Rozmawiałem jakiś czas temu z Docentem i nie był zwolennikiem takiego rozwiązania… choć wcześniej bodajże Krogulec je sam proponował
To jest zwykłe przekierowanie…
Yep. Co konkretnie oznacza “podpięcie”?
Funkcjonowanie bloga DP w obrębie własnej domeny, czyli jak wchodzisz na januszek.info, to taki adres zostaje w przeglądarce i w obrębie jego się poruszasz.
Tak jak gowain pisze. Podpięcie, nie przekierowanie, jest świetną opcją dla blogera, a jednocześnie portal nic na tym nie traci. Jest to oferowane standardowo przez inne blogowe platformy (blogger czy Github pages).
@Lisek aktualnie jest schrzaniony wygląd Znajomych na aktualnych blogach:
https://www.dobreprogramy.pl/263586,ariiell,Znajomi.html
div.friends
ma niepotrzebnie style="position: absolute;"
Hej,
Ja w ogóle w przypadku znajomych mam dwa problemy. Jak włączam swoich, to mam tak:
Jak włączam na przykład znajomych @wojtekadams mam tak:
Pozdrawiam,
Dimatheus
Dzięki, poprawię to dzisiaj.
@Lisek a możecie dodać do platformy blogowej pod wpisem, przycisk do zgłaszania treści ? Przyda się to w przypadku łamania regulaminu / plagiatu / lub typowej zżyny z innych stron.
To jest dobry pomysl, szczegolnie w kontescie dostepu blogerow do stalych bywalcow oraz programu partnerskiego dla blogerow.
Dobry pomysł
@Lisek @tomekb mam do was takie pytanko - wiadomo że na blogach mamy możliwość wstawiania obrazków / zdjęć. Czy myśleliście może nad wstawieniem czegoś pokroju przeglądania zdjęć wrzuconych do galerii ? Chodzi mi o coś na kształt wrzucenia fotografii z recenzji aparatu - teraz taką robię. I mam kilka zdjęć, które w obecnej formie będę musiał wstawić jedno pod drugim, a tak byłaby możliwość wrzucenia jednego z kilkoma mniejszymi kwadracikami podglądowymi poniżej, w celu ich wywołania lub wciskania strzałek po lewej i prawej by przeskoczyć do innej fotografii. Dzięki takiemu zabiegowi zdjęcia oglądałoby się wygodniej a i u niektórych nie siadałaby przeglądarka z braku pamięci
Byloby super, ale nie wiem czy damy radę coś takiego zrobić
Szukałem kiedyś widzetu, ktory pozwolilby tworzyc takie galerie, ale nie znalazlem.
Jak rozumiem, chcesz uzyskać efekt podobny do tego co jest u nas na karcie programu? Czyli taka galeria wewnątrz wpisu?
Mi się pomysł podoba i jak już z @narandill uporamy się z tym co robimy teraz, spróbujemy coś takiego wykombinować.
Tak, dokładnie to. Zwiększyłoby to czytelność wpisów.
Właśnie robimy wewnętrzne testy. Jeżeli przez weekend nic wielkiego się nie wydarzy, chcielibyśmy dać dostęp paru blogerom. Zawsze łatwiej wyłapać ewentualne problemy w większym gronie. Jeżeli nie będzie większych zgrzytów, czas puszczać produkcyjnie
Ja się mogę zgłosić na testera