Nowe forum IPBoard - pomysły, propozycje i życzenia

Jeśli się da - avatary niech będą z prawej, tak jak było dotychczas. To faktycznie lepsze rozwiązanie.

Na SB można by wprowadzić maskowanie linków do założonych tematów na forum, skończyłoby się spamowanie linkami do wątków.

Proponuję dodać box pod statusy: najnowsze posty, jest chyba domyślnie dostępna opcja, myślę że 15 byłoby optymalne, sprawa przydatna z punktu widzenia Moda i pomagających :slight_smile:

Edyta:

Proponuję zmienić nazwę działu Tel Komórkowa na “Urządzenia i Systemy Mobilne”, IMO, bardziej oddająca to co obecnie się dzieje na tym rynku :stuck_out_tongue:

Ale można wstawić w [spoiler][code]kod[/code][/spoiler]

kod

Wygląda dośc ciekawie. Jedynie co to przycisk “Nowy temat” zamieniłbym “stronami” z liczbą stron w danym temacie.Chyba kwestia przyzwyczajenia :stuck_out_tongue: Pozatym świetny edytor postó, opcja “dzielnia” się konkretnym postem. No i zintegorowane powiadomienia :slight_smile: Tylko mam jeszcze pytanie. Gdzie sprawdzic “swoje” tematy i ewentualne odpowiedzi na nie?

@Nalapl3, to już lepiej nadać określoną maksymalną wysokość dla “pre.prettyprint” (to jest ramka wstawianego kodu w postach), np. max-height: 250px;… ale to już powinny do kodu strony dodać odpowiednie osoby :wink:

Moglibyście zmienić, aby poprzez logo “forum dobreprogramy” dałoby się przechodzić do serwisu?

Tak jak to było kiedyś, gdzie klikając na forum, trafiało się na główną forum, a podczas kliknięcia na dobreprogramy przechodziło się do serwisu.

Hej,

Najłatwiej klikając swoje nazwę swojego profilu i wybierz Moja zawartość.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Popieram

przecież macie na belce przycisk strona główna który przenosi na portal…

Mamy, ale co szkodzi aby było lepiej niż gorzej? Z tym, że dziś zmienił się graficzny napis forum dobreprogramy, gdzie dobreprogramy znalazły się na górze i są malutkie. No cóż, pewnie zostanie gorzej.

O takie coś mniej więcej mi chodziło.

Nie wiem jak inni, ale ja osobiście byłby za rozwijanym kodem, niż za ramką, coś jak ten spoiler, tylko zamiast dwóch znaczników mogłby być jeden, czyli znacznik code mógłby działać tak samo jak spoiler…

IPB (jak i również phpBB) pozwala ograniczyć liczbę obrazków, znaków itp. w sygnaturze.

Dobrze by było z tego skorzystać, gdyż jak na razie mamy:

http://forum.dobreprogramy.pl/index.php?app=core&module=usercp&tab=core&area=signature

Ponadto w Galerii nie widać zdjęć sprzed migracji; widzę tylko wszystkie swoje grafiki oraz cudze dodane po migracji forum.

Wygląda to jakby wszystkie albumy były ustawione jako prywatne.

Ktoś widział opcje " Pokaż nowe posty " czy mi się wydaje czy jej nie ma ?? . Znalazłem teraz jest " Wyświetl nową zawartość" 

To może coś pośredniego między spoilerem, a ramką z ograniczoną wysokością. Domyślnie byłoby widać część treści kodu (z możliwością przewijania) z możliwością pokazywania całości przy pomocy przycisku zwiń/rozwiń. Fajnie byłoby, gdyby ten przycisk przesuwał się wraz z przewijaniem rozwiniętej ramki, ponieważ niektórzy czasem wstawiają sporo wierszy, co niekiedy powoduje niechęć do czytania całości (człowiek zwiesi się w połowie) i weź wtedy przewertuj “kilometry” w dół, by czytać kolejne, za ramką z kodem rzeczy/sprawy lub kręć w górę by dojść do przycisku zwinięcia do normalnych rozmiarów…

Dzięki temu i wilk syty i owca cała, jedni mieliby po staremu, drudzy po nowemu i nie wyglądałoby to jak “kinder-niespodzianka” vel spoiler, gdzie nie wiesz co człowieka czeka po kliknięciu… “preview” to dobra rzecz :wink:

O dokładnie o takie coś mi chodzi, na jednym z forów Linuksowych jest to właśnie rozwiązane w taki sposób o jakim piszesz i jest bardzo wygodne, a kod nie zajmuje pół strony.

Przydałoby się jeszcze kasowanie powiadomienie w taki sam sposób, jak to jest zrobione na portalu, tzn. odhaczam odczytane i klikam krzyżyk w celu usunięcia.

1. Moglibyście dodać link do bloga na tej czarnej belce.

2. Avatary powinny być po prawej stronie.

Myślę, że warto też zmienić odnośnik Strona Główna na portal, mi np. często z przyzwyczajenia myli się ze chodzi o stronę główną forum i przenosi mnie na portal.

To ma akurat jakieś znaczenie? Pytam tak z ciekawości, bo mi to akurat nie robi różnicy czy będą po prawej czy po lewej.

Posty pisane jeden pod drugim powinny się łączyć w jeden .

A teraz tak nie jest (post napisany w celu sprawdzenia :wink: )