Ciekawe jakie są różnice w nowej wersji 2.9.0beta1 w stosunku do poprzedniej. Super że nowa wersja jest już dostępna do instalacji. Dzięki za wydzielenie postów do nowego tematu.
To już @Docent nie musi aktualizować Discourse do wersji 2.9.0beta1 ponieważ jest dostępna kolejna wersja 2.9.0beta2 2.9.0.beta2: Security Fix and more - announcements - Discourse Meta. Szybko te aktualizacje są wypuszczane - prawie co 2 tygodnie. Najgorsze w tych aktualizacjach jest chyba to że po każdym wgraniu takiego update trzeba przebudowywać kontener Dockerowy. @Docent Czy jest tak w rzeczywistości?
Jeśli o mnie chodzi, to ja nic nie myślę (no przynajmniej w tym temacie ), bo chat nie jest mi potrzebny.
Zresztą ten co był de facto też był zwykłym wątkiem, tyle że ubranym w formę czatu. Wątek nadal jest.
W temacie o blokadzie na androida napisałem jako ciekawostkę, że że na swoim forum też korzystają z tego samego silnika, co nasze forum, czyli Discourse, ale tu chyba lepiej ten post pasuje.
@Radek68 A co do meritum to może @Docent napisałby sobie program-przypominajkę która by go informowała na bieżąco o potrzebie aktualizacji Discourse lub (co lepsze) wykonywała ją automatycznie.