Z tego co widze po screenie to w photoshopie można zrobić takie coś.
Sam nawet takie layouty robiłem.
Z tego co widze po screenie to w photoshopie można zrobić takie coś.
Sam nawet takie layouty robiłem.
Adobe Photoshop CS2
W obecnej wersji Vortalu gdy ustawię rozdzielczość 1280x1024, szukajka przesuwa się na środek. Czy mogłoby to zostać poprawione w nowej wersji??
Nowy layout jest tworzony od początku - dotyczy to zarówno grafiki jak i kodu HTML, styli CSS itd. Błędów ze starej wersji na pewno więc nie będzie
Oty --> kosz. Proszę trzymać się tematu
A jeśli to nie zrobi Wam zbyt wiele zachodu to czy mógłbym prosić o poprawienie tego błędu już w tej wersji??
Też mam ustawioną tę rozdzielczość i jakoś szczególnie nie przeszkadza mi położenie szukajki.
Nie wiem czy warto w tym momencie zajmować się takimi drobiazgami.
BTW
Chyba wyslę maila do TOZ’u… :mrgreen:
Mam małą sugestię odnośnie newsów o nowych programach, zamiast pisać np. "program pobrać można w dziale: PROGRAMY -> Internet i Komunikacja -> Przeglądarki stron WWW nie możecie napisać "program można pobrać tutaj ? Niepotrzebne klikanie i szukanie :mrgreen:
A kiedy te nowy styl zostanie wprowadzony?
Jak przyjdzie pora. Administracja chyba niejednokrotnie pisała, że jak będzie wszystko dopięte na ostatni guzik, to się pojawi.
Robimy tak abyście później wiedzieli gdzie (w jakim dziale, w jakiej kategorii) ten program się znajduje. Plus od pewnego czasu często jest linkowana nazwa programu (w treści newsa) do opisu w dziale Programy.
Kilka uwag:
<< zielony >>
Linki oczywiście opisowe. Najlepiej z podaniem ścieżki (czyli tak jak to teraz jest, lub zaczyna być) Żadnych “tutajów” w stylu “kliknij tutaj”.
Czcionka bezszeryfowa (czyli taka jak proponowana) ale i nie pogrubiona!
Mało lub najlepiej w ogóle żadnych animacji! Naprawdę. Żadnego flasha. Żadnych mrugających dupelków.
Mądre, hierarchiczne menu - żadnych porozrzucanych pól z odnośnikami do różnych części portalu.
Poza tym: Dobra robota. Podoba mi się.
mi sie podoba ale moze przydał by sie dział forum własna twórczość gdzie kazdy by mogł sie pochwalić swoim programem muzą i itp
To by się dopiereo zaczęło.
W takim układzie dla kobiet proponuje jeszcze dział gdzie mogły by zaprezentować np. wyszywanki :P:P:P
Mam nadzieję że te podziały Windows/Linux/Mac będą w JS czyli po kliknięciu nic się nie wczytuje tylko jest wczytane przy ładowaniu strony wszystkie wersie. I mam propozycje żeby podczas zmieniania wyglądu ładował się tylko CSS i grafika, a nie cała strona. Przez to i u was lekko zmniejszy się problem z transferem jaki macie (wiem bo oglądałem prezentację “Dobre programy od kuchni”), i u oglądającego bo szybciej się wczyta. Podobne coś już gdzieś widziałem ale nie pamiętam gdzie.
Przeczytaj cały temat.
Będzie w AJAX.
Jeśli chodzi o nowy dział na forum to tylko dodać humor
Do newsów o nowych programach moglibyście też dodawać changelogi
Będzie coś z tym stylu,
Jest odpowiedni temat do tego :x
Mam nadzieję, że moje uwagi bedą wzięte pod uwagę, gdyż jestem stałym gościem portalu.
Po to chyba nas o to pytacie i prosicie o uwagi.
Przy okazji: zdecydowanie wolę strony szybciej działające od tych nawet tzw. ładnych, ale wolnych…