Nowe forum Discourse (2017) - błędy, propozycje, sugestie

Co drugie, trzecie wyjście z kolejnego tematu kończy się błędem 500. Dzisiaj to nasiliło się, aż złości, bo po każdym błędzie wychodzę do strony startowej i od nowa trzeba wejść na forum, żeby przeczytać kolejny temat.

2 polubienia

Czyli nie jestem sam.

2 polubienia

To po ostatniej aktualizacji forum. Usunąłem wszystkie stare ciasteczka z DP, a po zalogowaniu na portalu i na forum - pierwszy i dziesiąty raz błąd nie wyskoczył. Uff!

Po 4 godzinach - przechwaliłem. Było dobrze, ale się zbyło. Coś stało się po godzinie 12. Error 500 za errorem.
Pora spisać ciasteczka… - coś włazi!

Uwierz lub nie, ale nic takiego u mnie nie wystąpiło i nie występuje…

1 polubienie

A u mnie kilka razy ale jak działa po odświeżeniu to jest akceptowalne jak dla mnie.

Stawiać forum na oprogramowaniu które jest jedną betą. Już mybb 1.8 jest lepsze. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Czy można podpiąć regulamin forum na głównej, tak żeby był widoczny dla wszystkich nowych użytkowników?
Domyślam się, że większość wchodzi do działu, który go interesuje, a nie zaczyna Społeczności…

Witam. mam problem z avatarem na forum.
Stosowałem już porady zamieszczone w poświęconym do tego wątki lecz brak rezultatu.
Czy ktoś wie, co mógłbym zrobić, aby ustawić sobie swój avatar? Wylogowanie i logowanie nic nie daje. Kasowanie plików tymczasowych też nie. Na stronie głównej dobrychprogramów mój avatar jest, natomiast na forum pojawia się okrąg z literą. Czy ma ktoś jakiś pomysł? Pozdrawiam!

Oznacz w swoim poście @tomekb :wink: Bo z tego co widzę taka funkcjonalność na forum nie istnieje :smiley:

W takim razie, czy @tomekb jest w stanie mi pomóc w założeniu avatara na forum? :slight_smile:

Nie wiem czy tak było już od początku nowego forum czy od niedawna ale jest kolejny błąd otóż po rozwinięciu jakiejś karty/paska nic się nie wyświetla tylko są kolorowe kwadraciki:

To wygląda na błąd tej konkretnej skórki, której używasz. Pisz do autora, ale i tak nikt tego pewnie nie zaktualizuje, więc od razu wybierz inną skórkę :smiley:

1 polubienie

To z regulaminem zgłaszałem jako propozycję jeszcze zanim wprowadzono nowy silnik. Do dzisiaj wisi to w arkuszu Google, jako zaakceptowane do wprowadzenia. Jak widać, arkusz to była kolejna rzecz która teraz nikt się nie przejmuje.

Administracja mogłaby dodać możliwość aktualizacji swoich skórek dla autorów. Ale pewnie nigdy tego nie zrobią. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Aktualnie pozostaje wydać własną skórkę na stylish :wink:

Taki temat na forum ze skórkami do pobrania na stylish byłby o niebo sprawniejszym rozwiązaniem niż to co teraz. Niektóre skórki nie były zaktualizowane od konkursu podobno :wink:

Od kiedy takie kwiatki przy scrollowaniu?

Od początku :smiley:

2 polubienia

To forum to istna tona błędów, nawet mybb 1.6 się tak nie wysypywało przy zepsutych skórkach z 3 lat.

Niby w testach tego nowego forum było wszystko OK i nie było błędów a w “praniu” wszystko wychodzi co złe :unamused:. Czat też zaczyna mnie już powoli wkurzać bo jeśli coś na nim piszę to mi się on tnie przy pisaniu, a jak chcę edytować swój obecny wpis i jak daję strzałkę w górę to zamiast pozostać przy moim obecnym wpisie to przenosi mnie do poprzedniego wpisu jeśli napisałem min. 2 :persevere:

Z tego co czytam, to już na etapie testowania zostało zgłoszone mnóstwo błędów, które do tej pory nie zostały naprawione :wink:

1 polubienie