Ty po zainstalowaniu tego Windows 7 64 bit na czysto „grzebałeś” w nim, w sensie wyłączałeś usługi oraz inne ustawienia?
Bo tak wychodzi…
System instalowałeś od razu z SP1?
Czyli miałeś taki obraz ISO (czyli już z zintegrowanym SP1), czy sam ręcznie instalowałeś service packa 1?
Ściągałeś jakieś aktualizacje po instalacji systemu na czysto?
Bo wychodzi na to, że masz coś skaszanione w systemie, skoro na innym PC kamera działa.
Podejrzewam, że na czysto zainstalowanym systemie z SP1 kamera by ruszyła…
Nie mam teraz pod ręką Windowsa 7, ale jak widzę że masz „odptaszkowane” Gry, to jak nic grzebałeś sporo w systemie.
Ale nie wydaje się, żeby jeszcze jakaś pozycja u ciebie powodowała problemy z obrazem z kamery.
Z tego co kojarzę, to kolega twierdził, że zainstalował od nowa na czysto system Windows 7 64 bity.
Stąd pytanie z jakiego nośnika i czy był to nośnik z SP1, czy sam instalował tego service packa.
Poza tym widać jednak z tego, że kolega nieźle sobie „pogrzebał” w systemie, skoro miał powyłączane usługi i inne opcje.
Nie pamiętam już za dobrze, ale kiedyś miałem tak z kamerką w Windows 7, że jak zrobiłem „podgląd” obrazu w Microsoft Silverlight - to potem jak włączałem program do kamerki, to nie było obrazu, bo ta aplikacja ciągle „przechwytywała” obraz, nawet jak była wyłączona.
Może u kolegi jakaś aplikacja „zawładnęła” podglądem i stąd brak obrazu.
Skype, czy inne…
Ale z tego co pamiętam, to sprawdzał kolega kamerkę również na Skype i na jakiejś stronce internetowej i wszędzie „mogiła”…niestety.
Po zainstalowaniu Windows 7 coś tam grzebnąłem to fakt jak np. gry co są wyłączone, nie było to na zasadzie wyłączania wszystkiego żeby system wstawał z mgnieniu oka.
Powiem Ci @cyngiel_1 że też mi się tak widzi że jak bym zrobił format i raz jeszcze zainstalował system to by kamerka funkcjonowała, ale… może nie ale nie dawno to robiłem i chciał bym uzdrowić kamerkę ale widzę że nie da się bez formatu.
Zgadza się sprawdzałem na on line kamerkę jak i na stronie i widać tylko czarne tło.
Spróbowałem uruchomić kamerkę bez zainstalowanego Net Framework nie ma poprawy. Przejrzałem raz jeszcze wszelkie ustawienia / opcje w systemie i kamerce - wygląda że jest dobrze wszystko. Przyznam że nie mam już pojęcia co może być nie tak…
Potem manager urządzeń.
Wybierz swoją kamerę / może być też nieznane urządzenie
Prawy klawisz myszy -aktualizuj sterownik
Nie pamiętam w 7, ale przeglądaj mój komputer lub pozwól mi wybrać ręcznie.
Następnie pokazujesz mu w katalogu, który rozpakowałeś folder drivers i sterownik64 lub 32
Możliwe, że pomyliłem kolegę z kimś innym kto pisał, że zainstalował system na czysto 64 bitowy.
Ten komunikat i brak postępu pobierania wskazuje na brak znalezienia ścieżki w internecie do aktualizacji oprogramowania kamerki (zaznaczyłeś aktualizację).
Nie ma to wpływu w sumie na działanie kamerki (samo oprogramowanie kamerki jak rozumiem się zainstalowało i masz do niego dostęp, tylko błąd dało przy jego aktualizacji).
Sprawdź faktycznie jaka wersja tego oprogramowania kamerki jest zainstalowana na tym drugim PC i taką zainstaluj.
Nie wiem skąd kolega @jajecpl pobrał ten sterownik, ale w linku który zapodał, to sterownik do twojej kamery jest w pliku .exe…albo, ja źle szukam, ale nie widzę tam w wersji spakowanej archiwum.
Bo plik exe chce władować wszystko, łacznie z dodatkowym oprogramowaniem, i wystarczy, że nie pasuje mu jakis komponent w systemie, to nie zainstaluje.
A wyodrębnoiny plik inf. jest czystym sterownikiem sprzętu, niezależnym od reszty.
OK niech próbuje.
Ale jaki jest sens, nawet jakby kamerka zadziałała w programie VLC…jeśli nie zadziała w systemie.
Wówczas nie będzie miał i tak podglądu w sieci na Skypie i tak dalej…bo, sterowniki VLC ma natywne tylko dla siebie a system je zignoruje.
Więc ten VLC nie jest właściwie mu potrzebny.
Wcześniej instalował ten sterownik z pliku .exe i wszystko zainstalowało się prawidłowo (wraz z programem do kamerki).
Dopiero jak zmienił wejście USB to pokazało mu brak aktualizacji programu…bo miał zaznaczoną automatyczną a widocznie ścieżka w programie do aktualizacji jest błędna, bo w ogóle się nie pobrała).
i dlatego w takich sytuacjach wywala się wszystko związane z urządzeniem i instaluje ręcznie od nowa.
Potrzebne biblioteki .dll ma w katalogu plug-ins, jakby nie miał w systemie
A VLC wyłącznie do przetestowania.
OK niech próbuje, bo już właściwie wszystko próbował i mogiła.
Tyle, że jak widać z opisów kolega „nieźle” sobie w systemie sam namieszał wyłączając usługi i inne rzeczy.