gdzie go wżucić aby wam udowodnić że tak jest??
Złączono Posta : 22.11.2007 (Czw) 20:44
fps w czasie wczytywania to od 70 do 0 momętami a w czsie gry to 35 do 50
na jakich ustawieniach grafiki ?
daj na http://www.speedyshare.com bądź na http://www.rapidshare.com
na full tylko aa jest 4x zraz filmik zapodam
Złączono Posta : 22.11.2007 (Czw) 23:43
tylko że to zajmuje 120 mb
Złączono Posta : 22.11.2007 (Czw) 23:45
na rapidzie można max 100mb a na tym drugim 30 mb
Tym bardziej MUSZĘ / imy to zobaczyć !
A jak się zalogujesz to 250 MB …
Poza tym skonwertuj to do normalnego rozmiaru na AVI albo RMVB.
prosze bardzo jeszcze jutro nagram filmik i pokaże ci w ni ustawienia i nie wiem czemu ale co się wczytuje wyścig albo coś to sie nagrywanie w tym frapsie wyłącz dlatego tak chaotycznie ponagrywałem
http://www.speedyshare.com/296702378.html
http://www.speedyshare.com/450667181.html
Złączono Posta : 23.11.2007 (Pią) 1:03
a da sie tak nagrać film żeby było widać te fpsy co w rogu ekranu są???
To jest płynnie ?
Chcesz zobaczyć płynnie ?