Nowy iPhone? co wy na to?

W iphonie po JB możesz zmieniać dosłownie wszystko

Tak, sam zarządzasz ikonkami i możesz wybrać sobie co będzie w docku na każdej stronie.

Ale bez JB nie da się tam wpakować piątek ikonki.

Takie rzeczy to tylko z iphonami z ery, w orange nadal są z simlockiem i nie zdejmiesz go bo orange nie potrafi zdjąć simlocka z iphona.

Pytałem się w BOK i powiedzieli, że simlocki ściągają ale nie z iPhona (oczywiście płatnie)

EDIT:

Nie i raczej Nie

Jeżeli iPhony w iSpocie są z Era, to jeślibym kupił właśnie tam iPhona, czy w salonie Ery zdjęliby mi Simlocka ( lub ja sam przez iTunes ) ?

A czy da się kupić bez abonamentu w Erze ? Będzie miał simlocka do czasu podłączenia do iTunes, czy w ogóle nie będzie miał ?

Które dane według was są prawdziwe z tego newsa ?

Czy iPhonie 3G pojawił się w Polsce równocześnie ze światową premierą ?

Trzeba podłąćzyć do iTunes i simlock będzie zdjęty automatycznie. W iSpocie dwukrotnie przepłacisz niż na allegro ale to Twoja sprawa.

iPhone 3G w Polsce był 1,5 miesiąca po premierze światowej (22.08 i 11.07 odpowiednio).

a co do tego artykułu na telepolis to raczej prawda, no może oprócz OLEDu i Radia FM.

Dzięki za wszystko tobie, iPofree ( no i może klopasowi za 1 posta… ).

Na pewno się odezwę, jak przyjdą mi do głowy jakieś pytania…

Na razie będę testować na żywo ( np.: w Erze, MM )…

Czyli jeżeli nowy iPhone będzie 17 lipca, to pewnie w Polsce będzie koniec sierpnia / początek września…

tylko czekac do 17 lipca :wink: kupujecie go? ja raczej bede mial pod koniec lipca albo na początku sierpnia :slight_smile:

nie wiadomo czy do 17 lipca będzie trzeba czekać…

Są przesłanki do tego aby sądzić, że nowy iphone będzie w sprzedaży już od poniedziałku najbliższego :smiley:

Fajnie by było…

i tak bym miał dopiero pod koniec lipca lub sierpnia ;] wtedy USA <3

Znowu mam kilka pytań :slight_smile:

1. Jak wyłączyć iPhona ? :roll:

2. Czy jest w iPhonie klawiatura alfanumeryczna ?

Ad. 1 Przytrzymaj przycisk POWER (ten u góry iPhone’a) przez ok. 10 s, następnie pojawia się suwak z napisem Wyłącz (dalej powinieneś wiedzieć co robić) :wink:

Ad. 2 Jeśli zrobisz JB to możesz mieć klawiaturę alfanumeryczną, możesz poczytać o tym na tej stronie.

Radzę zajrzeć na tą stronę stronę oraz przeczytać Podręcznik użytkowania iP.

Dzięki za szybką odpowiedź.

Może wiesz jeszcze, czy da się mieć terminal bez JB?

I jak ustawić własny dzwonek bez JB?

tego się chyba nie da zrobić bez JB (po prostu nie wiem)

A własny dzwonek (jest parę sposobów a oto one): http://forum.myiphone.com.pl/viewtopic.php?f=19&t=44 ; http://forum.myiphone.com.pl/jak-zrobic … -t115.html. Poczytaj forum.myiphone - tam jest wszystko :wink:

Jeżeli dobrze rozumiem, to dzwonek nie może być dłuższy od 30s ? Po JB też tak jest ?

Jaki program do JB softu 3.0 ?

tak dobrze zrozumiałeś (to jest sposób bez JB), a z JB: http://forum.myiphone.com.pl/wlasne-dzw … t2832.html ;

softu 3.0, jeszcze oficjalnie nie ma (są bety itp.), ale niedługo po premierze powinien się pojawić QuickPWN do softu 3.0

Dobra, dzięki. Na razie JB jest dla mnie nieważny, bo nie mam nowego iPhone’a, ani softu 3.0 :slight_smile:

A jak wygląda przywrócenie softa Apple po JB ?

EDIT:

Wiem już, jak zrobić JB na iPhonie 3G z softem 2.2.1 :slight_smile:

robisz restore przez iTunes, bez przywracania starych danych. Chyba tak to wygląda, nie mam JB więc tak na 100% nie wiem. Zajrzyj na to forum: http://forum.myiphone.com.pl/ ;), poszukaj i będziesz wszystko wiedział. :wink:

Dokładnie: restore, ale w trybie DFU bez przywracania danych najlepiej - to jeśli chcesz na gwarancje oddawać i aby nie było śladów po JB.

Do JB 3.0 sa wersje QUickPWN odpowiednie juz … :smiley:

Ale bety nie warto instalowac, lepiej poczekać do oficjalnej wersji pełnej 3.0

Bez JB nie można miec terminala, bez JB generalnei aplikacje tylko i wyłącznie z AppStore można wgrywać.

A jeszcze jedno pytanie…

Mam nowego iPhona ( na razie marzenie :slight_smile: ).

Kupuje w Erze, podłączam do iTunes. Od teraz używam Plusa :slight_smile:

Mam softa 3.0, a wychodzi 3.1. Oczywiście pobieram.

Czy powróci simlock, czy będę mógł Plusa dalej używać ?

nie, simlock z iPhone’a znika na wieki

Dzięki, znów mam chwilowy brak pytań :slight_smile:

________________________________________________________________________________________________________________________________________

To już 100 post w tym temacie :o