NOWY LAYOUT DP - Co dwie głowy-to nie jedna!

Dokładnie. Dostaniemy w końcu jakiś skrin czy nie?

Od tego są beta “tosterzy” :stuck_out_tongue:

No raczej nie skoro premiera przed zlotem.

a do zlotu jeszcze trochę zostało-to nie powód :slight_smile:

to też nie powód :D:D

zależy przed którym :stuck_out_tongue:

z tego, co pamiętam to w komentarzach w newsie DP było napisane, ze przed zlotem-ale może tym za rok :smiley:

Ale przecież rok przed premierą nie szukaliby redaktorów.

to przecież żarty…

Mam pytanie! Czy w nowej wersji DP będzie przedział programów dla systemów 32- i 64-bitowych?

Dodane 26.06.2009 (Pt) 12:06

Oraz czy będzie przedział dla programów jeszcze w wersji Beta.? Tak aby każdy mógł pobrać i go przetestować :wink:

Dodane 26.06.2009 (Pt) 12:12

No i jeszcze jedno pytanie :stuck_out_tongue: Czy kiedy wyjdzie nowa wersja DP to będą to otwarte beta-testy, czy będzie to już stabilna wersja?

Będzie podział na systemy 32 i 64 bitowe nie będzie więc problemu z pobieraniem odpowiedniego pliku (ze względu na to, że ta funkcjonalność została już zaimplementowana w nowej wersji nie chcieliśmy tracić czasu na modyfikacje obecnej choć zdajemy sobie sprawę, że jest to już uciążliwa niedogodność).

Będą w bazie programy w wersjach beta, wyraźnie jednak oddzielone od wersji stabilnych, co pozwoli zaawansowanym użytkownikom testować nowe aplikacje, a jednocześnie nie powinno wprowadzić bałaganu, który mógłby osobom chcącym korzystać ze stabilnych utrudnić życie :wink:

Planujemy uruchomienie od razu publicznej wersji o statusie “beta”

Wielokrotnie padły również pytania dotyczące “martwych” kont. Koncepcja jest następująca, konta z forum zostaną zmigrowane 1:1, jednak te nieużywane od określonego czasu będą systematycznie usuwane. Zaznaczam jednak, że wstępnie na nowych dp aktywne będą wszystkie. Taka koncepcja wynika w dużej mierze stąd, że istnieje prawdopodobieństwo, iż część mniej aktywnych userów forum jednak stale jest aktywnych w serwisie. Po migracji zostanie to zweryfikowane.

Pojawił się również temat screenów. Nie mamy w planie publikowanie screenów z tego powodu, że tak naprawdę ostatnie prace odbywały się głównie poza warstwą prezentacyjną, która od jakiegoś czasu nie uległa przełomowym zmianom, a właśnie obecnie pracujemy nad jej doszlifowaniem. Gdyby nie to, że premiera planowana jest w najbliższym czasie na pewno takie screeny by się ukazały - jednak obecnie to już chyba nie ma większego sensu. Niedługo będzie można poklikać :wink:

A zdradzisz nam kiedy, czy wolicie pozostawić to w tajemnicy i zrobić nam “niespodziankę”.? :stuck_out_tongue:

Już była mowa że przed zlotem, nie wymagajcie podawania dokładnej daty, bo pewnikiem nikt jej nie zna, skoro trwają jeszcze prace. A Wasze ponaglenia na pewno ich nie skrócą 8)

Nie chcemy zapeszać z konkretną datą :wink:

to powiedz “konkretnie” co do tygodnia chociaż :smiley:

Dawidd , nie rozumiesz słowa „Nie”? To od administracji zależy kiedy wydadzą, a nóż jakiś bug wkradnie sie podczas wydawania i co? Bedzie trzeba poprawić, i skończ bo to nudne już jest: ‘kiedy nowe dp?’ po 500 razy w Tym temacie.

Lepiej zająć sie czymś pożyteczniejszym, i zostać zaskoczonym kiedy po wejsciu na vortal ukaże sie nowy design. To mój tok myślenia :wink:

ależ Piwollo , zapytać można po to jest dział i ten temat :wink:

i nie denerwuj się tak bo nerwy szkodzą w rożnym wieku :stuck_out_tongue:

co do tematu ważna informacja od cebuli z logowaniem na vortalu , mam nadzieje ze skończą sie problemy z zatwierdzaniem komentarzy itp… ciekawi mnie tylko czy planujecie bany dla “zle” komentujących :wink:

rozumiem, ale nie moge się doczekać nowej wersji DP :slight_smile:

przecież admini i tak wydadzą na początku betę- czyi testową wersje-gdzie miejsce na bugi miejscem jest :smiley:

no właśnie, poprawić i już 1 bug mamy poprawiony :slight_smile:

ja wolałbym wiedzieć, kiedy wyjdzie nowe DP, zaskoczenie? źle mogło by się to skończyć :smiley:

właśnie Piwollo nie gorączkuj się tak, epiej jak będziemy mieli pewne jak w banku, że np. wersja n owych DP ukaże się OKOŁO za 3-4 tygodnie :slight_smile:

Taa, a jak nie wydadzą, to będzie lamentowanie, że sie spóźniają, olewają userów, itp.

W tej sprawie akurat Piwollo dobrze gada.

Dawidd , mogli Nam wcale nie powiedzieć że bedzie nowa wersja vortalu i wydać sobie ją bez żadnych próśb, błagań, zgłaszania propozycji kiedy chcą. Ale poszli nam na ręke i chociaż pokazali wstępny screen, żebyśmy mogli sie cieszyć.

W tym momencie nie chodziło mi o bug silnika a np. serwera.

Dla Ciebie, a dla innych nie.

Wyrażam swoją opinie.

Nie, bo jak goodprogram napisał:

Powiedzieli Nam że będzie przed zlotem, a to już DUŻY plus. Zlot bedzie w sierpniu, więc nie aż tak długo…

O tym, że ma powstać nowa wersja vortalu, wiemy już od 3,5 roku:

post431583.html#p431583

A obecna wersja vortalu dp istnieje od roku 2004:

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15 … +konkurs….

Tak więc ma ona już 5,5 roku. Naprawdę należy się więc jej zmiana na nową (poprzednia i pierwsza funkcjonowała przez nieco ponad rok).

Pamiętam jeszcze, kiedy na dp były sondy, np. cykl “Poznajmy się”. Od tego czasu trochę się zmieniło, może by to powtórzyć?

Udało mi się odkopać jeszcze jedną ciekawostkę:

http://web.archive.org/web/200409251032 … ogramy.pl/

Zwróćcie uwagę na dział: Sterowniki i Biosy - Codzienne Nowości.

A zaczynaliśmy od działów: Oprogramowanie (który pewnie od początku sprawiał problemy - niestety wtedy jeszcze nie wiedziałem nawet o istnieniu dp), Problemy i Poszukuję:

http://web.archive.org/web/200308121530 … gramy.com/

Jeszcze mi się coś przypomniało - nie było dawno polowania (ostatnie ponad pół roku temu, a kiedyś były co miesiąc). A na nowej serwerowni jeszcze nie polowaliśmy.