W tłumaczeniu pomagali, w stylach też. Teraz pomagają i w rozwiązywaniu problemów, co z tego jak to do nikogo nie dociera.
PS. Ale kubeczek za to, że zobaczyłem jak wygląda panel admina i napisałem instrukcje to by się przydał
Albo nie dociera, albo nie wiedzą jak to wszytko ogarnąć - jak na to nie spojrzeć zalatuje prowizorką.
Jednocześnie dodam, że nie mam nic przeciwko wspieraniu portalu przez społeczność, niech to jednak będzie obustronne zaangażowanie.
Obstawiam, że chodzi o poziom zaufania i uprawnienia z nim związane, bo ja też mogę edytować tematy wątków, jak mówiłem w innym dziale, ze panuje burdel w uprawnieniach to mnie wyśmiano, well. to teraz ja: HAHAHAHA
Z tymi rangami/poziomami zaufania też coś się chyba pomieszało, bo wcześniej miałem użytkownika, a teraz jakieś “zwyczajny” - może tylko zmiana tłumaczenia, ale kto to wie skoro nigdzie zasady nie są opisane aż mam ochotę potrollować forum i poprzenosić tematy po kategoriach, albo tytuły pozmieniać. No ale winny może się okazać odkrywca błędu, a nie producent jak w przypadku ostatniej luki Windowsa
edit.
Chyba Tomka sytuacja nie ruszyła, bo sobie… poszedł… ale burdel
Nic się nie pomieszało, tak działa Discourse: What do user trust levels do?
Jedyna niewiadoma to jak ustawione są tutaj różnice pomiędzy poziomami zaufania.
Jedni wsadzają granaty w tył forum, a drudzy rozbrajają (rozrabiają).
Pousuwać to, co szwankuje, nawet skiny, potem po kolei dodawać sprawdzone, działające funkcje. Trzymanie za tentego, na wierzchu - zablokowanego czata, czy nie działających skórek, to tylko pokazywanie dziur w dachu i zamykanie budek z piwem.
Rozumiem wściekły tłum…
A ja się zastanawiam, czy ktokolwiek tutaj w ogóle ogarnia to forum, bo z tego co widać, to chyba nie bardzo.
Poprzednia, nieudana migracja zakończyła się “zmianami” personalnymi. Czy tym razem też ktoś zostanie pociągnięty do odpowiedzialności?
Teraz to zamkną forum z argumentem, że nie stać ich na jego utrzymanie
Teraz u mnie wyświetla się inna nazwa wątku: Czat v.2.666
Bo administracja nawet uprawnień już nie ogarnia i niektórzy użytkownicy dostali prawa moda/admina.
Mi też bo taki jeden śmieszek się bawi
Może kiedyś naprawią te wszystkie problemy. A tak mi się przypomniało, gdzie ten specjalista z hameryki co pomagał przy portowaniu forum, pewnie pozbyto się go po ukończeniu tego procesu
Mam wrażenia, że takie uprawnienia mają wszyscy… tzn mam nadzieję, że nie bo będzie anarchia
edit.
Ten temat i tak służył do wyżalania się na forum, a nie do zgłaszania błędów, bo żaden błąd zgłoszony tutaj poprawiony chyba nie był
Ja nie mam, podejrzewam że to siedzi w poziomie zaufania użytkownika.
U mnie też Czat v.2.666 ave
To coś innego, tak domyślnie działa ten Skrypt, pewne poziomy zaufania mogą wykonywać pewne czynności moderacyjne, jak widać na tym forum to stanowczo za dużo
Ale przecież ktoś migrując na ten silnik był tego świadom. Prawda?
Widać na załączonym obrazku…
Ale te poziomy i uprawnienia poszczególnych poziomów na pewno można konfigurować… Coś tu nie gra i jeśli się nie zrobi gruby bałagan to chyba nikt się za to nie zabierze
Nie mam panelu, ale pewnie jest to konfigurowalne, choć protetyczność tego silnika jest czasem mocno zaskakująca
Ja tu dużego bałaganu nie robię (nie większy niż jest), bo tytuł tematu można łatwo zmienić, ale taka konfiguracja forum, aż się prosi/czeka na jakiegoś bombera