Zdjąłem to ograniczenie, chociaż ma (miało) ono też swój sens…
Hej,
@tomekb - Dzięki. Nie wiem tylko, jaki Ty w nim widzisz sens. No chyba, że boisz się, że ludzie na potęgę będą zakładać wątki o nazwie “Pomocy” lub “Problem”. Ja w zeszłym tygodniu pisząc w jednym temacie zauważyłem literówkę w tytule wątku. Pojawiło się pole umożliwiające edycję - no i wyszło na to, że literówka była zrobiona celowo, bo nie można było dodać wątku o takiej samej nazwie jak istniejący.
Myślę, że ewentualnie można założyć ograniczenie co do minimalnej ilości znaków, które powinien zawierać tytuł wątku. Wtedy można będzie uniknąć wątków o tytule złożonym z jednego czy dwóch słów.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Nie znalazłem lepszego tematu, więc napisze tu.
Czy moglibyście zadbać o to, aby przy wylogowywaniu z forum, automatycznie wylogowywało ze strony głównej (newsy)?
Jest to trochę irytujące
To też nie jest dobre, w działach dla specjalistów czasami wystarczy dać dwa słowa i to jeszcze mogą to być skrótowe nazwy jakiejś technologi i tytuł wątki jest zrozumiały dla każdego kto się na tym zna, dla reszty wątek i tak nie będzie interesujący.
Natrafiłem na szybkie forum discourse https://discuss.atom.io/categories
Ale - to Discourse 1.9.0.beta2
Aż mnie korciło założyć konto, żeby posprawdzać, czy nie ma tam błędów… Przedostatnia aktualizacja u Nas była na dzień dziecka i… sypnęło błędami.
Druga sprawa:
W poście są dziwne zlepki czcionek “ce” - to klątwa, kara, czy wolno wojewodzie?
rozmóœ
operatoróœ
To w tych zdaniach:
Co do PLAY to dają roaming krajowy i jak wyszuka recznie operatoróœ przy Orange wiecznie pisze w nawiasie zablokowany to jak z tym roamingiem krajowym to jest 3 sieci, a nie 4 jak to pieknie od poczatku prawie reklamują. J nie pójde do Play bo ofert wcale rewolucyjnych i lepszych nie mają, a usługi wiele moich znajomych i z rodziny narzekało na jakość rozmóœ i internet ten ich.
Dzisiaj siedziałem nad aktualiacją do 1.9.0.beta2, zrobimy ją lada moment.
Trzynastego był, pewnie szczęście nas czeka… a chciałbym, żeby śmigało bez błędów, choć za jaki tydzień będzie nowa aktualizacja.
Na górze masz rządek awatarów aktywnych użytkowników.
Kliknij swój.
Hej,
I co się wtedy stanie? Mnie chodzi o listę tematów, w których pisałem. Nie o listę napisanych postów czy tematów, które sam założyłem.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Mi pokazuje wszystkie w których pisałem.
Czyżby kolejny błąd?
Dokładniej - klikasz swój awatar w liście- otwiera się awatar z nazwą i czymśtam jeszcze, kilkasz awatar i powinna być lista ostatnich postów.
Chyba po prostu nie pamiętasz tej funkcji ze starego silnika.
Hej,
Właśnie pojawia się lista postów - a ja cały czas piszę o liście tematów, a to przecież nie to samo. Generalnie potrzebuję miejsca, przy pomocy którego będę w stanie sprawdzić, czy w tematach, w których pisałem, pojawiły się nowe treści. Powiadomienia działają, jak chcą, więc trudno im zaufać w tej kwestii…
Otóż to. +1
Pozdrawiam,
Dimatheus
Hej,
W części tematach mam zaznaczoną obserwację wszystkiego, a i tak powiadomienia działają bardzo wybiórczo.
Pozdrawiam,
Dimatheus
W sumie masz w menu coś takiego
Gdzie pojawiają się wszystkie tematy, które obserwujesz lub brałeś udział, a ktoś coś dopisał. Może nie jest to tak wygodne jak dawniej, ale spełnia podobną funkcję.
Hej,
No bingo, nie do końca tak, jak chciałem, ale jest super. Wielkie dzięki!
Pozdrawiam,
Dimatheus
Teraz dam propozycję, można utworzyć jeden dział na forum dotyczący próśb o sprawdzenie logów i wtedy w tym dziale użytkownicy pisali prośby o sprawdzanie logów jeśli zauważyli że coś jest nie tak w komputerze np. wirusy, złośliwe oprogramowanie, spowolnienie komputera itp. bo widzę że często są tworzone takie wątki i przez to robi się trochę bajzel na forum, a tak będzie przeznaczony do tego jeden wątek na forum, będzie także lepiej i przejrzyściej
Przecież jest taki dział, nazywa się “Bezpieczeństwo”…
Chodzi mi o taki wątek w tym dziale.