NOWY LAYOUT DP - Co dwie głowy-to nie jedna!

Ale jakieś proste animacje by sie przydały.

Animacji nie cierpię w szczególności! Odstrasza mnie to od strony w piorunującym tempie.

Przy okazji - reklamy:

Zniosę normalne relkamy, ale animowanych - nigdy.

A co do forum to phpBB zostanie czy będzie nowy skrypt ??

no i ładnie. Zdolna z ciebie kobieta :wink:

będzie nowy skrypt autorstwa liska, lazikara iinnych adminów DP

Pierwsze słyszę, żeby lazikar pisał kod na DP. Już o Krogulcu czy Cebuli nie wspomnę…

nie wiesz, nie pisz :wink: ale na ten temat też już chyba było

Jak tam postępy : :lol:

W każdym razie autorstwa webmastera Vortalu - nie wiem, kto z ekipy tym się zajmuje.

nie lubię się powtarzać :wink:

Moje rady:

Stworzyć coś w rodzaju hot spotu z wyróżnionym artykułem dnia.

Przeogranizować stronę główną bo układ jest mało ciekawy.

Zrobić lżejszy lay coś ala web 2.0,

Poprawić kolory, czytelność i typografię.

Ktoś już wspominał o zakładkach na ajaxie.

Przykład świetnego layoutu: http://www.dobrepliki.pl/

osobiscie strona dp bardziej mi sie podoba

A feeeeeeeeeee, ale paskudaaaaaaaaa !!

Przeciw, fiesta ma całkowitą racje. Kolory nie dobrane, cały lay do kitu.

wg.mnie wszystko jest ok

jedyne co mi nie pasuje to cienie które są w dwie strony w góre(zakładki) w dół(napisy)

73a001050844d8a3.png

oraz wolał bym jeśli okienko z reklamą pod pierwszym newsem było bardziej szersze lub były tam dwie kwadratowe reklamy (oczywiście jeśli dalej będzie to okienko)

A kiedy nowy lay będzie gotowy?

Zamiast RSS WERSJA MINIMALNA i PEŁNA zrobić RSS NAJNOWSZE PROGRAMY i RSS NAJNOWSZE NEWSY, bo w tej chwili nie wiadomo właściwie o co z tym chodzi.

Mam takie pytanie. Czy nadal będą istnieć wersje vortalu, np. vista.dobreprogramy.pl Według mnie, gdyby dalej istniała ta wersja nie zaszkodziłoby zaaplikować troszkę szkła (ze szczególnym naciskiem na “troszkę”). W końcu to strona o Viście, to trochę jej stylu by się przydało. Oczywiście nie mówię, że cała strona miałaby być ze szkła, bo byłaby nieczytelna.

Dział vista.dobreprogramy.pl był tymczasowy - uruchomiliśmy go w związku z premierę systemu Windows Vista. Tak naprawdę jest to witryna, która działa na zasadzie filtru - wyciąga te same newsy, które publikowane są na stronie głównej, a dotyczące Visty. Docelowo, wraz z nową wersją serwisu, planujemy wyłącznie tego subserwisu.