Nie może. Już sama cena mówi o tym. To jest tylko do DVD.
Mam na myśli ten:
Odtwarzacz Ferguson Regent DVD D-225 kabel HDMI - Sklep internetowy AGD i RTV - Allegro.pl
Podpowiadacie koledze odtwarzacze Blu-ray, jednak które odtworzą mu tę kolekcję ripów nagraną na DVD?
Założyliśmy, że ma te filmy nagrane na płytach jako pliki kodowane Divx-em, lub Xvid-em.
Więc należy szukać takich odtwarzaczy Blu-ray, które odtworzą ten kodek.
W sieci są opisy, które stwierdzają, że większość odtwarzaczy Blu-ray, które odtwarzają X-vidy, poradzą sobie też z Divxem.
Kolega tutaj na forum pisze jednak, że nie do końca tak jest.
Mnie się wydaje, że pewnie powinny sobie poradzić z oboma kodekami.
Jednak, nie jest to na sto procent pewne.
Z kolei wybrane odtwarzacze DVD mają w opisach, że obsługują oba kodeki i tutaj mamy pewność na sto procent.
Do końca jednak nie wiadomo, jakim kodekiem są nagrane te filmy.
Warto sprawdzić.
I nie chodzi tutaj o kontener czyli .avi, .flv, .mkv, .mp4 - tylko kodek a więc mpeg-4, divx, xvid, H263, mpeg-2 i tak dalej.
Pisze, że ma ripy 1080p więc w różnych formatach może je mieć.
I możliwe, że większość odtwarzaczy Blu-ray je odtworzy.
Więc może sobie kupić odtwarzacz jaki mu się żywnie podoba.
@cyngiel_1 Szukam odtwarzacza firmy Pioneer i co strona ze sklepem internetowym to brak w magazynie albo chwilo nie dostępne. Masakra jakaś.
Jakiego Blu-ray, czy DVD?
Wiesz - te odtwarzacze odchodzą w zapomnienie, mały jest zbyt więc nie zamawiają.
Sprawdzałeś na kompie w jakich formatach masz w ogóle te swoje filmy nagrane?
Pisałeś, że nie można ich „normalnie” skopiować, więc ciekawi mnie…jak je masz nagrane.
Bo nawet filmy dvd mają pliki .vob które da się normalnie skopiować…
@cyngiel_1 Odtwarzacza DVD, ale żeby mi odtworzył płytę też z filmem zakupionym w sklepie oryginalną DVD.
No to chyba normalne, że odtwarzacz DVD odtworzy ci film z oryginalnej płyty DVD.
PS. DVD Pioneera nie dostaniesz już nigdzie raczej nowego, wycofane z produkcji.
No i po krzyku.
Kup taki niedrogi odtwarzacz Blu-ray i będziesz zadowolony.
https://www.neo24.pl/sony-bdp-s3700b.html?fsp=1
Odtwarza Xvid i Divx - więc pewnie poradzi sobie z twoimi „ripami”
Odtworzy ci oryginalne filmy na płytach DVD oraz Blu-Ray i wszystko co tylko do niego włożysz…ma też funkcje sieciowe (WiFi).
@cyngiel_1 A nie lepszy jest ten odtwarzacz Sony ?
W tym odtwarzaczu chyba też wszystkie moje filmy odtworze prawda ?
Kto bogatemu zabroni…
Ma Xvid i mnóstwo innych, więc powinien czytać.
@cyngiel_1 Mam takie pytanie do Ciebie. Tak szczeże doradź mi proszę. Który z tych 3 modeli odtwarzaczy dvd Sony będzie najlepszy ?
-
Czy ten Sony BDB S3700B
-
Czy może nowszy jego model Sony BDB S6700
https://m.euro.com.pl/odtwarzacze-blu-ray/sony-bdp-s6700.bhtml
- Czy ten Sony, który ja dałem linka za 1349 złotych ?
Osobiście brałbym tego BDB S6700.
Ma interpolacje do 4K, której nie ma ten niższy model.
A co do tego za ponad tysiąc…
To już od ciebie zależy.
Jest dużo większy…i pewnie z wielu funkcji nigdy nie skorzystasz.
To już twój dylemat.
@cyngiel_1 Bardzo Ci dziękuje za poświęcony mi czas i za pomoc mi. - Chyba zdecyduje się na tego Sony BDB 6700.
Tak to dobry wybór.
Będziesz zadowolony, a jeśli coś będzie nie tak - to zawsze możesz zwrócić (więc opłaca się kupić w sklepie internetowym a nie stacjonarnym).
@cyngiel_1 Przepraszam, że tak Ci głowę zawracam. Powiedz mi proszę jeszcze jeśli możesz jaki sobie kupić kabel do połączenia tego odtwarzacza z moim telewizorem ? - czy to jakiś dobry kabel HDMI kupić ?
Taki ci wystarczy.
@cyngiel_1 Wybacz, że Ci głowę zawrócę. I to jeszcze po takim długim czasie.
Kupiłem sobie wtedy ten odtwarzacz Sony BDB 6700. Ale dopiero w sumie nie dawno nadknąłem się na kilka filmów, które mam nagrane na płytach w formacie RMVB. Format ten odtwarzacz nie odczytuje i nie widzi. I mam teraz problem.
Czy można taki kodek zainstalować czy coś ?
Czy muszę kupić drugi jakiś odtwarzacz ?
Czy możesz mi jeszcze coś poradzić ? Proszę.