Nowy iPhone? co wy na to?

przecież nie wiadomo czy nowy będzie, może wszystkei plotki to kłamstwa? :smiley:

poczekaj do WWDC i zadecydujesz

nie, nie, nie :wink:

wysyłanie plików przez BT wymyślił… Micro$hit :wink: chodziło o jakiś patent że M$ zastrzega sobie prawa bla bla bla i nie ma BT w iPhone :stuck_out_tongue:

ale teraz bedzie ?

A nie wiadomo, ma być udostępnianie plików przez BT…

Wiadomo za to, że nawigacja na iphona będzie zarąbista ;]

już jest, ale od ruskich trzeba kupić licencje, choć same mapki od tele atlasu są… wiec nie jest źle.

jak tylko pojawi się w appstore to będzie rewelacja

http://forum.myiphone.com.pl/pierwsza-k … t4798.html

a o co chodzi z plotkami ze za rok wszystkie nawigacje mają pasc ? :x :x

a to z winy amerykanów, którzy nie konserwują należycie satelit i po prostu jakaś ich część może przestać działać.

Jeśli za dużo jednocześnie będzie nieczynnych to cały system szlak trafi bo nie będzie w stanie obsłużyć całego globu.

Amerykanie muszą nowe satelity wysyłać na orbitę prędzej czy później.

no wlasnie cos takiego slyszalem :wink: ale wrocmy do iPhonow :smiley: ile bd trzymac bateria przy takim normalnym użytkowaniu ? mozna liczyc na 3 dni? czy codzienne ładowanie ?

zdefiniuj: normalne użytkowanie :lol:

Może ja zdefiniuje swoje “normalne” używanie: Słuchanie muzyki - 1h, Pisanie sms-ów - 20 min., zabawa - 1 h…

P.S. Jak myślisz, iPofree , kiedy wyjdzie nowy iPhone ?

Wedle ostatnich przecieków nowy iphone moze być już w przyszłym tygodniu… :smiley:

a przy takim użytkowaniu jak Twoim Krizoman to iPhone powinien wytrzymać ze 3 spokojnie.

Zależy jeszcze od tej zabawy… 1h gry typu pasjans a 1 godziny need for speeda to nie to samo.

niektóe gry są tak wymagające że i po połowie dnia może bateria domagać się doładowania jesli będziemy cały czas pykali

A czy byłby wstanie wytrzymać 5 dni od godz. 8.00 do 20.00 tylko używany przez 10 min. do sms-ów i czasami jako zegarek ?

PS. Nigdy się nie zastanawiałem - co wyświetla się na blokadzie ekranu ? Czy można podświetlić wtedy ekran, czy godzina jest wyraźna ?

Wyłącz go, wytrzyma i rok :stuck_out_tongue:

Jeśli szukasz gadżetu, którego nie będziesz używał, znam tańsze rozwiązania…

Spokojnie, mi max wytrzymał 6 dni przy korzystaniu tak z 15-25 minut dziennie (pare minut rozmów i reszte na opdisywanie smsów) + jako zegarek też.

Przy zablokowanym ekranie jak naciśniejsz przycisk Home (ten pod ekranem) to pojawia się data (mała) i duża godzina

oczywiście to mozesz zmienić po JB, mozesz miec np. najblizsze zdarzenia z kalendarza, statystyki połączeń, smsów itp., pogodę aktualną, wiadomości różne - możliwości są ogromne

Ok, to jestem już przekonany do iPhona…

Będzie soft 3.0, nowy iPhone i Flash wbudowany, to będzie go warto kupić !

EDIT: A jakimi programami po Jailbreak’u można wgrywać aplikacje i muzykę/filmy ?

Bo iTunes instaluje masę Spamu, jak sterowniki, QuickTime’a, dodatkowe biblioteki, itd.

Dodane 04.06.2009 (Cz) 22:13

Jeżeli coś będę zmieniał, to tylko coś naprawdę rozbudowanego - jako telefon mam C902, który na swój sposób ( czyli smsy, odtwarzacz muzyki ) spisuje się świetnie…

A podalibyście najlepiej poinformowane stronki o iPhonie ?

Flash? Tego nie wiadomo czy będzie w iPhonie

Bez iTunes się nie obędziesz, aktualizacja softu, instalacja aplikacji z AppStore, muza, filmy żeby były widziane przez wbudowanego ipoda też przez itunes trzeba wgrać.

nic strasznego, ja przyzwyczailem się bardzo szybko

nielegalne aplikacje jeśli zdecydujesz się mieć możesz mieć wprawdzie na iphonie tez w inny sposób niz przez itunes, ale itunes to najwygodniejszy jest pod tym względem.

poza tym w appstore jest bardzo dużo darmowego softu i warto z tamtąd ściągać.

stronki o iphonie są w zasadzie dwie warte uwagi

myiphone.com.pl i myapple.pl, przy czym na tej drugiej za dużo jest applowców jak dla mnie i ciężko się odnaleźć.

Wiem, że nie wiadomo, czy będzie Flash, ale mam taką nadzieję…

A do iTunes można się przyzwyczaić, ale lepszy byłby AppStore przez przeglądarkę i iPhone jako pamięć masowa…

I najlepiej wszystko jeszcze przeportowane na Linuxa :smiley:

aplikacje z appstore możesz oczywiście instalowac tez z poziomu iphona

wystarczy wifi i jazda ;]

przez 3G jest limit 10MB, większe aplikacje jak chcesz przez iphona z appstore pobrac to tylko przez wifi.

MACOX jest nie gorszy a pewnie i pod paroma względami lepszy niz linux ;]

przede wszystkim jest jedna dystrubucja i wspierana przez sporą firmę jaką jest apple.

fakt, apple nastawione jest na zysk ale jak widać robią produkty bardzo dobre i do tego potrafią taką atmosferę budować że od 2 miesięcy czekam z upragnieniem na firmware 3.0 :stuck_out_tongue:

Mam jeszcze kilka pytań:

Jeżeli iPhony w iSpocie są z Era, to jeślibym kupił właśnie tam iPhona, czy w salonie Ery zdjęliby mi Simlocka ?

Czy iPhone ma/będzie miał darmowy dyktafon ? EDIT3: Już wiem, że będzie w sofcie 3.0 :slight_smile:

Czy jest coś ( aplikacja, funkcja ) której nie ma iPhone, a ma moje C902 ? ( Chodzi mi o takie rzeczy, jak np.: w/w dyktafon… Proszę tylko - nie chcę słyszeć o słabościach aparatu w iPhonie. To akurat już znam…)

EDIT:

Jest nowy news na wiarygodnym serwisie, czyli telepolis.pl - tutaj link…

Co o tym sądzicie ( może klopas wreszcie coś napisze :stuck_out_tongue: ) ?

EDIT2:

Ja wolę linuxa, bo jest:

• darmowy

• modyfikowalny

• bezpieczny

• ciekawy

• hardcore’owy :slight_smile:

Gdyby nie fakt, że nie obsługuję gier ( na WINE nie wszystkie chodzą ), to dawno bym usunął Windowsa Vistę…

EDIT4:

Czy da się wybrać, jakie się chce mieć ikony na samym dole ekranu, na tym srebrnym polu… Chodzi mi o to, że iPod na

ma iPoda w normalnym menu, nie tym 4-ikonowym...

EDIT5:

Przeczytałem na kilku stronach, że jeżeli kupisz iPhona i podłączysz do iTunes, to simlock zostanie zdjęty… Czy to prawda ?

Czy tak też będzie przy nowym iPhonie ?

Czy da się kupić iPhona bez abonamentu w Orange lub Erze ?

Mac OS X jest mimo wszystko lepszy niż linux… jest przejrzysty i nic nie trzeba w nim grzebać… zmieniasz tapetę, dostosowujesz dock ikonkami i system gotowy do pracy :wink:

oczywiście, wystarczy przytrzymać jakąkolwiek ikonkę i się będą trzęsły, potem można przesuwać jak się chce i gdzie się chce (w cydii są 2 aplikacje które zmieniają 4 ikony na 5, jedna do docka a druga do reszty :wink: )

w 3G tak było, trzeba włożyć kartę z Ery lub Orange (zależy na co simlock) a potem iTunes a potem inną, ale jak miałem 2G to sam ściągałem programem QuickPWN (JB + simlock od razu, na 3G trzeba yell0wsnow czy jakoś tak :stuck_out_tongue: w cydii jest)

nie wiem ale nawet jeśli to koszt jest chory :stuck_out_tongue: na allegro nówki w folii są za 1500zł albo taniej :wink: (8GB)

wróżki się spytaj :smiley:

wyświetlanie notatek na głównym ekranie (można dograć) i jeszcze nie ma wygaszacza ekranu (i tak wyłącza się ekran więc to nawet plus, dłużej trzyma)

Oooo, klopas , wreszcie :stuck_out_tongue:

1. Ale serio, ja lubię grzebać w systemie… Tylko powstrzymuje się w Windowsie, bo to naprawdę “delikatny” system… Mac OS X może jest lepszy, bo gotowy od razu… Ale nie lubię go za interfejs i małą liczbę programów…

2. Czy można to robić bez Jailbreak’a ? Czy kiedy masz wiele aplikacji, zmieniasz ekran, to te 4 skróty na każdej stronie są takie same ?

3. Czy wystarczyłoby, jakbym włożył plusa, czy musiałbym kombinować ?

EDIT:

4. Czy jest jakaś szansa, że nowy iPhone będzie w MediaMarktach lub podobnych sklapach ? Albo w Plusie ?