Instalacja jest prosta jeżeli zorbisz wszystko jak podałem nie będzie problemów:
1.rozpakuj ten plik do C:\zegar
2.wejdź w folder C:\WINDOWS\system32\
3.tam znajdź plik timedate.cpl
4.skopiuj ten plik do C:\backup\clock (jeżeli coś nie pujdzie w czasie zmiany plików on wyrzuci plik C:\backup\clock\timedate.cpl do C:\WINDOWS\system32\ [ale raczej pujdzie dobrze]
5.wejdź w folder C:\zegar\zegar.rar i skopuj z niego wszystkie pliki do C:\WINDOWS\system32\
Instalacja gotowa wystarczy ponownie uruchomić komputer aby nie było żadnych problemów.
Witam proponuje czytelnikom tego tematu nowiutki sidebar.
Zanim jednak go skończe, potrzebuje kilku tzw. Beta testerów.
Ci co chcą pomagać w robocie i zarazem być tymi co będą mieli ten sidebar przed premierą (moze za jakies 2 miesiące), proszeni są o pisanie do mnie na skype: MaXpl17, lub na forum pcmaster.70.pl
Testerzy:
1.Muszą być odpowiedzialni.
2.Muszą zachowywać sidebar tylko i wyłącznie dla siebie.
3.Nie mogą przywłaszczać go sobie.
4.Zanim zaczną pracować lub zmieniać go powinni podać swoje plany na pcmaster.70.pl lub rozgłosić innym beta testerom
5.Beta testerów może być max. 10, narazie są: MaXpl17,Arek F., Rneo23, Dean999
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /TUTag=JGDQ16 /Kernel=TUKernel.exe
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional (TuneUp Backup)" /noexecute=optin /fastdetect /TUTag=JGDQ16-BAK
C:\CMDCONS\BOOTSECT.DAT="Konsola odzyskiwania systemu Microsoft Windows XP" /cmdcons
Gdyby to było takie proste to bym sie nie pytał. boot.ini otwiera się za pomocą Uruchom… ale na dysku go nie ma i w linii komend też nie jest wykrywany. Więc jak mam na niego PPM skoro nigdnie go nie ma.
No to niby gdzie :lol: Plik boot.ini znajduje się w katalogu głównym dysku C:, aby go zobaczyć należy w Opcjach Folderów zaznaczyć opcję “Pokaż ukryte pliki i foldery”, oraz odznaczyć “Ukryj chronione pliki systemu Windows”.